Mnich Admin Opublikowano 21 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2023 Dla @Zakochana w górachw górach i innych góroholików, którzy chcą zdobyć KGP. https://zielona.interia.pl/polityka-klimatyczna/polska/news-korona-gor-polski-jak-szybko-zdobyc-wszystkie-szczyty,nId,7148104 Ile macie szczytów zaliczonych? Zrobił już ktoś całość? Wiem, że poza Kasią @Fibizbiera pieczątki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 21 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2023 @Mnich Moderator mnie brakuje jeszcze tylko 2 szczytów (Tarnica i Lackowa). Ale nie zbieram pieczątek tylko robię zdjęcia na szczycie. Myślę że latem dokończę KGP. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 21 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2023 1 minutę temu, Zośka napisał: @Mnich Moderator mnie brakuje jeszcze tylko 2 szczytów (Tarnica i Lackowa). Ale nie zbieram pieczątek tylko robię zdjęcia na szczycie. Myślę że latem dokończę KGP. No brawo! I gdzie Ci się podobało do tej pory najbardziej, poza Rysami i Babią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 21 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2023 Dobra, cwaniaki, a kto z was był na Wieżycy? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 21 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2023 1 minutę temu, Jędrek napisał: Dobra, cwaniaki, a kto z was był na Wieżycy? Ja Pochodzę z Pomorza, zawsze lubiłem Kaszuby. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 21 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2023 6 minut temu, Jędrek napisał: kto z was był na Wieżycy no jest tu paru harkorów ale aż takich to chyba nie ma. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 21 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2023 (edytowane) 18 minut temu, Mnich Moderator napisał: I gdzie Ci się podobało do tej pory najbardziej Trudno powiedzieć bo każdy szczyt jest inny. Wolę te wyższe jak np. Śnieżka bo widoki ładniejsze ale wiadomo że też ludzi tam więcej niż na Kłodzkiej Górze albo Czuplu. Wszystkie moje "zdobycze" gdzieś tu na forum opisywałam. A te na które najczęściej wracam nie należą do KGP. Edytowane 21 Grudnia 2023 przez Zośka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 21 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2023 @Mnich Moderator ja nie zbieram pieczątek, robię sobie tylko pamiątkowe fotki na szczycie, tak dla siebie Szczytów na koncie mam 13 tylko, prawie półmetek. Tylko skompletowałam najwyższe, a do tych niższych które są góra tylko z nazwy, to jakoś nie mam zapału 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 21 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2023 Przed chwilą, Fibi napisał: @Mnich Moderator ja nie zbieram pieczątek, robię sobie tylko pamiątkowe fotki na szczycie, tak dla siebie Szczytów na koncie mam 13 tylko, prawie półmetek. Tylko skompletowałam najwyższe, a do tych niższych które są góra tylko z nazwy, to jakoś nie mam zapału I gdzie Ci się najbardziej podobało? Poza klasyką, typu Śnieżka i Bejbi? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 21 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2023 (edytowane) @Mnich ModeratorNa Rysach, bo to był mój pierwszy z trudniejszych szczytów w Tatrach. Fajny jest Szczeliniec, bo nietypowy. A z hardkorow na których na pewno nikt z was nie był to Kozacza Góra, to najwyższy szczyt Gorzowa, ma chyba z 70 m. npm. Edytowane 21 Grudnia 2023 przez Fibi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 21 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2023 @Zakochana w górach - dziękuję. Zdjęcia, jak zawsze zresztą, piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 22 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2023 13 godzin temu, Jędrek napisał: Dobra, cwaniaki, a kto z was był na Wieżycy? Ja! Wieki temu ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 22 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2023 3 minuty temu, jaaga76 napisał: Ja! Wieki temu ... jesteś hardkorem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 22 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2023 Swoją drogą tam się dość niepodziewanie ośrodek narciarski zrobił.... Teraz sobie uświadomiłam, że nawet na dwóch Wieżycach byłam, bo w masywie Ślezy tez jest Wieżyca (to ta górka z Wieżą Bismarcka). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 22 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2023 To prawda, że Wieżyca stała się obecnie najpopularniejszym miejscem narciarskim na Pomorzu. @Jędrek, czcigodny Krajanie, skąd dokładnie pochodzisz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 22 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2023 Tak w temacie KGP i zimy to właśnie zimą można się pokusić o zdobywanie szczytów w okolicach Kłodzka czy Wałbrzycha. Bardzo łatwo jest wejść na Jagodną czy Śnieżnik a widoki fajne. Ale nawet latem jadąc na weekend możemy zdobywać po kilka szczytów do korony dziennie. My dla pewności wchodzimy nie tylko na te które są zaliczane do korony ale także na te, które w wyniku błędnych pomiarów zostały pominięte. I czasem te właśnie nie uwzględnione są ciekawsze. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 22 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2023 Na Śnieżniku byłem. Ale niestety, pogoda iście „Zośkowa” 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 22 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2023 A to autostrada zimowa na Jagodną 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 22 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2023 14 godzin temu, Mnich Moderator napisał: To prawda, że Wieżyca stała się obecnie najpopularniejszym miejscem narciarskim na Pomorzu. @Jędrek, czcigodny Krajanie, skąd dokładnie pochodzisz? Gdańsk - i wciąż tu mieszkam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 25 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2023 https://przegladsportowy.onet.pl/alpinizm/nepalczycy-wsciekli-sie-na-polakow-i-wtedy-wjechalo-wielkie-klamstwo/4gxl0bd 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 25 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2023 Dnia 23.12.2023 o 00:09, Jędrek napisał: Gdańsk - i wciąż tu mieszkam. Ja pochodzę z Ustki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 25 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2023 1 godzinę temu, barbie609 napisał: https://przegladsportowy.onet.pl/alpinizm/nepalczycy-wsciekli-sie-na-polakow-i-wtedy-wjechalo-wielkie-klamstwo/4gxl0bd Zupełnie niepotrzebne kalanie własnego gniazda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 25 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2023 41 minut temu, J@n napisał: Zupełnie niepotrzebne kalanie własnego gniazda Zupełnie niepotrzebnie dramatyzujesz. A wywiad interesujący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 26 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2023 10 godzin temu, Jędrek napisał: wywiad interesujący W sumie nic nowego nie zostało powidziane. Inna sprawa, że Himalaiści jeszcze wiele rzeczy powinni sobie w środowisku wyjaśnić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 26 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2023 @jaaga76 my Polacy bardzo chętnie wytykamy błędy innym nacjom a sami tworzymy bohaterów bez skazy i czcimy ich jakby byli bogami. A tymczasem to tacy sami ludzie jak inni. Mają więcej pasji i odwagi ale nie są idealni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi