staroń Opublikowano 13 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 Zwykle cieszymy się na ich widok (no, jest jeden wyjątek, którego nikomu nie życzę ), sprawiają, że to, czego doświadczamy, wydaje się bardziej prawdziwe. Osobiście uwielbiam patrzeć na kaczki pływające po czystych tatrzańskich stawach czy kozice hasające po stromych zboczach. Ubolewam za to nad faktem, że część z tych naturalnych mieszkańców naszych pięknych gór jest bezmyślnie dokarmiana przez turystów w okolicach schronisk oraz nad faktem, że dawno nie widziałem świstaka tylko czasem słyszę gdzieś dziada... 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 Kto wygrał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 Miło zjeść wspólnie śniadanie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 Bliskie spotkanie z pewną miłą parą ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 2 minuty temu, Natalia D napisał: A co jedliście... wspólnie??? Moją kanapkę i " firmową " szarlotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2019 Wędrując pewną niezbyt lubianą doliną natknęłam się na zagrodę, w której według napisu powinny mieszkać żmije Niestety żadna nie chciała się pokazać i zapozować !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2019 Oooooo !!! Jak zgadłaś ??? No to teraz numery w Lotto poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staroń Opublikowano 15 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2019 Majówka 2019 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 Też takiego spotkałam ale aż tak blisko nie podszedł. Jednak ludzi się nie bał ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominisiaa_k Opublikowano 17 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kacha Opublikowano 17 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 Patrząc na wasze zdjęcia tylko utwierdzam się w myśli, że powinnam w góry zabierać dobry aparat! Ja wszystkie zdjęcia robię telefonem, więc niestety zwierzaki nie są aż tak ładnie widoczne. Ale mam jedno zdjęcie, które nasuwa mi na myśl tytuł "górski monitoring" wrzucam je poniżej. Jeśli maksymalnie powiększycie, to na samym czubku góry widać obserwatorkę, która stała tak w bezruchu dopóki nie odeszłam spory kawałek od niej teraz przeglądając zdjęcie na powiększeniu zauważyłam, że akurat na tym są nawet dwie kozice, wcześniej widziałam tylko tę na czubku. Tak więc miłego szukania tej drugiej PS. Zdjęcie zrobione w Dolinie Pańszczycy, w lipcu br. @staroń kilka kroków dalej spotkałam gromadę świstaków, chyba miałam szczęście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staroń Opublikowano 17 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 1 godzinę temu, Kacha napisał: @staroń kilka kroków dalej spotkałam gromadę świstaków, chyba miałam szczęście Przede mną się chowają, nie wiem, co ja im zrobiłem ale kiedyś jakiegoś "upoluję" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur S Opublikowano 18 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2019 Chyba niezbyt lubi pozować bo odwrócił się od "fotoreporterów" 8 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2019 To też chyba rdzenni mieszkańcy Tatr ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lavinka Opublikowano 27 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 Moje uwiecznianie w aparacie zwierzaków jest zdecydowanie mniej atrakcyjne i profesjonalne niż Wasze, no ale trudno 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 Lavinka ostatnie the best Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 7 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2019 Jestem trochę zawiedziona, że ostatnio nie udało się spotkać żadnej kozicy. Za to był kozico-piesek ;) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MonteLaguna Opublikowano 7 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2019 3 godziny temu, Tatromen napisał: Jesce ja , jesce ja , też w Taterkach mieszkam !!!! Ktoś wie jak nazywa się to żyjątko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2019 4 minuty temu, MonteLaguna napisał: Ktoś wie jak nazywa się to żyjątko? To Carabus fabricii ucrainicus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martuś Opublikowano 13 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2019 To i ja się chwalę tym co udało mi się spotkać na szlakach 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anna M. Opublikowano 14 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 Dnia 14.09.2019 o 17:39, Agnieszka GP napisał: Miło zjeść wspólnie śniadanie ! Agnieszka, a nie zabrał Co tego śniadanka? 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anna M. Opublikowano 14 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 Dnia 7.10.2019 o 07:39, Fibi napisał: Jestem trochę zawiedziona, że ostatnio nie udało się spotkać żadnej kozicy. Za to był kozico-piesek On chyba poszedł na wycieczkę, albo zdobyć jakiś szczyt? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 14 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 (edytowane) @Anna M. Wydaje mi się, że to jest pies schroniskowy ze Zbójnickiej Chaty. Widziałam go wcześniej w internetowych relacjach innych turystów. Pewnie się wybrał na zwiedzanie okolic, a po południu, kiedy schodziliśmy, to on już do domu wracał Edytowane 14 Października 2019 przez Fibi Literówka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anna M. Opublikowano 14 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 Koziczki bardzo lubią fotografować się i w ogóle nie boją się ludzi. Kiedyś schodząc z Krzyżnego do Pańszczycy spotkałam całe stadko, ale szczególnie jedna była bardzo uparta i nie chciała zejść ze szlaku. Chyba jakieś trufle podjadała i bała się, że zabiorę je 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasia K Opublikowano 17 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 cudne zwierzaki 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi