Jędrek Opublikowano 14 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2023 Jeszcze jedna fajna trasa bez trudności w tym rejonie, to wejście na Smutną Przełęcz i dalej na Rohacza Płaczliwego - powrót tą samą drogą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gieferg Opublikowano 14 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2023 (edytowane) Rohacze to jeszcze może spróbuję zrobić całe w dwuosobowym zespole w jakim robiłem Salatyny, ale już robić Banówki z granią i Trzema Kopami nie czuję się na siłach, więc tu bardziej można pyknąć taki wariant light. Edytowane 14 Września 2023 przez Gieferg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gieferg Opublikowano 22 Czerwca Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca Trafiłem gdzieś w necie na info, że na parking przy schronisku w Żarskiej Dolinie można zostawić samochód tylko gdy się ma nocleg w schronisku. Rzeczywiście tak jest? Bo cały plan mi tu psuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 3 Lipca Udostępnij Opublikowano 3 Lipca Dnia 14.09.2023 o 11:03, Jędrek napisał: Jeszcze jedna fajna trasa bez trudności w tym rejonie, to wejście na Smutną Przełęcz i dalej na Rohacza Płaczliwego - powrót tą samą drogą. Albo zejście na Žiarską Przełęcz i do Žiarskiej Doliny, też jest łatwe. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 3 Lipca Udostępnij Opublikowano 3 Lipca A jaki byście radzili kierunek marszu na odcinku Brestova-Salatyny-Pachoł? Mam na myśli nie tylko trudność, ale też widoki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 3 Lipca Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 17 minut temu, Fibi napisał: A jaki byście radzili kierunek marszu na odcinku Brestova-Salatyny-Pachoł? Mam na myśli nie tylko trudność, ale też widoki. Ja od Brestovej, tym bardziej teraz, gdy można podjechać kawałek kanapą. A w zejściu, zależnie od kondycji, sił , pogody, warunków itp, można jeszcze zaliczyć spacer przez Stawy Rohackie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 3 Lipca Udostępnij Opublikowano 3 Lipca Trochę się też zastanawiam nad czasem przejścia tego szlaku. Bo wg. mapa turystyczna pętla zajmie prawie 9 h. Wg mojej mapy papierowej to nawet prawie 10. A to niby tylko 15 km. Jakoś kurde długo. Bo 9 h wg. mapy to znaczy, że realnie to będzie jakieś 11 albo i więcej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 3 Lipca Udostępnij Opublikowano 3 Lipca (edytowane) 11 minut temu, Fibi napisał: Trochę się też zastanawiam nad czasem przejścia tego szlaku. Bo wg. mapa turystyczna pętla zajmie prawie 9 h. Wg mojej mapy papierowej to nawet prawie 10. A to niby tylko 15 km. Jakoś kurde długo. Bo 9 h wg. mapy to znaczy, że realnie to będzie jakieś 11 albo i więcej Ja mogę powiedzieć tyle że od przekroczenia pewnego wieku im jestem starszy tym szlaki robią się dłuższe. A w moim przypadku do wieku dochodzi jeszcze pstrykanie 10 czy 20 razy więcej fotek niż w czasach analogów. I czasy przejścia rosną. Przestałem się więc przejmować tym co podają szlakowskazy, przewodniki czy mapy. Edytowane 3 Lipca przez Jędrek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 3 Lipca Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 20 minut temu, Jędrek napisał: Ja od Brestovej, tym bardziej teraz, gdy można podjechać kawałek kanapą. A w zejściu, zależnie od kondycji, sił , pogody, warunków itp, można jeszcze zaliczyć spacer przez Stawy Rohackie. Popieram, od Brestowej przyjemniej. Stawy Rohackie obowiązkowo. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 3 Lipca Udostępnij Opublikowano 3 Lipca @Jędrek zupełnie nie o to mi chodzi, że się tym przejmuję, mam czołówkę tylko te mapowe czasy przejścia jakoś gryzą mi się z kilometrami. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 4 Lipca Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 10 godzin temu, Fibi napisał: Brestova-Salatyny-Pachoł na grzebień Przedniego Salatyna kawałek wyjedziesz kolejką , spora oszczędność czasu i sił 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 4 Lipca Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 19 minut temu, barbie609 moder napisał: na grzebień Przedniego Salatyna kawałek wyjedziesz kolejką , spora oszczędność czasu i sił Jak to jest taka kolejka krzesełkowa że się siedzi na powietrzu to raczej do niej nie wsiąde. Mój chłop sknera to też raczej nie, a sama tym ustrojstwem to już nigdy w życiu nie zamierzam jechać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 4 Lipca Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 12 minut temu, Fibi napisał: ak to jest taka kolejka krzesełkowa że się siedzi na powietrzu no to jest kanapa , możesz sobie opuścić osłonę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Zd Opublikowano 4 Lipca Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 12 godzin temu, Fibi napisał: A jaki byście radzili kierunek marszu na odcinku Brestova-Salatyny-Pachoł? Byłem od jednej i drugiej strony, od Brestowej zdecydowanie lepiej wchodzić A i można o Rohackie stawki w drodze powrotnej zahaczyć Schodzenie z Brestowej na koniec dnia jest bardzo męczące 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 4 Lipca Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 22 minuty temu, Krzysiek Zd napisał: Byłem od jednej i drugiej strony, od Brestowej zdecydowanie lepiej wchodzić A i można o Rohackie stawki w drodze powrotnej zahaczyć Schodzenie z Brestowej na koniec dnia jest bardzo męczące A z tej drugiej strony dużo jest kruchego syfu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Zd Opublikowano 4 Lipca Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 14 minut temu, Fibi napisał: kruchego syfu Kruchego syfu @Fibi wiesz, że mi w Taterkach niewiele przeszkadza Lubię tam być Ale domyślam się o czym piszesz no troszkę jest jak to po Słowackiej stronie ale jest znaczenie lepiej niż na szlaku na Brestową 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 4 Lipca Udostępnij Opublikowano 4 Lipca Miałam na myśli piargi oczywiście, nie cierpię ich chociaż wiadomo, że wolę schodzić po piargach niż iść do pracy albo gotować obiad. 3 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 4 Lipca Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 7 godzin temu, Fibi napisał: albo gotować obiad. Ale ugotowany przez kogoś i podany do stołu bardzo lubisz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 4 Lipca Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 43 minuty temu, Mnich Admin napisał: Ale ugotowany przez kogoś i podany do stołu bardzo lubisz W większości sama sobie gotuję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 4 Lipca Udostępnij Opublikowano 4 Lipca (edytowane) 14 godzin temu, Fibi napisał: że się siedzi na powietrzu Kanapa na 6 osób, możesz się położyć i zamknąć osłonę. Edytowane 4 Lipca przez Jędrek 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lexi Opublikowano 5 Lipca Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 9 godzin temu, Jędrek napisał: Kanapa na 6 osób, możesz się położyć i zamknąć osłonę. Wyłączyli chociaż podgrzewanie na lato? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 7 Lipca Udostępnij Opublikowano 7 Lipca Dnia 5.07.2024 o 07:55, Lexi napisał: Wyłączyli chociaż podgrzewanie na lato? W tyłek nigdy mnie tam nie parzyło, więc chyba tak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 7 Lipca Udostępnij Opublikowano 7 Lipca Dnia 4.07.2024 o 22:44, Jędrek napisał: Kanapa na 6 osób, możesz się położyć i zamknąć osłonę. Widoczna na zdjęciu niewiasta to Twoja lepsza połowa @Jędrek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 7 Lipca Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 6 minut temu, Mnich Admin napisał: Widoczna na zdjęciu niewiasta to Twoja lepsza połowa @Jędrek? Za dużo chcielibyście wiedzieć, towarzyszu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 7 Lipca Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 1 minutę temu, Jędrek napisał: Za dużo chcielibyście wiedzieć, towarzyszu Tak, czy siak gratuluję wyboru. Plecaka, rzecz jasna. Osprey to zacna marka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi