Jump to content

Nie samymi górami żyje człowiek ?

Recommended Posts

@Fibia gdzie reszta tortu?

Podziwiamy  kolekcje perfum. Ja jak się przyczepiłam.jednych to już od lat ich się trzymam  ciągle mi się podobają. 

Z rzecxy przechowywanych w szklanych butelkach  lubię alkohol ? Ale nie w górach, o nie. I nie śmierdzące piwo.  

• Like ! 1
  • Haha 1
  • Replies 486
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Ja lubię też wyprawy motocyklowe. Oczywiście najlepiej gdzieś gdzie widać góry ?.

Ja lubię tak ogólnie zwiedzać nowe miejsca, nie tylko góry, a najbardziej pasjonuję się Chorwacją  Moja inna pasją to perfumy , ciągle coś wącham, testuję, analizuję a zbiórek się ciągle po

Chyba nuc nie sprzyja.  Podobno nawet  posiadanie psa szkodzi planecie, wiec moj się czasem kamufluje i przebiera za baranka wielkanocnego

Posted Images

21 minut temu, Mnich Moderator napisał:

Najwybitniejszą kreację stworzył według mnie w filmie „Rozmowa”. 

Zgadzam się. I dzięki za przypomnienie bo już z dziesięć lat nie widziałam tego filmu, czas go sobie odświeżyć.

• Like ! 1
5 godzin temu, Mnich Moderator napisał:

Od 15 roku życia chodziłem na Dyskusyjny Klub Filmowy. 

A ja  niedawno byłam pierwszy raz na spotkaniu filmiwego klubu dyskusyjnego.  Podobało mi się

40 minut temu, Mnich Moderator napisał:

Najwybitniejszą kreację stworzył według mnie w filmie „Rozmowa”. 

może i tak .Dla mnie rola w O jeden most za daleko jest tak ważna bo kreuje postać w jakiś sposób mi bliską i jego kreacja jest bardzo bliska oryginałowi , nawet fizycznie są podobni.A jego rola w Karmazynowym przypływie ?Dla mnie też super.

• Like ! 3
1 godzinę temu, barbie609 napisał:

i przede wszystkim jako gen Sosabowski w O jeden most za daleko

Film świetny, rola Hackmana niezła, choć w sumie nieduża, no ale mówił po polsku "śnur, śnur" ??

• Like ! 1
1 godzinę temu, Zośka napisał:

@Fibi ja przez 10 lat używałam tych samych perfum aż w końcu przestali je produkować i teraz testuję różne zapachy ale żaden mnie nie olśnił?

Ja też przez 10 lat używałam tych samych, które w końcu mi się tak znudziły, że wpadłam w ten perfumowy szał. Ale modne obecnie nowości też mi się nie podobają, bo wszystko pachnie jak cukierki.

A wiecie, że Pulp fiction obejrzałam dopiero w tym roku? Jakoś tak miałam chwilowo fazę, że obejrzę wszystkie klasyki, ale już mi przeszło.

@wjesnaale w moich buteleczkach też jest alkohol. Aż mi się scena z "Misia" przypomniała ? 

Taki do spożycia to też lubię i też nie w górach.

Edited by Fibi
  • Like ! 1
10 hours ago, wjesna said:

lubię alkohol ? Ale nie w górach, o nie. I nie śmierdzące piwo

A ja nie lubię alkoholu.

Śmierdzącego piwa również nie, tylko to pachnące, najlepiej o nucie cytrusów, albo z bukietem kwiatowym ;]

I oczywiście, że w górach, bo tam bardziej suszy i widoki stają się jakby ciekawsze, a trasy mniej uciążliwe...

• Wow 1

@Mnich ModeratorMoże.byś zatańczył? Tą scenę widziałam wiele razy a Ciebie  tańczącego jeszcze nigdy ?

Długo nie wiedziałam co mi ta piosenka  przypomina aż mnie olśniło,  że chodzi o ,, bella ciao"

Film warty nagród.  Tak spójnie poprowadzona opowieść o tym, że alkohol to nie samo zlo, że pomaga  w kontaktach, nadaje śmiałości   rozwesela.  Ale trzeba uważać, by się w tym nue zatracić. Po prostu wszystko jest w tym filmie pokazane z równowagą. 

3 godziny temu, Q'bot napisał:

A ja nie lubię alkoholu.

Śmierdzącego piwa również nie, tylko to pachnące, najlepiej o nucie cytrusów, albo z bukietem kwiatowym ;]

I oczywiście, że w górach, bo tam bardziej suszy i widoki stają się jakby ciekawsze, a trasy mniej uciążliwe...

Piwo smakowe?? 

Aa,bo Ty nie lubisz alkoholu. To takie bezalkoholowe pijesz? Po co? Nie lepiej się napić  soku?

3 godziny temu, Q'bot napisał:

oczywiście, że w górach, bo tam bardziej suszy 

Chyba po tym piwie Cię tak suszy. 

• Wow 1
  • Haha 2
13 godzin temu, Jędrek napisał:

Film świetny, rola Hackmana niezła, choć w sumie nieduża, no ale mówił po polsku "śnur, śnur" ??

Po polsku mówią we filmie,,Pewien dzentelmen " a dokładnie to główny bohater  ogląda nasza telewizję. W tle leci jaka to melodia, trędowata ( chyba) i...Krawczyk 

1 hour ago, wjesna said:

Piwo smakowe?? 

Aa,bo Ty nie lubisz alkoholu. To takie bezalkoholowe pijesz? Po co? Nie lepiej się napić  soku?

Chyba po tym piwie Cię tak suszy. 

Każde piwo jest smakowe ?

No dobra, niektóre stouty są mniej smakowe...

A skoro suszy, to należy wypić więcej browaru, by się organizm nie odpiwił. ?‍♂️

@wjesna a ja zupełnie inaczej odebrałam "Na rauszu". Wydaje mi się że właśnie możemy zobaczyć że alkohol daje złudne poczucie lekkości, pozwala myśleć że jesteśmy odważniejsi i bardziej wyluzowani. I że nie zauważamy kiedy przekraczamy tę linię za którą już nie mamy kontroli i jak trudno jest zrozumieć że to alkohol ma kontrolę a nie my.

15 minut temu, Zośka napisał:

@wjesna a ja zupełnie inaczej odebrałam "Na rauszu". Wydaje mi się że właśnie możemy zobaczyć że alkohol daje złudne poczucie lekkości, pozwala myśleć że jesteśmy odważniejsi i bardziej wyluzowani. I że nie zauważamy kiedy przekraczamy tę linię za którą już nie mamy kontroli i jak trudno jest zrozumieć że to alkohol ma kontrolę a nie my.

Zosiu, mnie sie wydaje, ze film to celebracja życia, śmiechu,   zabawy   żartu. To, że przekraczając granice kończy  się żart i zabawa jest oczywiście pokazane. Ale  nie to było w nim najważniejsze,  według mnie. Nawet w tej ostatniej scenie jest  zabawa, radość i szampan

A @Mnich Moderatorjak sądzi? 

2 godziny temu, Q'bot napisał:

Każde piwo jest smakowe ?

No dobra, niektóre stouty są mniej smakowe...

A skoro suszy, to należy wypić więcej browaru, by się organizm nie odpiwił. ?‍♂️

Przypominam mi to kawał, jak facet pił wode z Wisły.  Podbiega do niego inny i mówi - czlowieku co ty robisz, nie pij z rzeki. Na co tamten odwraca się i mowi- szto ty gawarisz? 

A nic, nic. Pij wode ,pij.

Edited by wjesna
  • Wow 1