vatra Opublikowano 29 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2020 Wysoki Wierch to naprawdę piękne miejsce! Dzięki dokładnemu opisowi szlaku jaki podał mi @Artur S trafiłam tam bez trudu i będę tam wracać nieraz. Wrażenie robi cudnie zielona przestrzeń, widoki ale przede wszystkim cisza, spokój i to, że zamiast tłumu ludzi na szlaku spotkałam tylko stada owieczek i jednego psa, który je pilnował Po spacerze jeszcze kofola w Pienińskiej Chacie i przyjemny relaks nad Dunajcem♥ 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 29 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2020 Widoki piękne a zdjęcia jak zwykle wspaniałe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur S Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2020 @vatra w czwartek wieczorem ławeczka była niestety zajęta, ale za to widoki były magiczne . 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Ależ to jest piękne miejsce♥♥♥ Masz szczęście @Artur S do tych widoków! Chciałabym też tam wrócić! 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2020 @Artur S znowu "upolowałeś" fantastyczny widok. Ten zachód jest po prostu bajkowy! 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur S Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2020 @vatra, @Zośka - do teraz jestem pod wrażeniem. Szkoda tylko, że na zachód zjawia się tam więcej ludzi, bo i o dobry kadr trudniej i atmosfera trochę bardziej piknikowa. Ale cóż poradzić - w końcu są wakacje i trzeba chyba poczekać do września - października z następną wizytą w tym miejscu. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2020 @Artur S Ja też mam plan żeby we wrześniu pojechać w Pieniny i pochodzić trochę po okolicach więc jak masz jeszcze w zanadrzu takie fajne miejscówki to chętnie pooglądam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2020 7 minut temu, Zośka napisał: @Artur S Ja też mam plan żeby we wrześniu pojechać w Pieniny i pochodzić trochę po okolicach więc jak masz jeszcze w zanadrzu takie fajne miejscówki to chętnie pooglądam Tak, a ja podpatrzę co poleciłeś Zośce i też tam pójdę! 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur S Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Nie bardzo wiem co jeszcze polecić, bo pozostałe miejsca są dobrze znane i opisane. Jedyne miejsce, które mi przychodzi do głowy to Sedlo Cerla w pobliżu Czerwonego Klasztoru - fajna łąka z widokiem na Tatry i Trzy korony, idealna na relaks np po wycieczce rowerowej. P.S. Zapomniał bym o drzewach....... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2020 4 godziny temu, Artur S napisał: P.S. Zapomniał bym o drzewach....... Niestety, będziesz miał konkurencję 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur S Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Jeszcze mi się takie znalazło. 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2020 @Artur S Twoje zdjęcia są jednak nie do pokonania bo pora, w jakiej je robiłeś przebija wszystko Bardzo ładne! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur S Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2020 @vatra fakt - godziny są raczej nieludzkie, szczególnie jak na następny dzień trzeba wstać przed szóstą do pracy Ale cóż począć skoro trudno wygospodarować czas na dłuższe wycieczki. Ale Twoje drzewa bardzo mi się podobają, szczególnie przy takiej pięknej pogodzie 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2020 @Artur S przyznam że Pieniny trochę już schodziłam ale chyba największe wrażenie zrobił na mnie kilka lat temu, szlak na Wysoką przez Homole. Te zielone łagodne pagórki, stada owieczek i właśnie drzewa! Zieloniutkie drzewa rozrzucone tu i tam po zboczach, czasem samotne! Piękne. Bardzo lubię takie klimaty! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur S Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2020 (edytowane) Mamy podobnie. Chyba Polana pod Wysoką to jest właśnie TO. Aż do tego lata nawet nie wiedziałem o istnieniu Wysokiego Wierchu , mimo że w Czerwonym Klasztorze byłem wiele razy. Dotychczas najmilej wspominałem wycieczkę z Krościenka przez Sokolą Perć na Sokolicę, głównie dlatego, że wybraliśmy się tam pierwszego listopada i na szlaku spotkaliśmy tylko 4 osoby. A pogoda dopisała wyjàtkowo. Sympatyczną jest też trasa rowerowa nad Dunajcem z Czerwonego Klasztoru przez Leśnicę i Sedlo Cerla. Przyznam, że wyjątkowo kusi mnie wschód słońca z Trzech Koron, ale jednocześnie przeraża myśl, że będzie tam sporo maniaków z setką kilogramów sprzętu foto i wtedy nie będzie już tak magicznie. Edytowane 2 Sierpnia 2020 przez Artur S 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2020 (edytowane) 14 minut temu, Artur S napisał: nad Dunajcem z Czerwonego Klasztoru przez Leśnicę i Sedlo Cerla. Gdzie jest to Sedlo Cerla? Edytowane 2 Sierpnia 2020 przez vatra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur S Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Po polsku to się nazywa Przełęcz pod Klasztorną gòrą. Parkując auto koło klasztoru trzeba przejść kawałek drogą w kierunku Wielkiego Lipnika i potem niebieskim szlakiem dość ostro pod górkę w stronę Leśnicy. Tak z pół godzinki. Lepszym wariantem jest rowerkiem koło Dunajca, potem kofola albo obiadek w Leśnicy i stamtąd niebieskim powrót do auta właśnie przez Sedlo Cerla. Na samej przełęczy wiatka z ławeczką i widokiem na Trzy Korony a po drugiej stronie rozległa łąka z Tatrami na horyzoncie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Dziękuję! To będzie najbliższa wycieczka w Pieniny Do Sromowiec busem, przez kładkę do Czerwonego Klasztoru, na Sedlo, do Leśnicy na kofolę, do Szczawnicy i do domu Świetnie! 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gieferg Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2020 (edytowane) Pieniny mają ten duży plus, że są blisko Tatr - raz już robiłem łączone wakacje Szczawnica-Zakopane i pewnie przy okazji następnych górskich wakacji powtórzę ten schemat, bo coś znowu zaczyna mnie łapać tęsknota do moich pierwszych gór.. Edytowane 10 Sierpnia 2020 przez Gieferg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2020 @vatra daj znać, jak wygląda komunikacja między Nowym Targiem a Szczawnicą. Chodzi mi o godzinny poranne (koło 6.50). Jakieś namiary na busy znalazłam, ale nie mam do nich zaufania. Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2020 @jaaga76 to jest aktualny rozkład z dworca w NT. I Sromowce na wszelki wypadek, gdybyś chciała od innej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2020 @vatra wielkie dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2020 8 minut temu, jaaga76 napisał: @vatra wielkie dzięki! Miłego wędrowania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 2 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 Poszliśmy wczoraj w Pieniny na Wysoką. Dokładnie :Jaworki- Wąwóz Homole-Wysoka-Przełęcz Rozdziela- Rezerwat Białej Wody- Jaworki. Ładna i bardzo kolorowa trasa. Wąwóz Homole przyjemnie wpuszczał do siebie promienie słońca, Kamionka szumiała koło uszu, Kamiennych Ksiąg odczytać mi się nie udało, za to czytałam historyczne i przyrodnicze tablice informacyjne. Wysoka pokazała całkiem ładne widoki choć Tatry były ukryte chmurami, zresztą cała trasa pełna było prześlicznej pieninskiej jesieni 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 2 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 @wjesna piękne jesienne kolory 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi