Zośka Opublikowano 31 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2020 @Luk_ no i super a gotować już umiesz czy dopiero kursy w planach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 31 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2020 Materiał na Makłowicza 2 już jest Widzę że Ty taką kuchnię interkontynentalną uprawiasz ale ja też mogę zjeść włoską pizzę z hiszpańskimi oliwkami, polskimi pieczarkami i grecką oliwą oraz amerykańskim ketchupem 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 31 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2020 4 minuty temu, Zośka napisał: Materiał na Makłowicza 2 już jest Widzę że Ty taką kuchnię interkontynentalną uprawiasz ale ja też mogę zjeść włoską pizzę z hiszpańskimi oliwkami, polskimi pieczarkami i grecką oliwą oraz amerykańskim ketchupem A piwo do tej konstrukcji to jakiej narodowości? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 31 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2020 11 minut temu, vatra napisał: A piwo do tej konstrukcji to jakiej narodowości? Ja to Warka Radler cytrynowe 0% 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 31 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2020 11 minut temu, Luk_ napisał: Swoją drogą kiedyś wezmę palnik, zestaw patelni i ugotuje np. Butter Chicken albo Tikka Masala na jakimś szczycie Wolę placki ziemniaczane z jakimś dobrym sosem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 31 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2020 A kopytka z sosem grzybowym ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 31 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2020 1 minutę temu, Zośka napisał: A kopytka z sosem grzybowym ? To już lepiej kluski z bryndzą! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 31 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2020 (edytowane) No no...nie wiedziałam że kopytka są mainstreamowe. Myślałam że po prostu są smaczne ale jak tak to jutro zrobię Edytowane 31 Lipca 2020 przez Zośka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 31 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2020 10 minut temu, vatra napisał: To już lepiej kluski z bryndzą! To na Słowacji a w Polsce pyzy ze skwarkami 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Dnia 31.07.2020 o 17:54, Luk_ napisał: Trzeba tylko porządnego termosa Czyli jaki? Masz jakiś konkretny co się sprawdza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2020 37 minut temu, Luk_ napisał: Od Esbita mam zwykły termos, na herbatę i to, że jest świetny to za mało powiedziane Ja też i potwierdzam, jest naprawdę dobry 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Patrzę co to za cudo. Fajnie, że są takie 500ml. Chyba się skuszę. Kiedyś oglądałam w decathlonie ale nic mi sie nie spodobało, duże były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2020 1 godzinę temu, Luk_ napisał: Widziałem też takie termosy dwuczęściowe - na zupę i drugie danie. Może jeszcze z miejscem na kompot? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2020 50 minut temu, Luk_ napisał: Kompot wejdzie do zwykłego termosa bądź butelki Na wszystko masz rozwiązanie. Fajnie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Śniadanko to podstawa. Kanapka i kawą ( bez niej nie funkcjonuję). Na szlak kanapka, baton albo ciastko owsiane (hand made), herbata i kawa, latem woda (część z tabsem multiwitaminy). Próbowałam żeli energetycznych ( skutek biegania), ale poziom słodkości jest dla mnie poza tolerancją W schronisku obiad i napój chmielowy. W sumie dla mnie najważniejsza jest woda. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Chyba wyszłam na największego głodomora. Wy tak ładnie, delikatnie- płatki, chałke, a ja nie dość, że mięso, to tak mnie @Luk_ wypodpuszczal że jeszcze teraz termos kupiłam i będę z zupą w góry chodzić. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2020 22 godziny temu, Luk_ napisał: Kompot wejdzie do zwykłego termosa bądź butelki W żyłe też da radę :D 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2020 41 minut temu, wjesna napisał: Chyba wyszłam na największego głodomora. Wy tak ładnie, delikatnie- płatki, chałke, a ja nie dość, że mięso, to tak mnie @Luk_ wypodpuszczal że jeszcze teraz termos kupiłam i będę z zupą w góry chodzić. Ja też mięso w górach lubię a jeśli chodzi o zupy to najlepsza pomidorówka. Dużo potasu a jak z mięsem to jeszcze białko 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 20 godzin temu, Luk_ napisał: Kiedy można się zabrać z Tobą na tego gastrotripa? Jak sie nic nie zmieni, to w niedzielę, na szlaku który mi @Mateusz Z podpowiedział, jedząc zupę którą zaproponowała @Zośka z termosu poleconego przez @Luk_ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 3 godziny temu, wjesna napisał: Jak sie nic nie zmieni, to w niedzielę, na szlaku który mi @Mateusz Z podpowiedział, jedząc zupę którą zaproponowała @Zośka z termosu poleconego przez @Luk_ Czyli wszyscy będziemy mieć wkład w Twój sukces ? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawno temu w Tatrach Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 U mnie w ciągu kilku ostatnich lat wytworzył się w zasadzie standard, którego staram się zawsze trzymać. Ze względu na to, że należę do osób, których ekwipunek pozwala na przetrwanie każdej pogody i nocy, niezależnie od pory roku z jedzeniem mam podobnie Zaznaczam, że poniższa lista dotyczy całodniowych wyjść Do picia: - termos z herbatą 1l - camelbak z wodą 2,5l (przy okazji polecam wszystkim zamiast wody w butelkach!!) Do jedzenia: - owsianka, musli na śniadanie - ładnie zapycha i daje energię - czekolada / baton proteinowy, orzechy, banan, kabanos - kanapka albo bułka I konserwa - kluczowy element, które odmienił moje wyjścia, zwłaszcza w zimie: palnik + kartusz, a do niego coś do zjedzenia na ciepło - np. gulasz, zupa, danie liofilizowane (miny ludzi w zimie przed schroniskiem na Kondratowej w którym nie ma już miejsca, widzących jak podgrzewam zupkę i gotuję herbatę - bezcenne :D) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Dnia 5.08.2020 o 13:58, Zośka napisał: Czyli wszyscy będziemy mieć wkład w Twój sukces ? Oczywiście. Sukces był taki, że mój mąż jedząc krupnik w termosu nad Litworowym stawem powiedział z zachwytem ,,to ty umiesz taką zupę ugotować?" Wreszcie docenił moje gotowanie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 (edytowane) 12 hours ago, Dawno temu w Tatrach said: palnik + kartusz, a do niego coś do zjedzenia na ciepło Ale to zajmuje ze 2m³ w plecaku i co gorsza waży ;< Dodatkowo trzeba mieć osłonę od wiatru, a i mieszanka zimowa w tym kartuszu by się przydała... Za dużo problemów to generuje. Jeśli bym bardzo potrzebował coś podgrzać, to może jakimś esbitem? Edytowane 20 Sierpnia 2020 przez Q'bot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawno temu w Tatrach Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 6 minut temu, Q'bot napisał: Ale to zajmuje ze 2m³ w plecaku i co gorsza waży ;< Dodatkowo trzeba mieć osłonę od wiatru, a i mieszanka zimowa w tym kartuszu by się przydała... Za dużo problemów to generuje. Jeśli bym bardzo potrzebował coś podgrzać, to może jakimś esbitem? Mam palnik optimusa, palnik z kartuszem mieszczą się w rondelku który ma jakieś 12x16 cm, całość waży może z 0,5 kg, osłonka od wiatru po złożeniu jest płaska. Żadnych problemów nie ma, a ciepłe jedzonko robi robotę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 A ja mam takiego malucha, waga z kartuszem około 400 g. Sprawdzone w warunkach zimowych 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.