jaaga76 Opublikowano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 Tak, tak wiem... 90% osób, które robią noworoczne postanowienia ich nie dotrzymuje, ale kto powiedział, że my sie do pozostałych 10% nie zaliczamy??? Zatem otwieram "księgę" gorskich postanowień i planów na 2021 rok. W grudniu zobaczymy coś się nam udało i na nowo postanowimy. Mój plan: Cubryna i MSW 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 Krywań, dokończyć Orlą no i Babia aaaa oczywiscie przełęcz pod chłopakiem i MSC Cubryna i MSW to by było spełnienie najpiękniejszych marzeń No i trzymam kciuki za spełnienie wszystkich wymienianych tu planów na 2021 rok 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 No wreszcie! Na ten temat czekałem! Ja akurat dotrzymuję postanowień(szczególnie że to nie noworoczne, a zaplanowane w zeszłym sierpniu). Tylko pogoda może mi przeszkodzić. Kurczę, od czego tu zacząć... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 Ja się trochę boję planować bo zeszły rok pokazał że z tymi planami to tak różnie bywa i nie wszystko zależy od nas samych. Ale marzyć mi nikt nie zabroni a marzę o tym żeby ciągle w tych górach coś odkrywać i czymś się zachwycać, żeby być tam jak najczęściej i wracać zawsze z pięknymi zdjęciami i wspomnieniami. Chciałabym oczywiście wejść tam gdzie w tym roku nie weszłam czyli na MSC i na Wagę z Doliny Ciężkiej ale po głowie chodzą mi też Baranie Rogi i Łomnica...... Zobaczymy ile z tych marzeń uda się spełnić...a może jeszcze coś innego 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 Dobra, wymienię tylko te najważniejsze. Gdyby ktoś był chętny dołączyć to oczywiście będzie mi miło. Durny, Mały Durny - z przewodnikiem lub bez(jeśli bez - to z kimś doświadczonym, 'wariat(ka)' też może być ) Mięgusz Wielki - z przewodnikiem lub bez(zależy którą drogą i z kim) Szatan - najchętniej z kimś, jak nie da rady to solo Kołowy i Czarny - najlepiej z kimś, jak nie da rady to solo Litworowy i Wielicki - jednego dnia, jw. Ostra i Krótka - jednego dnia, jw. a w Zachodnich to brat ma taki szalony pomysł abyśmy zrobili całą grań od Rozbratu po Brestową jednego dnia. Wariactwo na 14h! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 @Zośka na MSC to być może będę chciał wrócić w tym roku(tylko inną drogą od Hińczowych), więc jakby co to wiesz... A na Baranie to jakby się udało z ruchomym transportem to bym chętnie skoczył od Zielonego Stawu(doświadczył tego najdłuższego łańcucha w Tatrach) a zszedł do Teryho. Na Łomnicę też chętnie wrócę ale najlepiej w parze z Durnymi... Uff, wystarczy tych plano-marzeń! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 @peter1 przewodnikiem nie jestem więc zostaje tylko ta wariatka... Ale pochwalę Ci się ze jedno z tych Twoich plano-marzeń już zaliczyłam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 @Zośka które? Nie trzymaj mnie w niepewności! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 @peter1 bez przewodnika, bez wariata, chciałam solo ale w końcu było z kimś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 3 minuty temu, Zośka napisał: @peter1 bez przewodnika, bez wariata, chciałam solo ale w końcu było z kimś hehe, niech będzie zagadka. Ile mam strzałów? Byłaś na Kołowym? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 3 strzały 1.Kołowy NIE 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 1 minutę temu, Zośka napisał: 3 strzały 1.Kołowy NIE Czyżby Szatan? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 Przed chwilą, peter1 napisał: Czyżby Szatan? 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 2 minuty temu, Zośka napisał: No to bomba! Gratulacje! Kiedy? Którędy? Wejście i zejście tą samą drogą? To ja mam propozycję: poprowadzisz mnie na Szatana a ja Ciebie gdzie tam chcesz(z tych miejsc gdzie byłem). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 7 minut temu, peter1 napisał: Kiedy? Którędy? Wejście i zejście tą samą drogą? W 2019 w lipcu od Doliny Młynickiej. Osoba z którą szłam znała drogę i dlatego się nie bałam ale dwa miejsca były trochę problematyczne dla mnie i sama nie dałabym rady. Zejście tą samą drogą. Chciałabym kiedyś przejść całą Grań Baszt ale to już raczej z przewodnikiem i jak trochę się podszkolę 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 7 minut temu, Zośka napisał: W 2019 w lipcu od Doliny Młynickiej. Osoba z którą szłam znała drogę i dlatego się nie bałam ale dwa miejsca były trochę problematyczne dla mnie i sama nie dałabym rady. Zejście tą samą drogą. Chciałabym kiedyś przejść całą Grań Baszt ale to już raczej z przewodnikiem i jak trochę się podszkolę Są 2 wejścia od Mlynickiej. Pewnie szlas tym popularniejszym, na początku się robi taki trawers w bok a potem w żleb. A te miejsca problematyczne? Orientacja czy ekspozycja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zejście ze szlaku przy takim dużym kamieniu z namalowaną żółtą kropką. Cały czas widać było ścieżkę i kopczyki. Omijaliśmy pierwszy żleb i dołem ścieżką do następnego żlebu a nim na przełączkę i dalej już na wierzchołek. W jednym miejscu był taki głaz wystający na ścieżkę i trudno go było obejść bo pod nogami powietrze i w żlebie poszliśmy nie tą stroną. Poza tym nie jest trudno 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 3 godziny temu, jaaga76 napisał: Zatem otwieram "księgę" gorskich postanowień i planów na 2021 rok. W grudniu zobaczymy coś się nam udało i na nowo postanowimy. postanowiłem że w tym roku TATR nie będę rozdeptywał 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 5 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 29 minut temu, J@n napisał: postanowiłem że w tym roku TATR nie będę rozdeptywał Dziękujemy @J@n!!! Tylko nie zapomnij komentować na bieżąco 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 A ja mam jedno silne postanowienie! Mniej borowikowej w Roztoce i golony w Chocho 1 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 @Mnich Moderator obstawiam że z borowikową Ci się nie uda i nie będę trzymać kciuków bo to najlepsza borowikowa ever 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 Ponad wszystko Szeroka Jaworzyńska 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 5 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 2 godziny temu, Mnich Moderator napisał: A ja mam jedno silne postanowienie! Mniej borowikowej w Roztoce i golony w Chocho Tu to bym akurat obstawiała wzrosty 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 Ja postanowiłem więcej pić, a nuż mi się uda spocząć w Tatrach 1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 1 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2022 Niech się Tatromaniakom spełnią wszystkie marzenia!!! 2022 aktualny, więc wracam do planów. Co się komu udało? I co kto ma zaplanowane? Mnie z Cubryną pokonał wrześniowy śnieg, ale co się odwlecze to nie uciecze i plan zrobiony na sierpień . Poza tym mam niecny plan choć raz w miesiącu być w górach (mieszkając daleko od nich), tylko nie wiem co moja rodzina na to . 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi