Skocz do zawartości

Bieżące informacje

tatromaniak

Rekomendowane odpowiedzi

44 minuty temu, barbie609 moder napisał(a):

Dzisiaj oglądałam to, co pokazuje kamera PKL na Kasprowym. Widać było, że wiało, przewalała się szybko mgła. Pomyślałam sobie: "E, np. Czerwone Wierchy - dałabym radę.".

Popatrzyłam za pół godziny przez tę samą kamerę: kompletne mleko - nic nie widać, ale tak zupełnie nic i do tego pewnie ten wiatr już "łeb urywa".

Pomyślałam sobie wtedy: "Ja jednak ciągle głupia jestem". 😆😆😆

• Lubię to ! 1
  • Haha 2

10 godzin temu, Q'bot napisał(a):

Dla mnie jakaś strasznie chaotyczna praca kamery 😵‍💫

Program do montażu robi dziwne rzeczy z ujęciami. Rozciąga je, czasami zatrzymuje na sekundę ujęcie, przybliża i potem oddala - i znowu przybliża. Stabilizator obrazu bardzo słaby i nieprzewidywalny.  Ale zawsze chętnie wysłucham konstruktywnych uwag. Czasami też, jak się jest zmęczonym, ręka drży. Poza tym - szczerze mówiąc - nie widzę błędów. Powinny to być ujęcia statyczne, najazd, odjazd (nigdy razem na jednym ujęciu), lekkie panoramowanie (najczęściej od lewej do prawej) i szybsza panorama - i tyle. Wszelkie inne działania to program do montażu robi w sposób niekontrolowany i niemożliwy do usunięcia, nawet przy ponownym montażu.

Edytowane przez Fanka natury, fanka gór
  • Wow 1

21 godzin temu, barbie609 moder napisał(a):

https://24tp.pl/n/125636

🤪😆😀 swoją drogą trzeba być idiotą ,żeby kazać AI wytyczać szlaki w górach. Nie ma ratunku dla homo sapiens.

Ale przecież nie wytyczała im szlaku, jedynie wybrała najłatwiejszy technicznie. 😁 Poza tym nie wiemy jakie konkretnie zadali pytanie. 

No i last, but not least, może jednak nie rozciągaj pojedynczych przypadków na całą ludzkość. 🙃

1 godzinę temu, barbie609 moder napisał(a):

no cóż masz prawo być optymistą , ja pozostanę przy swoim

Po prostu nie lubię takiego generalizowania. 

Podobnie jak na drogach, zwraca się uwagę i zapamiętuje  jednostki które szaleją, robią jakieś dziwne manewry itp, a tysiące jadących po prostu poprawnie są przez nas niezauważane więc nie pamiętamy ich - i potem niektórzy wyciągają śmiały wniosek że Polacy to wariaci co nie potrafią jeździć. Gdyby tak było, nie dałoby się z parkingu wyjechać. 🙃

Edytowane przez Jędrek

34 minuty temu, Jędrek napisał(a):

nie lubię takiego generalizowania. 

wojsko zapomina wyładować miny z pociągu , kretyni policjanci leją klienta i sami się przy tym nagrywają , co drugi idiota jeździ we mgle na światłach do jazdy dziennej. Debile pytają sztucznej inteligencji jak mają dojść do 5-tkiPrzeciętny nastolatek ma problem ze skupieniem uwagi na więcej niż kilka minut . No nie nic się nie dzieje 🙄

• Dziękuję 1
  • Haha 1
  • Przykro mi 1

8 godzin temu, barbie609 moder napisał(a):

wojsko zapomina wyładować miny z pociągu , kretyni policjanci leją klienta i sami się przy tym nagrywają , co drugi idiota jeździ we mgle na światłach do jazdy dziennej. Debile pytają sztucznej inteligencji jak mają dojść do 5-tkiPrzeciętny nastolatek ma problem ze skupieniem uwagi na więcej niż kilka minut . No nie nic się nie dzieje 🙄

Ok, ale czy wszyscy policjanci to kretyni, bo paru się tak zachowało? Wszyscy turyści to debile, bo ktoś spytał czata gpt jak dojść do Piątki z Gąsienicowej? Wojsko gubi wagon min kilkadziesiąt razy w roku czy jednak raz na kilkadziesiąt lat? 

Tak tylko pytam 😁

Przecież takie pojedyncze kretynizmy zawsze się zdarzały, różnica jest taka że teraz na 100% się o nich dowiesz, bo każdy serwis internetowy to podchwyci. I stąd wrażenie że "jest coraz gorzej".

Edytowane przez Jędrek
  • Lubię to ! 1