Skocz do zawartości

Bieżące informacje

tatromaniak

Rekomendowane odpowiedzi

https://podhale24.pl/rozmaitosci/artykul/101490/Mamy_film_jak_podhalanscy_ratownicy_ewakuuja_powodzian_Dramat_w_zalanym_Paczkowie_trwa_video.html

Zawsze jak jedziemy na Śląsk zatrzymujemy się na małe co nieco w takim barze nad Jeziorem Otmuchowskim przy tym kanale ulgi , mam nadzieję ,że przetrwają i przyszłym roku będzie się gdzie zatrzymać.

• Lubię to ! 2

@barbie609 moder my też mieliśmy swoje ulubione miejsca. W Kłodzku, okolicach Bystrzycy, Jeleniej Górze i w kilku innych miejscach po drodze. Również na Śląsku Opolskim w Głuchołazach, Jarnołtówku i po czeskiej stronie w Jeseniku. Nie wiem ile z nich przetrwało ale uzgodniliśmy że w przyszłym roku rezygnujemy że Słowenii i Czarnogóry i urlop spędzamy w Sudetach. Taka mała cegiełka ale jak dużo turystów przyjedzie to na pewno pomoże. Nie lubię tłumów ale w tym wypadku jest to pożądane i namawiam znajomych żeby też jechali w Sudety.

Edytowane przez Zośka

8 minut temu, barbie609 moder napisał(a):

Ciekawe co tam się stało.

Brakuje mi teraz cotygodniowych kronik TOPRu, które pisał Adam Marasek. Ale poszedł na emeryturę i kroniki zniknęły. Czasami coś jeszcze publikowali na FB, a teraz też już coraz rzadziej. Trochę szkoda, bo nawet nie wiadomo ile dokładnie jest tych wypadków i z jakich przyczyn.

Jak my byliśmy w Tatrach, to Sokół latał w czasie każdej naszej wycieczki, a żadnych info potem nie było. A raczej nie latali po szarlotkę do schroniska 🤷

• Lubię to ! 1

1 minutę temu, Fibi napisał(a):

Jak my byliśmy w Tatrach, to Sokół latał w czasie każdej naszej wycieczki, a żadnych info potem nie było. A raczej nie latali po szarlotkę do schroniska

Fakt ,kronika nie jest publikowana a szkoda. Portale regionalne to takie bardziej spektakularne akcje. A Sokół dość często działa treningowo , w zimie lata na rozpoznanie sytuacjo także nie każdy lot to jakaś akcja.

• Lubię to ! 2

11 minut temu, Fibi napisał(a):

Brakuje mi teraz cotygodniowych kronik TOPRu, które pisał Adam Marasek

Gdy cotygodniowe kroniki zniknęły, jak również i te archiwalne, próbowałem się mailowo w TOPR dowiedzieć dlaczego. No ale nie uzyskałem odpowiedzi. 

Zresztą ogólnie rzecz biorąc strona TOPR nie powala 🙃

A fb nigdy nie miałem i nie zamierzam. 

• Lubię to ! 1

15 minut temu, Fibi napisał(a):

A raczej nie latali po szarlotkę do schroniska

Spokojnie, przecież nie każdy lot to akcja. Byłem parę razy świadkiem treningów TOPR, np. w Dolince za Mnichem, gdzie po kilkanaście razy ćwiczyli jakiś manewr.  Jakość ich działań nie bierze się z niczego.