Jędrek Opublikowano 3 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2023 Dnia 24.11.2023 o 10:43, barbie609 napisał: https://podhale24.pl/aktualnosci/artykul/95437/Wojskowy_smiglowiec_wesprze_akcje_ratunkowe_w_Tatrach.html W uzupełnieniu kilka zdjęć: Wojskowy śmigłowiec służby ASAR wspiera TOPR - ZOOM.WP.MIL.PL (mon.gov.pl) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 3 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2023 4 godziny temu, Zośka napisał: My już byliśmy naszykowani żeby pobrodzić w śniegu i wejść na Skrzyczne ale po wejściu do auta okazało się że sprzęgło wpadło i już nie wróciło. No i teraz mąż wymienia wysprzęglik a ja gotuję awaryjny obiad. Może za tydzień się uda. Czyli w sumie mieliście szczęście że padło w domu, a nie gdzieś w głuszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 3 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2023 https://beskidzka24.pl/ida-w-gory-nic-sobie-nie-robia-z-apeli-o-zachowanie-rozwagi/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 4 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2023 znowu Babia https://podhale24.pl/aktualnosci/artykul/95642/Turysta_utknal_pod_Babia_Gora_Pomogli_mu_slowaccy_ratownicy.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 4 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2023 22 godziny temu, Jędrek napisał: Czyli w sumie mieliście szczęście że padło w domu, a nie gdzieś w głuszy. Racja. Widzisz @ZośkaZosiu, jak sobie człek wyobrazić, że moglo być gorzej, to od razu mu lepiej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 4 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2023 Dnia 3.12.2023 o 16:34, Jędrek napisał: Czyli w sumie mieliście szczęście że padło w domu, a nie gdzieś w głuszy. 2 godziny temu, wjesna napisał: Widzisz @ZośkaZosiu, jak sobie człek wyobrazić, że moglo być gorzej, to od razu mu lepiej A ja głupia byłam wczoraj zła zamiast docenić szczęście jakie mnie spotkało 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 Filmowa gratka nie tylko dla mieszkańców Warszawy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 Jak patrzę na ten numer 19. to widzę 18. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 https://podhale24.pl/co,gdzie,kiedy/artykul/14543/Wernisaz_wystawy_quotTatrzanskie_Yetiquot.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 Dnia 4.12.2023 o 17:56, Zośka napisał: A ja głupia byłam wczoraj zła zamiast docenić szczęście jakie mnie spotkało Tzw. szczęście w nieszczęściu. Ale chyba nie wolałabyś żeby auto walnęło wam w trasie zamiast pod domem, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 @Jędrek już kiedyś wracaliśmy z pękniętym przewodem hamulcowym i co kilka kilometrów stawaliśmy żeby dolać płynu. Poszło 6 butelek 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 1 godzinę temu, Zośka napisał: z pękniętym przewodem hamulcowym odważnie ,ale jajakobyły policjant drogówki pochwalić tego nie mogę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 10 minutes ago, barbie609 said: odważnie ,ale jajakobyły policjant drogówki pochwalić tego nie mogę. lepsze to, niż hamowanie silnikiem na światłach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 1 godzinę temu, barbie609 napisał: odważnie ,ale jajakobyły policjant drogówki pochwalić tego nie mogę. Wiem że to nierozsądne ale nie było innego wyjścia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 No, i to jest news dnia https://podroze.gazeta.pl/podroze/7,114158,30476636,wracaja-bezposrednie-i-szybsze-polaczenia-pkp-do-zakopanego.html#do_w=58&do_v=1076&do_st=RS&do_sid=1274&do_a=1274&s=BoxOpImg17&do_upid=1076_ti&do_utid=30476636&do_uvid=1701858009877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 7 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2023 https://gazetakrakowska.pl/tatrzanski-park-narodowy-kupuje-sprzet-jak-dla-wojska-by-odlawiac-niedzwiedzie/ar/c1-18140591 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 10 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2023 https://podhale24.pl/aktualnosci/artykul/95771/Wspolne_szkolenie_polskich_i_gruzinskich_ratownikow_zdjecia.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 11 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2023 To w Gruzji mają jakieś służby górskie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 11 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2023 Jak widać są. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 11 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2023 Akademia Tatry to seria specjalistycznych szkoleń (dla osób dorosłych) z botaniki, zoologii, ekologii, geologii, topografii i historii. Wykłady, wycieczki i warsztaty dedykowane są dla przewodników, kandydatów na przewodników, nauczycieli i pasjonatów tatrzańskiej przyrody. W sobotę 16 grudnia odbędzie się wycieczka dotycząca przygotowania roślin i zwierząt do zimy. prowadzący: dr inż. Tomasz Skrzydłowski trasa: Dolina Małej Łąki - Przysłop Miętusi - Dolina Kościeliska start: wylot Doliny Małej Łąki o godz. 8.00, czas trwania ok. 4 godziny minimalna liczba osób: 5 Bilety: bit.ly/AkademiaTatry1612 Zima to pozornie niekorzystny okres w życiu różnych organizmów. W rzeczywistości wiele z nich jest do niej doskonale przystosowanych na poziomie fizjologicznym oraz zmiany swoich zachowań. Dzięki temu mrozy nie są im straszne. Zastanowimy się dlaczego drzewa zrzucają liście, które zwierzęta zapadają w sen zimowy, a które ucinają sobie jedynie dłuższą drzemkę. Warto też zdawać sobie sprawę, że niektóre gatunki w czasie śnieżnych zim, zasadniczo zmieniają pory aktywności, miejsca żerowania lub inne formy zachowania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 14 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2023 Miał duże szczęście. https://gazetakrakowska.pl/76letni-turysta-spedzil-trzy-dni-biwakujac-w-tatrach-nabawil-sie-hipotermii/ar/c1-18162647 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 14 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2023 8 minut temu, Mnich Moderator napisał: Miał duże szczęście. oprócz tego miał j......a , może nieco większe niż rozum ale............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 15 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2023 Największy problem z biwaczeniem, to ciężar tego co trzeba ze sobą wnieść na te kilka dni... Z sankami pod górę się nie wlezie, w plecaku się raczej nie pomieści 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 15 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2023 1 godzinę temu, Q'bot napisał: co trzeba ze sobą wnieść na te kilka dni... to nóż i krzesiwo nie wystarczy?Oczywiście żart. Teraz przeczytałem mój prezent o zimowym obozowaniu w starym stylu i nie powiem ciekawe. Sporo tego sprzętu jest wymienione zarówno indywidualnego jak i zespołowego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 15 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2023 https://podhale24.pl/co,gdzie,kiedy/artykul/14579/quotPierwsza_pomoc_w_gorachquot___promocja_ksiazki_ratownikow.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi