Skocz do zawartości

Bieżące informacje

tatromaniak

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, barbie609 moder napisał(a):

odwieczny dylemat przez Boczań czy przez Jaworzynkę

https://24tp.pl/n/128092

Niezły zawodnik 🙃

Różne akcje w Tatrach widziałem, ale coś takiego mnie jeszcze nie spotkało 😎

A swoją (nomen omen) drogą - ciekawe czy wiedział który wariant lepszy dla ucieczki autem, czy po prostu przypadek zdecydował. 🚗🚓

Teraz, Jędrek napisał(a):

ciekawe czy wiedział który wariant lepszy dla ucieczki

ciężko wyczuć , myślę,że on po prostu uciekał przed siebie , chyba nie wiedział ,że tam przejazdu nie ma. Chyba ,że zakładał porzucenie samochodu i ucieczkę pieszo w góry,ale to też lepiej wiać w stronę Kalatówek bo tam osobówka dojedzie dalej.

• Lubię to ! 1

4 godziny temu, barbie609 moder napisał(a):

odwieczny dylemat przez Boczań czy przez Jaworzynkę

https://24tp.pl/n/128092

ale pan dziennikarz chyba coś pokręcił topograficznie

Kierowca uciekał Aleją Przewodników Tatrzańskich do Kuźnic, dalej przejechał przez drewniany most i jechał kilkaset metrów żółtym szlakiem na Halę Gąsienicową przez Jaworzynkę. To cud, że nie zakończył jazdy wcześniej na którymś z zakrętów. Dopiero na szlaku na Gąsienicową rozbił auto, ale wysiadł z niego i jeszcze ok. 400 metrów uciekał na piechotę.

gdzie jest w Dol. Jaworzynce taki płot jak na zdjęciach ?

9 godzin temu, J@n napisał(a):

byłaś - ?

Noł. To sfera marzeń póki co. Ale wierzę, że uda się. Ale w przeciwieństwie do Himalajów - tam bym nawet nie chciała się znaleźć, przynajmniej latem. 😄 A na zimę to ja jestem za stara, pomijając kwestie nie bycia milionerem. 😉 W Himalaje chodzi elita - zwłaszcza finansowa. 😉 

1 godzinę temu, J@n napisał(a):

byłaś ?

ja nie byłem ale robiłem rozeznanie i trzeba na PL około 4500 Dolarów

Trekking w Himalajach to ok 2500

Nie, no właśnie nie byłam. To zależy też jak się zorganizuje. Można oczywiście wykupić wyprawę, gdzie nawet namiot rozstawią - i to ich, więc bez dźwigania. Ale to drogie pewnie bardziej i też trzeba na ten Pik uważać - większość wypraw tam się chyba nie powodzi z tego względu, że jest za duże tempo, za mało czasu i przez to ludzie nie są zaaklimatyzowani i pogoda może się rozjechać. Trzy tygodnie, jak nieraz proponują, to moim zdaniem za mało o połowę.