jaaga76 Opublikowano 19 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2021 (edytowane) W zasadzie mogłabym zacząc tak samo, jak majową opowieść... Piękne sobotnie popłudnie, ktore nie okazało sie dobrym prognostykiem... padało wczoraj, pada dziś... , ale mam nadzieję, że jutro w końcu przestanie. Podobno nic dwa razy sie nie zdarza.. NIEDZIELA Plany jak zwykle ambitne. Na pierwszy ogień Krzyżne od Gąsienicowej. Spotykamy sie z @Karol Kliński w Kuźnicach i nadzieją ruszamy do Murowańca. To co, że chmury nad nami, za nami, przed nami... Szybkie śniadanko i ruszamy na szlak, by po kwadransie w strugach ulewnego deszczu zawrócić do schroniska. . Już wiemy, że Krzyżne nie tym razem. Bywa. Ale pozostaje dylemat, co zrobic z tak (nie)pięknie rozpoczętym dniem? Idziemy nad staw Gąsienicowy, który po kilku minutach znika...w chmurach. Miał być Karb, ale Karol proponuje wyjście nad Zmarzły staw. Pomysł trafiony. Co prawda wylądowaliśmy nad stawem, a nie obok, ale kto by się takimi detalami przejmował. Po sesji fotograficznej (dziękujemy panu w niebieskim kasku) zadowoleni wracamy do schroniska. dopijamy w strugach deszczu, ktory nas nie opuści do wieczora... i kolejnego dnia. PONIEDZIAŁEK Znowu pada . Wkładam i zdejmuję buty dwa razy zanim zdecyduję się wyjść. Raz kozie śmierć. Za cel obieram Przełęcz Kondracką z opcją, że tam zdecyduję co dalej... ale co może być dalej... chmury, chmury, chmury i deszcz... idę na Kopę. Widoczność momentami spada do kilku metrów. Pusto, cicho, biało. Na Kopie nie dość że chmury i deszcz, to jeszcze zaczyna wiać lodowaty wiatr. Szybka fotka i na dół do Przełęczy pod Kopą i dalej do Doliny Kondratowej. Deszczu i chmur mam dość Edytowane 20 Lipca 2021 przez jaaga76 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 19 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2021 @jaaga76 jak na brzydką pogodę całkiem ładne zdjęcia 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 19 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2021 @Luk_ ale ładnie opisałeś ten stawek chyba muszę się tam wybrać w najbliższym czasie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 19 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2021 4 minuty temu, vatra napisał: @Luk_ ale ładnie opisałeś ten stawek chyba muszę się tam wybrać w najbliższym czasie. @vatrakoniecznie. @Luk_ lepiej nie mogł tego ująć. Ja juz wiem, że teraz to będzie moja miejscówka w tamtym rejonie. @Karol Kliński dzięki raz jeszcze za pomysł 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 19 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2021 1 minutę temu, jaaga76 napisał: @Karol Kliński dzięki raz jeszcze za pomysł O tak, @Karol Kliński ma trafione pomysły 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Zd Opublikowano 19 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2021 (edytowane) 16 minut temu, Luk_ napisał: Zmarzły Staw jest magiczny. Jakoś rzadko ktokolwiek i kiedykolwiek o nim wspomina, ale ten malutki stawik pośród tych ścian i skał, o głębokości zaledwie 3m i zamarzający zima podobno aż po dno, zawsze jakoś mnie ujmuje. Naprawdę piękne malownicze miejsce i sam stawek wygląda cudnie Edytowane 19 Lipca 2021 przez Krzysiek Zd 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 19 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2021 3 minuty temu, Krzysiek Zd napisał: Naprawdę piękne malownicze miejsce i sam stawek wygląda cudnie I zalicza się do projektu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Zd Opublikowano 19 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2021 1 minutę temu, vatra napisał: I zalicza się do projektu Ależ oczywiście, u mnie już odhaczony 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 19 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2021 2 minuty temu, Luk_ napisał: hipnotyzujące doświadczenie :) No wiesz, tego bym wolała uniknąć przed powrotem do Kuźnic 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 19 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2021 Ok, spróbuję później opisać to doświadczenie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 19 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2021 17 minut temu, vatra napisał: Ok, spróbuję później opisać to doświadczenie @vatraobyś w środę nie była bohaterką deszczowych kąpieli ze mną 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 20 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 @jaaga76 zdjęcia ładne pomimo deszczu, niestety tak to jest w naszych Tatrach, że jak już się rozpada to pada przez długi czas .... trzymam kciuki za pojawienie się słońca ... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 20 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 Podziwiam, że Ci się Agnieszka chce chodzić w taką pogodę. Trzymam kciuki by jutro wreszcie słońce wylazło 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 20 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 1 godzinę temu, Fibi napisał: Podziwiam, że Ci się Agnieszka chce chodzić w taką pogodę. Trzymam kciuki by jutro wreszcie słońce wylazło I wyszło , ale co swoje znowu zmokłam to moje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 20 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 (edytowane) WTOREK Już mnie nudzi ta pogoda... po godzinnym hamletyzowaniu uznałam, że lepiej nie będzie i pojechałam do Kir z myślą o spacerze do schroniska. Mój zapał szybko minął, gdy zobaczyłam stada "krasnali" w foliwych płaszczykach... Szybko odbiłam na Ścieżkę nad reglami. Trochę byłam zaskoczona, bo po pierwsze jakby lasu mniej, a po drugie solidny remont był. Dawno tam nie byłam... Generalnie w strugach deszczu, błocie - momentami do kostki - doszłam do Strążyskiej i powiedziałam pass... Edytowane 20 Lipca 2021 przez jaaga76 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 20 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 @jaaga76 ogromny szacun za wytrwałość i nieustępliwość. Hamletyzowanie w pełni usprawiedliwione 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 20 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 @Zośka wychodzi na to, że Ty masz specjalizację z mgły, a ja z deszczu... No i oka nie wyjmiesz...cytując klasyka... 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andzia Opublikowano 20 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 @jaaga76 w pełni rozumiem . Byłam na weekend w Tatrach i pogoda mnie niestety zatrzymała w realizacji założonego planu przemierzania szlaków. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 20 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 @jaaga76moxe jutro pogoda Cie pozytywnie zaskoczy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 20 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 23 minuty temu, wjesna napisał: @jaaga76moxe jutro pogoda Cie pozytywnie zaskoczy Ja mam nadzieję!!! Moje samozaparcie też mam granice Na razie przestało padać i niech tak zostanie do czwartku! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Zd Opublikowano 20 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 35 minut temu, jaaga76 napisał: Na razie przestało padać i niech tak zostanie do czwartku! @jaaga76 Na pewno tak będzie , trzymam kciuki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 21 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2021 Aż się boję zapytać jak dzisiaj pogoda. Ale na prognozie deszczu nie pokazują. To może jest ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 21 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2021 @wjesna progres jest - nie padało!!! Ale chmury były 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 21 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2021 Dnia 20.07.2021 o 19:07, jaaga76 napisał: Już mnie nudzi ta pogoda... W II połowie czerwca były w Tatrach takie upały, wręcz do znudzenia że gdy któregoś dnia wieczorem przyszła burza to wyszedłem na dwór żeby z przyjemnością zmoknąć. Ale pamiętam też taki czerwiec w którym lało/padało/siąpiło przez 11 dni z rzędu. Nie był to może jeszcze klimat jak w "Zakopanoptikonie" Struga, ale pamiętam że wtedy niektórzy już zaczynali lekutko wariować 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 21 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2021 18 minut temu, jaaga76 napisał: @wjesna progres jest - nie padało!!! Ale chmury były Powiedzonko fotograficzne mówi że "chmura robi fotę" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi