a chodźże na pole Opublikowano 19 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2020 Pogoda w te wakacje nie rozpieszcza, na szczęście nam się udało wpaść w słoneczne okienko w niedziele 5.07 Trasa Chochołowksa, Grześ, Starorobociański, Trzydniowiański, Chochołowksa. Niestety nie zabraliśmy kremu do opalania, wiec następne parę dni spędziliśmy w cieniu umilając sobie czas zrywaniem spalonej skóry We wtorek wyruszyłem samotnie na Świnicę. Piękny poranek jednak nie wystarczył,żeby zdobyć szczyt. Tuż przed wierzchołkiem napotkałem na trudności w postaci mocno oblodzonego szlaku i braku ubezpieczeń, więc zrezygnowałem, mając złe przeczucie. Serce pchało w górę, ale rozum zwyciężył, dobrze szło bo z Kuźnic na przełęcz świnicką dotarłem w 2:40h, ale strach był. Może jeszcze w tym roku uda się drugie podejście. Więc szybko na Kasprowy i do domu. A nie jeszcze mi się zachciało na Nosal wbiec: 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a chodźże na pole Opublikowano 19 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2020 Kolejny dzień, tak na luzie, Dolina Kościeliska, Wąwóz Kraków, Smreczyński Staw. Następnego dnia, znowu pogoda dopisała (wizualnie), więc poszliśmy na zacny Kościelec. Piękna pogoda, ale po dojściu do Czarnego Stawu Gąsienicowego zaczęło wiać. Nie, napieprzać wiatrem! Wiało z góry z dołu z lewej i prawej do Końca dnia. Wejście na górę było trochę utrudnione, ale się udało! Potem szybki obiad w Murowańcu i jeszcze na Kasprowy. A co , dawno mnie tam nie było ! 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a chodźże na pole Opublikowano 19 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2020 Kolejny dzień zapowiadał deszcze popołudniu, więc rano szybka wycieczka na Giewont od Małej Łąki, Grzybowiec, Giewont, i żółtym szlakiem z powrotem. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a chodźże na pole Opublikowano 19 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2020 Kolejnego dnia dzień wyborów i odpoczynek. Następnie w poniedziałek cała trasa Drogi nad Reglami. Kuźnice, Sarnia Skała, Strążyska, Małej Łąki, Kościeliska, Hala Stoły, Chochołowska. Szlak trochę nudnawy, dużo idzie się w lesie, ale na pochmurny dzień jaki miałem, wycieczka super! (Giewont w tle ) 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a chodźże na pole Opublikowano 19 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2020 Ostatniego dnia, już zmęczenie dawało o sobie znać, ale piękna pogoda motywowała! Palenica - 5 Stawów - Zawrat- Kozia Przełęcz - 5 Stawów - Palenica Piękna trasa, zwłaszcza że rano, mało ludzi, rześko. Tak oto w wielkim skrócie przedstawia się nasz wyjazd. W najbliższym czasie zaczną się ukazywać filmowe relację z tras, a na razie zapraszam na 3 minutowy skrót z wycieczki. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 19 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2020 (edytowane) Świetne foty, a i traski zacne. Zwierzątka na szlaku to zawsze miły akcent . No i film... cud - miód- malina . Czekam na więcej! Edytowane 19 Lipca 2020 przez jaaga76 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 20 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2020 Zdjęcia super Fajną pogodę trafiliście. Ja byłam w następnym tygodniu i słońca jak na lekarstwo za to chmur i mgły pod dostatkiem. Czekam na Twoje filmiki bo mam niedosyt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 20 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2020 Cześć. Urlop na aktywnie, codziennie coś :) Fajne wyprawy, zdjęcia super. Jak wrażenia z fragmentu Orlej? :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a chodźże na pole Opublikowano 20 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2020 56 minut temu, Zośka napisał: Zdjęcia super Fajną pogodę trafiliście. Ja byłam w następnym tygodniu i słońca jak na lekarstwo za to chmur i mgły pod dostatkiem. Czekam na Twoje filmiki bo mam niedosyt Kościelec bliski ukończenia. Powrót po urlopie, to dużo spraw do ogarnięcia, wiec idzie powoli. Ale jest szansa, że filmy będą się regularnie co 2 tygodnie ukazywać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a chodźże na pole Opublikowano 20 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2020 4 minuty temu, Mateusz Z napisał: Cześć. Urlop na aktywnie, codziennie coś Fajne wyprawy, zdjęcia super. Jak wrażenia z fragmentu Orlej? Jak to Orla, zawsze robi wrażenie! Ubóstwiam ten szlak! Kiedyś już całą przeszedłem, potem fragmentami. Ale zawsze jest to wow! Po całym tygodniu intensywnego łażenia, już nie miałem zwyczajnie siły przejść całej. Ale może w sierpniu się uda, albo we wrześniu. Oczywiście będzie i film z całej trasy, na razie, na zachętę mogę udostępnić kawałek z trasy. Dajcie znać jak się to ogląda. Tego typu filmy będą z całych tras, ze wszystkich szlaków na których byliśmy. Będzie na nie trzeba trochę dłużej poczekać, bo sklejenie filmu zajmuje mnóstwo czasu i wiele TB danych. Na mnie nagranie zrobiło wrażenie, jakie wasze odczucia ? Film tak tylko testowo wrzucam na forum. Koniecznie trzeba oglądać w najwyższej rozdzielczości. Na komputerach stacjonarnych można obrazem sterować myszą lub klawiszami W,S,A,D i warto też sobie oddalić obraz (klawisze - i + ) 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 20 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2020 U mnie w 5K mocno przycina :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 20 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2020 Ja obejrzałam i jest OK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 21 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 Świetne fotki i filmiki również, aż nogi rwą się z miejsca prosto w GÓRY Fajny tydzień mieliście z superowymi szlakami do tego extra pogoda... tydzień w Tatrach wykorzystany na maxa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 21 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 Z odtwarzaniem filmu nie ma problemu, gorzej z utrzymaniem nóg , bo by się też tak chciało! 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a chodźże na pole Opublikowano 22 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 11 godzin temu, jaaga76 napisał: Z odtwarzaniem filmu nie ma problemu, gorzej z utrzymaniem nóg , bo by się też tak chciało! można ubrać gogle VR na oczy, wejść na krzesło/stół i próbować nie spaść 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 22 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 4 godziny temu, a chodźże na pole napisał: można ubrać gogle VR na oczy, wejść na krzesło/stół i próbować nie spaść To jest myśl!!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapapacz Opublikowano 22 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 (edytowane) Ale czad! Kiedy można się tych filmów spodziewać? Edytowane 22 Lipca 2020 przez rapapacz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a chodźże na pole Opublikowano 22 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 będą szły po kolei, po "głównym" filmie. Kończę Kościelec, a jak YouTube przemieli te filmy - (bo już dwa dni nie może jednego skończyć) to udostępnię całą wycieczkę. Skrzynkę piwa, temu kto obejrzy całe - np. odcinek Boczań - Murowaniec . Na szczescie filmy będą podzielone na odcinki, miedzy ważniejszymi punktami, więc każdy coś znajdzie dla siebie. (Taki film 360 - 6 godzin to ok 3 TB danych.) Myślę, że w tym tygodniu Kościelec powinien się pojawić, 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 22 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Nie, no stary, zdjęcia wymiatają! Szacunek za świetną fotorelację 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nu81 Opublikowano 22 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 ...zajebiste 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapapacz Opublikowano 23 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2020 15 godzin temu, a chodźże na pole napisał: będą szły po kolei, po "głównym" filmie. Kończę Kościelec, a jak YouTube przemieli te filmy - (bo już dwa dni nie może jednego skończyć) to udostępnię całą wycieczkę. Skrzynkę piwa, temu kto obejrzy całe - np. odcinek Boczań - Murowaniec . Na szczescie filmy będą podzielone na odcinki, miedzy ważniejszymi punktami, więc każdy coś znajdzie dla siebie. (Taki film 360 - 6 godzin to ok 3 TB danych.) Myślę, że w tym tygodniu Kościelec powinien się pojawić, @a chodźże na pole to czekam dzielnie. Wbrew pozorom wcale nie jest łatwo moim zdaniem znaleźć dobre filmy z Tatr, takie, które by oddawały ich charakter, tym bardziej się cieszę, że pojawią się Twoje 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 23 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2020 6 godzin temu, rapapacz napisał: Wbrew pozorom wcale nie jest łatwo moim zdaniem znaleźć dobre filmy z Tatr O, tak ! Często te filmy są kręcone z perspektywy kamerki na głowie i poza kamieniami niewiele na nich widać. A często jak wizualnie jest lepiej to podkład muzyczny doprowadza do szewskiej pasji. Bo albo muzyka rodem z horroru(żeby podkreślić straszność np. Orlej), albo dyskotekowe umpa-umpa, które do Tatr pasuje jak kwiatek do kożucha i psuje całą przyjemność z oglądania 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapapacz Opublikowano 27 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2020 Dnia 23.07.2020 o 18:33, Fibi napisał: Bo albo muzyka rodem z horroru(żeby podkreślić straszność np. Orlej), albo dyskotekowe umpa-umpa, które do Tatr pasuje jak kwiatek do kożucha i psuje całą przyjemność z oglądania Lepiej bym tego nie ujęła 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi