rapapacz Opublikowano 6 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 W trakcie mojej ostatniej wycieczki na Kozi Wierch było jeszcze sporo śniegu w górach, więc kiedy zobaczyłam na kilku zdjęciach TEN ZIELONY (ja to nazywam tatrzańskim zielonym, ale w sumie nie jest to jeden kolor, tylko dużo jego odcieni), to wiedziałam, że muszę się wybrać w Tatry Zachodnie! Z parkingu na początku Doliny Chochołowskiej wyruszyliśmy około 9. Pierwszy raz wypożyczyliśmy rowery na cały dzień (można podpiąć je pod schroniskiem, trzeba zwrócić przed 18:00) i dzięki temu, po tylu latach, polubiłam się z Doliną Chochołowską Do schroniska dotarliśmy w niecałą godzinkę (chyba 45 minut), szybka kawka i ruszyliśmy - najpierw na Grzesia, potem Rakoń i Wołowiec. Pogoda przepiękna. Chyba najbardziej dało się we znaki podejście na Rakoń, słonko mocno przygrzewało. Co góra, to długi przystanek na zachwyt widoczkami i zdjęcia. Schodziliśmy Wyżnią Doliną Chochołowską i podobało mi się tam - moim zdaniem szlak jest ciekawy i bardzo szybko traci się wysokość. Rowery to był strzał w dziesiątkę, zjazd zajmuje około 25 minut i jest to po prostu czysta przyjemność Jeśli chodzi o sam Wołowiec, zaskoczył mnie widok na otoczenie Doliny Rohackiej. Poszarpane Rohacze naprawdę robią wrażenie. Na koniec zastanawialiśmy się nad wypadem w tamtym kierunku, ale zabrakło czasu (od tego kontemplowania widoków ). 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 6 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 Super fotki Ja zawsze idę odwrotnie- wchodzę przez Wyżnią Chochołowską a schodzę przez Grzesia. Rano pod przełęczą prawie zawsze można spotkać stadko kozic 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 6 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 @rapapacz świetna wycieczka, super widoki Wybieram się tą samą trasą w tym tygodniu! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapapacz Opublikowano 6 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 (edytowane) 31 minut temu, Luk_ napisał: @rapapacz odwiedź koniecznie Rohacze i Dolinę Rohacką - warto @Luk_ - tak mi się spodobało to wszystko spod Wołowca, że czuję, że to będzie jedna z kolejnych wypraw Edytowane 6 Lipca 2020 przez rapapacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapapacz Opublikowano 6 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 1 minutę temu, vatra napisał: @rapapacz świetna wycieczka, super widoki Wybieram się tą samą trasą w tym tygodniu! @vatra - czekam w takim razie również na Twoją relację! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapapacz Opublikowano 7 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2020 @Karol Kliński - my właśnie myśleliśmy nad zejściem tamtędy, ale nie zdążylibyśmy chyba oddać rowerów Na pewno warto zrobić tę trasę w ten sposób (wychodząc troszkę wcześniej niż my) Czekam na zdjęcia i relację! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 7 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2020 Ale zieloniutko, śniegu prawie nie ma. Pogoda dopisała, widoki super. Gratki :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 11 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 Foty super. Tatry Zachodnie mają w sobie urok i moim zdaniem są dość wymagające (wbrew pozorom). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ania W. Opublikowano 11 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 Ile kosztuje wypożyczenie roweru? Są też z folelikiem dla dziecka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 11 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 @Ania W. https://portaltatrzanski.pl/aktywnosci/rowery/wypozyczalnia-rowerow-w-dolinie-chocholowskiej,967 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ania W. Opublikowano 11 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 Dziękuję bardzo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 11 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 @Ania W. Udanej wycieczki Ania! Zapraszamy częściej na nasze forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ania W. Opublikowano 11 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 Dziękuję,dopiero dziś Was odkryłam,chyba dziś nie pójdę spać 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpasani Opublikowano 13 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 Bardzo fajna relacja i piękne zdjęcia. Polecam Ci również Wołowiec w zimie.Rohacze w scenerii zimowej prezentują się fantastycznie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisbin Opublikowano 14 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2020 Stwierdzam że za mało bywamy w Zachodnich, trzeba to nadrobić. W czerwcu się nie udało ale może wrzesień lub w październiku. Piękna fotorelacja dzięki. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapapacz Opublikowano 14 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2020 @Krisbin koniecznie musicie odwiedzić! Jesienią też, a może nawet zwłaszcza, jest przepięknie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 14 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2020 Kilka dni po spotkaniu forumowiczów podreptaliśmy z @Kacha na Wołowiec 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 14 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2020 Trochę się tam trzeba nadreptać ale dla tych widoków warto 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisbin Opublikowano 14 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2020 Dnia 14.07.2020 o 12:19, rapapacz napisał: @Krisbin Jesienią też, a może nawet zwłaszcza, jest przepięknie Jesteśmy i jest pięknie. Słowackiej szlaki nie przypadły nam do gustu ale miał być lekko i przyjemnie. Widok na Wołowiec za szlaku na Salatyna. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi