wjesna Opublikowano 8 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2021 17 godzin temu, Zośka napisał: Te jesienne Pieniny chyba ładniejsze niż letnie Też tak myślę, Pieniny jesienią są najładniejsze. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 10 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2021 Piękne kolorki Niestety, na Trzy Korony chyba tylko w tygodniu bo inaczej jest to co jest 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 10 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2021 2 minuty temu, vatra napisał: jest to co jest niestety ....... ja mogę w tygodniu ale inni nie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 11 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2021 @barbie609 patrząc na zdjęcia mieliście wycieczkę pełną ładnych widoków nawet i bez tych Trzech Koron. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 11 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2021 36 minut temu, wjesna napisał: pełną ładnych widoków To prawda , tą trasę mogę polecić z czystym sumieniem , co ważne odcinek Osice -Szopka nie jest jakoś specjalnie oblegany. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 11 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2021 11 minut temu, barbie609 napisał: To prawda , tą trasę mogę polecić z czystym sumieniem , co ważne odcinek Osice -Szopka nie jest jakoś specjalnie oblegany. Dobrze, że są takie miejsca które jeszcze nie stały się modne. Trzeba korzystać póki cisza i spokój. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a chodźże na pole Opublikowano 15 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2021 W ostatnią niedzielę Wracając z Lackowej (KGP), zatrzymaliśmy się na noc w Szczawnicy i następnego dnia zrobiliśmy niezwykle urokliwą trasę! Przed 7 rano w Homolach żadnej żywej duszy. Potem też niewiele osób, im bliżej Szafranówki (i popołudnia) tym zaczęliśmy napotykać więcej osób. A widoki i kolory po drodze - BAJKA! Słowa tego nie opiszą, więc zapraszam do oglądania. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 15 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2021 35 minut temu, a chodźże na pole napisał: niezwykle urokliwą trasę! Superrr !!! Namawiam Was na zimowe odwiedziny Wysokiej i okolic też jest pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a chodźże na pole Opublikowano 15 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2021 2 minuty temu, barbie609 napisał: Superrr !!! Namawiam Was na zimowe odwiedziny Wysokiej i okolic też jest pięknie. Nie przeczę, ale dojazd w tamte okolice jest dla mnie wielkim psychicznym wyzwaniem Więc częściej niż raz na rok to tam nie jeżdżę 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 15 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2021 10 minut temu, a chodźże na pole napisał: jest dla mnie wielkim psychicznym wyzwaniem No cóż jeśli mógłbym jakoś pomóc daj znać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 16 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2021 @a chodźże na poleTy jak już wyjdziesz na pole to zawsze coś fajnego powstanie. Film jak zwykle ładny. Pieniny widziane z wysokości tylko potwierdzają tezę, że są jesienią najładniejsze. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 23 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2021 W dniu dzisiejszym plan był taki:samotnie Kościeliska,Smreczyński , Raptawicka ,może wąwóz Kraków. A realizacja , no cóż w Szaflarach wpadłem w koszmarny śnieg z deszczem , którego w dostępnych mi proroctwach nie było. Dodatkowo Tatry Zachodnie zabetonowała ciemna ściana chmur.Nie jestem masochistą więc rozejrzałem się i wyszło że na wschodzie jest jasno, zameldowałem do domu zmianę planów i pojechałem na wschód. Oczywiście wylądowałem w swojej ulubionej okolicy czyli w Jaworkach , ruszyłem Homolem , potem przez Połoninę ,,Durbaszkę, Wysoki Wierch i do Jaworek. Moja klasyczna 4 godzinna trasa. Okazało się ,że pogoda jest całkiem fajna a wbrew moim przewidywaniom kolorki są jeszcze na drzewach, widoczność na północ bardzo dobra , na zachód w miarę, na południe zdecydowanie najgorzej.Po wyjściu na Wysoki Wierch okazało się że Tatry nieco się odsłoniły , ale nie żałuję zmiany planów . Może jeszcze zajrzę do Kościeliskiej tej jesieni a jak nie to Kudłata będzie musiała mi wybaczyć,że nie powiedziałem jej dobranoc.Do wiosny fochy jej przejdą.Parę fotek poniżej, co prawda po filmie @a chodźże na polewidzieliście wszystko ale popatrzcie jeszcze trochę. Podejście Połoniną Kiczera I widoczki z Wysokiego Wierchu i pozdrowienia dla tych co na szlaku 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 23 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2021 @barbie609 piękne te jesienne widoki 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a chodźże na pole Opublikowano 23 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2021 Widoki wciąż zacne Czasem warto zmienić plany 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 24 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2021 Wyobrażam sobie jaki świetny widok musiał być na niebo z tej ławeczki na Wysokim Takie jesienne niebo z chmurami jest super 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 1 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2021 Cudnie jesiennie .... 4 godziny powiadasz... ciekawa opcja . Jak zimową porą wygląda szlak@barbie609? Przetarty? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 1 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2021 Dnia 1.11.2021 o 08:29, jaaga76 napisał: Przetarty? Ten na Wysoką przeważnie przetarty , tak samo niebieski grzbietowy. Ten ,,mój,,to różnie zależy od warunków śniegowych. Poniżej parę fotek z 30 stycznia 2019 było mnóstwo śniegu zejście z udeptanego i po uda w śnieg. W Wąwozie Homole poleciały lawinki.W tych warunkach trzeba półtorej godzinki doliczyć. poniżej parę fotek z tego dnia Wejście do Homola polany pod Wysoką podejście pod Wysoką grzbiet Wysokiej i szczyt na zachętę dodam że wtedy spotkałem Rysia. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 1 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2021 3 minuty temu, barbie609 napisał: Ten na Wysoką przeważnie przetarty Może jednak sie skuszę w styczniu na Pieniny w drodze powrotnej... pomyślę. W razie czego będę dopytywać w warunki. 3 minuty temu, barbie609 napisał: na zachętę dodam że wtedy spotkałem Rysia. Dwa razy nie trzeba powtarzać takiej zachęty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 1 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2021 (edytowane) 2 minuty temu, jaaga76 napisał: Może jednak sie skuszę w styczniu na Pieniny w drodze powrotnej.. w razie potrzeby jestem do dyspozycji Edytowane 1 Listopada 2021 przez barbie609 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 1 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2021 3 minuty temu, barbie609 napisał: w razie potrzeby jestem do dyspozycji Dziękuję. Chętnie skorzystam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 24 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 (edytowane) Patrząc na aktywność na forum mam wrażenie ,że forumowicze idąc za przykładem znanej nam celebrytki Kudłatej z Raptawickiej znaleźli ciepłe gawry , zagrzebali się w ściółkę i zapadają w hibernację. Aż chce się krzyknąć ,, Ludzieeee!!! , to nic że jest jesień , świat istnieje dalej, a góry cały czas są piękne!Pakować plecaki i naprzód!Kiedyś uczono mnie o tzw ,, przykładzie osobistym,, a więc chcąc nie chcąc wyruszyłem.Dzisiaj Pieniny właściwe a konkretnie fragment Sokolej Perci .Zielonym z Krościenka na Przełęcz Burzana potem niebieski Czerteż-Czertezik -Sokolica i zielonym powrót do Krościenka. Żółty od Toporzyska w stronę Trzech Koron przerobili na drogę dla ,,turystów,, mnie się to nie podoba jest za bardzo miejsko -łatwo. Dobrze że zielony został taki jaki był i niebieski graniowy też. Pogoda świetna , słonecznie i w słoneczku cieplutko, w cieniu wręcz mroźno i szron na trawie leży. Miejscami błoto , miejscami mokre liście a miejscami nawet trochę lodziku pod tymi liśćmi także czujnym trzeba być. Co ludzi na samym początku tuż na Krościenkiem spotkałem jednego biegacza , i jednego Pana z aparatem, który poszedł w stronę Trzech Koron . Potem już nikogo , to było fantastyczne całe góry moje! Nawet platforma na Trzech K była pusta /zdjęcie/ . Widoki fantastyczne zresztą obraz to więcej niż 1000 słów lecimy z fotkami widoczki z podejścia z Czertezika zbliżenie na Tatry miejscami śliskawo widoki z Sokolicy Tatry raz się chowały za chwilę się wyłaniały Leśnica i Małe Pieniny puste Trzy Korony przykurzona Radziejowa zmrożona Durbaszka kultowa sosenka jeszcze się trzyma mieć szczyt Czertezika i Sokolicy tylko dla siebie to naprawdę fajne przeżycie , będąc sam odczuwa się wszystko mocniej ... i niech Was szlak prowadzi tak szczęśliwie jak dzisiaj mnie Edytowane 24 Listopada 2021 przez barbie609 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 24 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 @barbie609 "przykład osobisty " bardzo zachęcający. Fajna pogoda, brak człowieków i super widoki. No po prostu marzenie górołaza. Ja czekam na dobrą aurę w jakiś weekend bo jak mam jechać 200-250 km. to lubię mieć pogodę i widoki. Mam nadzieję że niedługo się gdzieś wybiorę. Zdjęcia jak zwykle super 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 24 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 5 godzin temu, barbie609 napisał: Co ludzi na samym początku tuż na Krościenkiem spotkałem jednego biegacza , i jednego Pana z aparatem, który poszedł w stronę Trzech Koron . Potem już nikogo , to było fantastyczne 5 godzin temu, barbie609 napisał: mieć szczyt Czertezika i Sokolicy tylko dla siebie to naprawdę fajne przeżycie , będąc sam odczuwa się wszystko mocniej ... Skojarzyło mi się z Włóczykijem - ,,Włóczykij wszedł w las, miał przed sobą sto mil ciszy" 3 godziny temu, Zośka napisał: Mam nadzieję że niedługo się gdzieś wybiorę. Ciii, bo jeszcze mgła usłyszy o znowu za Tobą pójdzie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 25 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2021 Dnia 24.11.2021 o 15:50, barbie609 napisał: Patrząc na aktywność na forum mam wrażenie ,że forumowicze idąc za przykładem znanej nam celebrytki Kudłatej z Raptawickiej znaleźli ciepłe gawry , zagrzebali się w ściółkę i zapadają w hibernację. Aż chce się krzyknąć ,, Ludzieeee!!! , to nic że jest jesień , świat istnieje dalej, a góry cały czas są piękne!Pakować plecaki i naprzód! Najpierw fotki - GENIALNE!! A teraz aktywność na forum. Wyprzedziłeś mnie @barbie609. Już miałam sos-posta wstawiać, że trzeba się brać do pracy, bo obumiera nam forum..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 25 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2021 Dnia 24.11.2021 o 17:46, Zośka napisał: @barbie609 "przykład osobisty " bardzo zachęcający. Fajna pogoda, brak człowieków i super widoki. No po prostu marzenie górołaza. Ja czekam na dobrą aurę w jakiś weekend bo jak mam jechać 200-250 km. to lubię mieć pogodę i widoki. Mam nadzieję że niedługo się gdzieś wybiorę. Zdjęcia jak zwykle super @Zośka ja mam dwa razy dalej, ale jak masz ochotę to daj wcześniej znać - może się zgramy. Może @barbie609 i @wjesnadadzą się namówić? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi