Zośka Opublikowano 12 Czerwca Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca @Q'bot mam nadzieję że Twoja wypowiedź to nie żałosna próba zrobienia ofiary z przestępcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 12 Czerwca Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 53 minuty temu, Zośka napisał: Zresztą nie wiem jaki miałyby cel w mówieniu kłamstw. Hmmm a ja do takich oskarżeń podchodzę bardzo ostrożnie .Widziałem gościa , którego oskarżano o gwałt , widziałem nauczyciela pomówionego o molestowanie. Oczywiście nie wykluczam ale ................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 12 Czerwca Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca Wiesz @barbie609 moder gdyby to była jedna kobieta to miałabym wątpliwości ale w tej sytuacji nie mam żadnych. Myślę że będzie ich jeszcze więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 12 Czerwca Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 1 godzinę temu, Zośka napisał: jeśli to się potwierdzi to powinien iść do więzienia na długie lata. Zosiu nie żebym go bronił ale za to co zostało opisane jeszcze nikogo do więzienia nie wsadzono. Ostatnio w Niemczech 9 migrantów zgwałciło zbiorowo 14 letnią dziewczynkę i dostali kary w zawieszeniu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 12 Czerwca Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 19 minut temu, Zośka napisał: ale w tej sytuacji nie mam żadnych. no a ja mam i jako policjant zanim bym oskarżył to musiał bym bardzo skrupulatnie wszystko posprawdzać . Takie publiczne nawalanki w internecie. Sorki ale nie wierzę ,że tak potraktowana , inteligentna, wykształcona europejka nie wie po co w danym kraju są konsulaty , ambasady i co ma zrobić. Oczywiście jeśli wina zostanie udowodniona to odpowiedzialność musi być ostra. A to co opisał @J@nto wina ,,nowoczesności,, postępowości,, lewicowości , itp debilnych ruchów , bo oni są biedni a wszystkiemu są winni ci paskudni europejczycy. Pała i wąskie drzwi a potem z powrotem na swoją pustynię albo do swojego buszu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 12 Czerwca Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca Zgadzam się, że do takich rewelacji należy pochodzić ostrożnie. Nie to, żebym go bronił, bo jeśli dopuścił się takich czynów, powinien zostać za to ukarany. Ja też znam przypadek fałszywego oskarżenia mężczyzny o nadużycia seksualne. W sądzie został prawomocnie uniewinniony, a w trakcie procesu okazało się, że kobieta po prostu chciała się na nim zemścić. Facet nie dość, że spotkał się z zawodowym ostracyzmem, to jeszcze do dziś psychicznie podnosi się z tego, co go spotkało. Nie my, nie dziennikarze, ale wymiar sprawiedliwości jest od tego, by ocenić, jak było naprawdę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 12 Czerwca Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca (edytowane) 14 minut temu, Zośka napisał: @Q'bot mam nadzieję że Twoja wypowiedź to nie żałosna próba zrobienia ofiary z przestępcy. Nie mam interesu by kogokolwiek bronić/oskarżać - tylko nie wiem jaki jest cel ujawniania publicznie tego typu wydarzeń po kilku latach... Trochę jak ściganie Polańskiego za pedofilię sto lat po fakcie. W sumie Władek Jagiełło to nawet z 13-sto latką w łóżku wylądował i dlaczego mu procesu nikt nie wytoczy z potomków Andegawenów? Ja tu najzwyczajniej w świecie węszę czyjś interes (a może to być i długi interes Nirmala) Edytowane 12 Czerwca przez Q'bot 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 12 Czerwca Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca Rozumiem @Q'bot że gdyby ktoś kiedyś skrzywdził Twoją siostrę, dziewczynę czy inną bliską osobę to też powiedziałbyś dajcie chłopu spokój bo to było dawno ? Wiem że przestępstwa się przedawniają ale ofiary nie przestają być ofiarami nawet po .......nastu...... dziesięciu latach . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 12 Czerwca Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 53 minuty temu, Q'bot napisał: Trochę jak ściganie Polańskiego za pedofilię sto lat po fakcie akurat co do tego gościa to nie wiem jak było. Kiedyś pewien kolega z dochodzeniówki opowiadał ,że mu się trafiło w zastępstwie za koleżankę kończyć postępowanie za seks z nieletnią poniżej 15 lat. Podejrzany/lat 19/ klął się na wszystkie świętości że twierdziła,że ma 18 a i na taką wyglądała. Trzeba było uzupełnić jakieś kwity i wezwał nieletnią wraz z mamusią . Jak ofiarę zobaczył to stwierdził że podejrzany tłumaczy się z sensem bo na 14 to ona nie wygląda . Złapał za telefon i do proroka , który nadzorował .Ten kazał mamusię i ofiarę natychmiast dostarczyć do prokuratury , poprosił jedną z koleżanek i psychologa z rodzinnego ściągnęli .Jak porządnie przesłuchali panienkę to się okazało ,że rzeczywiście powiedziała chłopakowi ,że ma prawie 18 a i wygląd jak to kolega określił był na zasłużone 20-dzieścia. Sprawa poszła do umorzenia. Napisałem to aby Wam uświadomić ,że w przypadku takich oskarżeń trzeba bardzo dokładnie i obiektywnie bo można komuś zwichnąć życie za niewinność. W tym przypadku wystarczyło by koledze się nie chciało, bo niby wszystko było Ok ,i młody chłopak miałby naprawdę poważny problem. Oczywiście w przypadku stwierdzenia czynu należy bezwzględnie ścigać i surowo represjonować.Aha ta dziewczyna która sprawę prowadziła ewidentnie dała ciała , chyba zadziałała tzw solidarność .............. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 12 Czerwca Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 25 minut temu, Zośka napisał: Rozumiem @Q'bot że gdyby ktoś kiedyś skrzywdził Twoją siostrę, dziewczynę czy inną bliską osobę to też powiedziałbyś dajcie chłopu spokój bo to było dawno ? Wtedy działałbym natychmiast - chyba, że cierpiałbym na Alzheimera... Przed chwilą, barbie609 moder napisał: Napisałem to aby Wam uświadomić ,że w przypadku takich oskarżeń trzeba bardzo dokładnie i obiektywnie bo można komuś zwichnąć życie za niewinność. Ja czekam na zalew w sieci realistycznie wygenerowanych video ze znanymi osobami i losowymi czynnościami - wtedy twarz każdego polityka/celebryty będziemy sobie wrzucać na Twittera podczas wizyty w domu publicznym, maltretującego żonę, walczącego na froncie czy co tam nam wyobraźnia zaproponuje ^^ Obstawiam, że przy obecnym zaawansowaniu uczenia maszynowego nastąpi to za 2-3 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 12 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 6 godzin temu, Zośka napisał: @jaaga76 jeśli to się potwierdzi to powinien iść do więzienia na długie lata. Te kobiety raczej nie szukają popularności więc zakładam że mówią prawdę. Zresztą nie wiem jaki miałyby cel w mówieniu kłamstw. Żadna forma przemocy nie powinna pozostać bez reakcji. Mnie zawsze zadziwia poczucie bezkarności sprawców .... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 12 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 5 godzin temu, Q'bot napisał: konkurencja Błagam Cię... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 12 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 4 godziny temu, barbie609 moder napisał: potraktowana Może i gdyby jej to nie dotyczyło, to by wiedziała... ale sam wiesz, jak bardzo się zmienia perspektywa ofiary i jakie emocje się pojawiają w takich sytuacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 12 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 3 godziny temu, barbie609 moder napisał: komuś zwichnąć życie za niewinność. I znowu to samo.... ofiara ma udowodnić, że nie jest przysłowiowym "wielbłądem". Statystyka jest nieubłagana - to o czym piszesz @barbie609 moderi @Q'bot to WYJĄTKI. Kobiety nie kłamią, jeśli już ujawianiaj przemoc. Wiele z nich milczy, bo niestety boją się, że 1) nikt nie dam im wiary, 2) zostaną obwinione za to, co się stało.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 12 Czerwca Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca Przed chwilą, jaaga76 napisał: Kobiety nie kłamią, jeśli już ujawianiaj przemoc. no oczywiście nie jest to częste ale takie zjawiska występują i należy się z nimi liczyć w trakcie wykonywania czynności. 2 minuty temu, jaaga76 napisał: ofiara ma udowodnić, że nie jest przysłowiowym "wielbłądem". nie nie ma ale wyjaśnianie takich spraw wymaga bardzo dużo staranności i dokładnego rozpatrzenia wszelkich okoliczności . O ile nie mamy jakiś materialnych ,, obiektywnych,, dowodów. Jestem może przewrażliwiony bo się dobrych parę razy musiałem się tłumaczyć bo ktoś coś sobie umyślił. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 12 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 7 minut temu, barbie609 moder napisał: dokładnego Niestety najczęściej przy tej okazji podważa się zdanie ofiary... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 12 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 8 minut temu, barbie609 moder napisał: wykonywania Traktujmy je jako wyjątki i taką dajmy im rangę. A tu od razu były przywołane wyjątki niesłusznych oskarżeń, które - jeszcze raz - podkreślam, są promilami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 12 Czerwca Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 1 godzinę temu, jaaga76 napisał: Żadna forma przemocy nie powinna pozostać bez reakcji. A niestety bardzo często pozostaje. 1 godzinę temu, jaaga76 napisał: Mnie zawsze zadziwia poczucie bezkarności sprawców I stygmatyzowanie ofiar. Wiele razy słyszałam opinie typu "po co tam poszła", "po co się tak ubrała", " jak mówi nie to znaczy tak" itp. Prawo niestety często stoi po stronie sprawcy bo jak nikt nie widział, nie słyszał i nie ma świadków to ciężko udowodnić cokolwiek. Mój poprzedni szef bardzo często robił niewłaściwe (eufemizm) uwagi pod adresem mojej koleżanki z pracy ale zawsze kiedy byli sami. Pod moim nigdy bo ja potrafiłam się obronić a poza tym wiedział że gdyby mój mąż się dowiedział to miałby ciężko. Ona była samotną matką z niepełnosprawnym dzieckiem i bała się utraty pracy dlatego przymykała oko. Az kiedyś jeden z pracowników zobaczył i usłyszał tego pana w akcji i stanął w jej obronie tak skutecznie że szef wylądował na izbie przyjęć. I co ? Słowo przeciwko słowu i kasa szefa sprawiły że niestety sprawiedliwość nie dała rady wygrać. Zwolniło się nas wtedy 11 osób a 30 udało że nic się nie stało. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 12 Czerwca Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 6 godzin temu, J@n napisał: Zosiu nie żebym go bronił ale za to co zostało opisane jeszcze nikogo do więzienia nie wsadzono. I to jest dramat bo to tak jakby powiedzieć że nic się nie stało. 7 godzin temu, J@n napisał: Ostatnio w Niemczech 9 migrantów zgwałciło zbiorowo 14 letnią dziewczynkę i dostali kary w zawieszeniu Za to powinno być dożywotnie więzienie bo dla niej do końca życia to będzie rana której nie zaleczy nic. A oni nie nadają się do życia w jakimkolwiek społeczeństwie. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 12 Czerwca Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca No i z awantury celebrytów zrobiła się dyskusja wiktymologiczna. Ja się już nie odzywam bo mnie dziewczyny znielubią a tego bym nie chciał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 12 Czerwca Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 47 minut temu, barbie609 moder napisał: No i z awantury celebrytów zrobiła się dyskusja wiktymologiczna. Ja się już nie odzywam bo mnie dziewczyny znielubią a tego bym nie chciał. No właśnie. Niech organa ścigania robią swoje. Ja nie zamierzam - wyłącznie na podstawie doniesień medialnych - ani nikogo bronić. Ani też oskarżać. Nie znamy faktów i nie wiemy, jak było naprawdę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 12 Czerwca Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 1 godzinę temu, Zośka napisał: to jest dramat bo to tak jakby powiedzieć że nic się nie stało. ze swej strony w 100% wierzę tym dziewczynom, chłop nie stary, wyposzczony po wielu dniach w górach a obok w śpiworku leży fajna ciepła laska to hamulce mu popuściły a w tych kręgach kulturowych też te hamulce są innymi regułami ustawione 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 12 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2 godziny temu, barbie609 moder napisał: dyskusja Bardzo dobrze. O tym trzeba mówić głośno i przy każdej okazji. Zwłaszcza mężczyznom. 2 godziny temu, barbie609 moder napisał: znielubią a tego bym nie chciał Nikłe szanse 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 12 Czerwca Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 10 godzin temu, J@n napisał: Ostatnio w Niemczech 9 migrantów zgwałciło zbiorowo 14 letnią dziewczynkę i dostali kary w zawieszeniu to jeszcze edit, dotarłem do materiałów źródłowych Dziewczyna miała lat 15 i była pijana a jeden z gwałcicieli dostał 2 lata i 9 miesięcy bez zawieszenia, pozostałych 8 - rok do 2 lat w zawieszeniu. Wychodząc z sali sądowej witani byli przez wiwatujących kumpli. Proces trwał ponad 2 miesiące, 20 adwokatów domagało się uniewinnienia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo P Opublikowano 13 Czerwca Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 16 godzin temu, J@n napisał: to jeszcze edit, dotarłem do materiałów źródłowych Dziewczyna miała lat 15 i była pijana a jeden z gwałcicieli dostał 2 lata i 9 miesięcy bez zawieszenia, pozostałych 8 - rok do 2 lat w zawieszeniu. Wychodząc z sali sądowej witani byli przez wiwatujących kumpli. Proces trwał ponad 2 miesiące, 20 adwokatów domagało się uniewinnienia. Tu pojawia się jeszcze problem tzw rasizmu. Koleżanka jest w Anglii, mówiła że innym nacjom tym z ciemniejszą karnacją to prawie wszystko wolno oczywiście nieoficjalnie, bo sporo osób boi się im coś zarzucać aby nie być oskarżonym o rasizm , paranoja. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi