Jump to content

Noworoczne tatrzańskie postanowienia

Recommended Posts

Tak, tak wiem... 90% osób, które robią noworoczne postanowienia ich nie dotrzymuje, ale kto powiedział, że my sie do pozostałych  10% nie zaliczamy??????

Zatem otwieram "księgę" gorskich postanowień i planów na 2021 rok. 

W grudniu zobaczymy coś się nam udało i na nowo postanowimy?.

Mój plan: Cubryna i MSW ???

• Like ! 4

Krywań, dokończyć Orlą no i Babia aaaa oczywiscie przełęcz pod chłopakiem i MSC ? 

Cubryna i MSW to by było spełnienie najpiękniejszych marzeń ?

No i trzymam kciuki za spełnienie wszystkich wymienianych tu planów na 2021 rok ?

• Like ! 4

Ja się trochę boję planować bo zeszły rok pokazał że z tymi planami to tak różnie bywa i nie wszystko zależy od nas samych. Ale marzyć mi nikt nie zabroni a marzę o tym żeby ciągle w tych górach coś odkrywać i czymś się zachwycać, żeby być tam jak najczęściej i wracać zawsze z pięknymi zdjęciami i wspomnieniami. Chciałabym oczywiście wejść tam gdzie w tym roku nie weszłam czyli na MSC i na Wagę z Doliny Ciężkiej ale po głowie chodzą mi też Baranie Rogi i Łomnica.....?. Zobaczymy ile z tych marzeń uda się spełnić...a może jeszcze coś innego?

• Like ! 2

Dobra, wymienię tylko te najważniejsze. Gdyby ktoś był chętny dołączyć to oczywiście będzie mi miło. ?

Durny, Mały Durny - z przewodnikiem lub bez(jeśli bez - to z kimś doświadczonym, 'wariat(ka)' też może być ?)

Mięgusz Wielki - z przewodnikiem lub bez(zależy którą drogą i z kim)

Szatan - najchętniej z kimś, jak nie da rady to solo

Kołowy i Czarny - najlepiej z kimś, jak nie da rady to solo

Litworowy i Wielicki - jednego dnia, jw.

Ostra i Krótka - jednego dnia, jw.

a w Zachodnich to brat ma taki szalony pomysł abyśmy zrobili całą grań od Rozbratu po Brestową jednego dnia. Wariactwo na 14h! ? 

• Like ! 3

@Zośka na MSC to być może będę chciał wrócić w tym roku(tylko inną drogą od Hińczowych), więc jakby co to wiesz...? A na Baranie to jakby się udało z ruchomym transportem to bym chętnie skoczył od Zielonego Stawu(doświadczył tego najdłuższego łańcucha w Tatrach) a zszedł do Teryho. ? Na Łomnicę też chętnie wrócę ale najlepiej w parze z Durnymi...

Uff, wystarczy tych plano-marzeń!

• Like ! 2
2 minuty temu, Zośka napisał:

??

No to bomba! Gratulacje! 

Kiedy? Którędy? Wejście i zejście tą samą drogą?

To ja mam propozycję: poprowadzisz mnie na Szatana a ja Ciebie gdzie tam chcesz(z tych miejsc gdzie byłem). ?

• Haha 1
7 minut temu, peter1 napisał:

Kiedy? Którędy? Wejście i zejście tą samą drogą??

W 2019 w lipcu od Doliny Młynickiej. Osoba z którą szłam znała drogę i dlatego się nie bałam ale dwa miejsca były trochę problematyczne dla mnie i sama nie dałabym rady. Zejście tą samą drogą. Chciałabym kiedyś przejść całą Grań Baszt ale to już raczej z przewodnikiem i jak trochę się podszkolę?

• Like ! 3
7 minut temu, Zośka napisał:

W 2019 w lipcu od Doliny Młynickiej. Osoba z którą szłam znała drogę i dlatego się nie bałam ale dwa miejsca były trochę problematyczne dla mnie i sama nie dałabym rady. Zejście tą samą drogą. Chciałabym kiedyś przejść całą Grań Baszt ale to już raczej z przewodnikiem i jak trochę się podszkolę?

Są 2 wejścia od Mlynickiej. Pewnie szlas tym popularniejszym, na początku się robi taki trawers w bok a potem w żleb. A te miejsca problematyczne? Orientacja czy ekspozycja?

Zejście ze szlaku przy takim dużym kamieniu z namalowaną żółtą kropką. Cały czas widać było ścieżkę i kopczyki. Omijaliśmy pierwszy żleb i dołem ścieżką do następnego żlebu a nim na przełączkę i dalej już na wierzchołek. W jednym miejscu był taki głaz wystający na ścieżkę i trudno go było obejść bo pod nogami powietrze i w żlebie poszliśmy nie tą stroną. Poza tym nie jest trudno?

• Like ! 1
  • Thanks 1
3 godziny temu, jaaga76 napisał:

Zatem otwieram "księgę" gorskich postanowień i planów na 2021 rok. 

W grudniu zobaczymy coś się nam udało i na nowo postanowimy?.

postanowiłem że w tym roku TATR nie będę rozdeptywał

• Thanks 3
  • Haha 2
  • 11 months later...

Niech się Tatromaniakom spełnią wszystkie marzenia!!!

2022 aktualny, więc wracam do planów. Co się komu udało? I co kto ma zaplanowane?

Mnie z Cubryną pokonał wrześniowy śnieg, ale co się odwlecze to nie uciecze i plan zrobiony na sierpień ?.

Poza tym mam niecny plan choć raz w miesiącu być w górach (mieszkając daleko od nich), tylko nie wiem co moja rodzina na to ?.

• Like ! 7