Jump to content

Bieżące informacje

Recommended Posts

• Replies 862
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

@J@n - to pierwsze i ostatnie ostrzeżenie z mojej strony. Zastanów się nad tym, co piszesz, a jeśli w obliczu tragedii nie wiesz, jak się zachować, to postaraj się zachować przyzwoicie.  Twój wpi

Ja zahaczyłam kijem (co za bezmyślność, żeby na Orlą je zabierać!) podchodząc pod taki mikrookapik , odbiło mnie od ściany, ale szczęśliwie odwróciam się na plecy i upadłam na półeczkę ze skałkami, kt

można być jeszcze Mnichem Podglądaczem?

Posted Images

18 godzin temu, Jędrek napisał:

a zdarzało mi się też spotkać nocą sarny spacerujące po parkingu pod blokiem

Chłopie kochany...jak ja przypomnę sobie kogo ja spotykałem nad ranem w drodze do domu...jak byłem młody.. ? 

• Haha 3
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

"(...) być może pozwoli ograniczyć do minimum zaangażowanie niezbędnych sił i środków przy szybkiej kontroli terenu bezpośrednio przyległego do granicy państwowej."

Pozaszlakowcy będą musieli chyba zaopatrzyć się w zestawy antydronowe.  ?

Wojna, którą rozpętał szaleniec z Kremla, sprzyja szybkiemu rozwojowi różnego rodzaju sprzętu, więc może coś z demobilu będzie można zakupić ?

Edited by Jędrek
11 godzin temu, J@n napisał:

A teraz to gdzie jeździsz ?

Od wielu lat już nie jeździłem, ostatnio jak młody był nastolatkiem czyli dawno dawno temu.  Wtedy jeździliśmy na miejscu w NT czyli Zadział albo Długa Polana, czasami w Jaworkach , wtedy tam był orczyk a nie krzesełka.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

No tak. "Interwencje zakończyły się pouczeniem". W ten sposób nigdy niczego się nie nauczą. Niestety ale działa tylko kara finansowa i to duża a nie symboliczna. A poza tym policja chyba powinna zajmować się innymi rzeczami niż idioci szukający mocnych wrażeń.

• Like ! 2
13 godzin temu, Zośka napisał:

Niestety ale działa tylko kara finansowa i to duża a nie symboliczna. A poza tym policja chyba powinna zajmować się innymi rzeczami niż idioci szukający mocnych wrażeń.

Co do kary to się całkowicie zgadzam, natomiast co do zajmowania się to jak najbardziej można a czasem nawet trzeba udzielić wsparcia służbom parku. Nie wiem jak się  stosunki układają w Zakopanem ale np w NT bywało różnie. Służby leśne np walczyły z kradzieżami , tzw crossowcami i innymi patologiami usiłując przerzucić ciężar działań na Policję, podobnie w swoim czasie zachowywały się służby parku gorczańskiego. Spotkały się ze zdecydowaną odmową , krótko mówiąc wspomóc tak , wyręczać nie.

• Like ! 1

@barbie609 masz oczywiście rację że trzeba udzielić wsparcia ale myślę że ma to uzasadnienie w razie jakichś kryzysowych sytuacji a upominanie bezmyślnych turystów to raczej robota dla TPNu. A jeśli już policja "wkroczyła" to powinna być z tego jakaś korzyść np. w postaci wysokonominałowych banknotów?. Mandat (i to bardzo wysoki) jest najlepszym odstraszaczem.

• Like ! 2