Jędrek Opublikowano 28 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2023 1 minutę temu, jaaga76 napisał: przecież oni idą podziwiać widoki Taaa... Parę razy zdarzyło mi się przez dłuższy czas obserwować takie "podziwianie" - 90% z tego typu ludzi nawet nie wie na co patrzą, nie interesuje to ich. Aby fotkę strzelić - najlepiej selfika na którym gór i tak prawie nie widać - i do baru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 28 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2023 1 minutę temu, Mnich Moderator napisał: Łaskawca Realista. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 28 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2023 Przed chwilą, Jędrek napisał: Realista. A tak już zupełnie na serio, to prawdą jest, że do Roztoki schodzą tylko ludzie, którzy wiedzą, że znajdą tam fajny klimat i skosztują niezłej kuchni. Większość turystów wybiera kierunek Morskie Oko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 28 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2023 4 minuty temu, jaaga76 napisał: Ja nie mam pomysłu na zamianę tego stanu rzeczy. Wszystkie pomysły jakie mi się nasuwają w tej sprawie są raczej radykalne, więc nie będę o nich pisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 28 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2023 1 minutę temu, Jędrek napisał: Taaa... Parę razy zdarzyło mi się przez dłuższy czas obserwować takie "podziwianie" - 90% z tego typu ludzi nawet nie wie na co patrzą, nie interesuje to ich. Aby fotkę strzelić - najlepiej selfika na którym gór i tak prawie nie widać - i do baru. Zaliczone, odhaczone... Ja mam taką w sumie pozytywną obserwację, że jak sobie gdzieś tam siadamy, albo coś sobie pokazujemy, to często ktoś nas podsłuchuje i potem podaje dalej... czyli jest nadzieja (malutka) w narodzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 28 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2023 1 minutę temu, Jędrek napisał: Wszystkie pomysły jakie mi się nasuwają w tej sprawie są raczej radykalne, więc nie będę o nich pisał. Nie możesz wszystkich zaorać, bo niektórzy Tatry tylko z okien schroniska znają... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 28 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2023 1 minutę temu, Jędrek napisał: Wszystkie pomysły jakie mi się nasuwają w tej sprawie są raczej radykalne, więc nie będę o nich pisał. Pisz śmiało. Dyskutujmy, od tego jest forum. Każdy głos w dyskusji jest mile widziany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 28 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2023 Przed chwilą, Mnich Moderator napisał: A tak już zupełnie na serio, to prawdą jest, że do Roztoki schodzą tylko ludzie, którzy wiedzą, że znajdą tam fajny klimat i skosztują niezłej kuchni. Większość turystów wybiera kierunek Morskie Oko. Generalnie nie korzystam ze schronisk w ogóle, jeśli idę sam. W Roztoce nawet w środku nie byłem, przechodziłem tylko obok parę razy gdy w TPN remontowali asfalt i łaskawie zgodzili się by można było legalnie tamtędy iść z Palenicy i z powrotem. I to były chyba jedyne czasy gdy w Roztoce mieli naprawdę tłok 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 28 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2023 Przed chwilą, Jędrek napisał: Generalnie nie korzystam ze schronisk w ogóle, jeśli idę sam. W Roztoce nawet w środku nie byłem, przechodziłem tylko obok parę razy gdy w TPN remontowali asfalt i łaskawie zgodzili się by można było legalnie tamtędy iść z Palenicy i z powrotem. I to były chyba jedyne czasy gdy w Roztoce mieli naprawdę tłok Żałuj. Naprawdę przemiła obsługa, karmią wybornie. I czujesz się tam, jak gość, a nie jak intruz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 28 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2023 1 minutę temu, jaaga76 napisał: Nie możesz wszystkich zaorać, bo niektórzy Tatry tylko z okien schroniska znają... Teraz, w dobie internetu mogą sobie pooglądać co chcą, w 4K, 8D i 360 stopni. Po co mają w ogóle ruszać się z hotelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 28 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2023 3 minuty temu, Jędrek napisał: Wszystkie pomysły jakie mi się nasuwają w tej sprawie są raczej radykalne, więc nie będę o nich pisał. Tak sobie myślę, że ze znanych mi schronisk we wszystkich jest podobnie... Ich najemcy muszą zarobić na czynsze, remonty. To mega ciężka praca, która z romantyzmem nie ma nic wspólnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 28 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2023 Przed chwilą, Jędrek napisał: Teraz, w dobie internetu mogą sobie pooglądać co chcą, w 4K, 8D i 360 stopni. Po co mają w ogóle ruszać się z hotelu? Tylko z opowieścią do tego słabo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 28 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2023 1 minutę temu, Jędrek napisał: Teraz, w dobie internetu mogą sobie pooglądać co chcą, w 4K, 8D i 360 stopni. Po co mają w ogóle ruszać się z hotelu? Dodaj jeszcze, że w dobie Netflixa, co nie @barbie609? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 28 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2023 (edytowane) 6 minut temu, Mnich Moderator napisał: Żałuj. Naprawdę przemiła obsługa, karmią wybornie. I czujesz się tam, jak gość, a nie jak intruz. Wiem o tym, ale od początku mojego chodzenia w Tatry wyznaję zasadę samowystarczalności. Ale nie zawsze chodzę sam, więc wtedy zdarza mi się skorzystać ze schroniskowej oferty kulinarnej. Z tym że Roztoka z mojego punktu widzenia jest położona w słabym miejscu. Jeśli idę w górę, to za wcześnie na jakiś popas, a jeśli w dół to za blisko parkingu żeby się zatrzymywać i rozsiadać. No i żeby tam zajść, trzeba stracić trochę czasu, a potem i tak wrócić w to samo miejsce. Edytowane 28 Grudnia 2023 przez Jędrek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 28 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2023 5 minut temu, jaaga76 napisał: Tak sobie myślę, że ze znanych mi schronisk we wszystkich jest podobnie... Ich najemcy muszą zarobić na czynsze, remonty. To mega ciężka praca, która z romantyzmem nie ma nic wspólnego. No i ok, ale dlaczego muszą to robić akurat w Tatrzańskim Parku Narodowym? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 28 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2023 Przed chwilą, Jędrek napisał: Wiem o tym, ale od początku mojego chodzenia w Tatry wyznaję zasadę samowystarczalności. Ale nie zawsze chodzę sam, więc wtedy zdarza mi się skorzystać ze schroniskowej oferty kulinarnej. Z tym żeeby tam dość Roztoka z mojego punktu widzenia jest położona w słabym miejscu. Jeśli idę w górę, to za wcześnie na jakiś popas, a jeśli w dół to za blisko parkingu żeby się zatrzymywać i rozsiadać. No i żeby tam zajść, trzeba stracić trochę czasu, a potem i tak wrócić w to samo miejsce. Rozumiem i szanuję. Ale jak kiedyś skrzyżują się nasze drogi na tatrzańskim szlaku z przyjemnością zaproszę Cię na borowikową 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 28 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2023 2 minuty temu, Mnich Moderator napisał: na tatrzańskim szlaku Taka prywatna ciekawostka przy okazji - rok temu o tej porze miałem wrażenie że do czerwca jeszcze cała wieczność, a obecnie wydaje mi się że powinienem już chyba zacząć szykować rzeczy na urlop 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 28 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2023 9 minut temu, Mnich Moderator napisał: Dodaj jeszcze, że w dobie Netflixa, co nie @barbie609? Akurat nie korzystam, więc nie jest to moje pierwsze skojarzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 28 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2023 Przed chwilą, Jędrek napisał: Taka prywatna ciekawostka przy okazji - rok temu o tej porze miałem wrażenie że do czerwca jeszcze cała wieczność, a obecnie wydaje mi się że powinienem już chyba zacząć szykować rzeczy na urlop Skąd taka refleksja, te dodatnie temperatury spowodowały zmianę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 28 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2023 10 minut temu, jaaga76 napisał: Tylko z opowieścią do tego słabo... Mogę im pomóc i ponagrywać to i owo "z opowieści Prawdziwego (oczywiście) Turysty" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 28 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2023 1 minutę temu, Mnich Moderator napisał: Skąd taka refleksja, te dodatnie temperatury spowodowały zmianę? No właśnie nie wiem ... Ale tak czuję. Może to już starość 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 28 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2023 Przed chwilą, Jędrek napisał: No właśnie nie wiem ... Ale tak czuję. Może to już starość A chodzisz już spać z kurami i wstajesz z kogutami? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 28 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2023 3 godziny temu, Mnich Moderator napisał: Tatry powinny zachować swój dziki, nieskażony, naturalny charakter No to trzeba zamknąć nie tylko schroniska, ale cały TPN. Dopiero wtedy twoje słowa staną się ciałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 28 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2023 Przed chwilą, Jędrek napisał: No to trzeba zamknąć nie tylko schroniska, ale cały TPN. Dopiero wtedy twoje słowa staną się ciałem Wiesz, mam świadomość, że pewnych zmian - do których mam bardzo krytyczny stosunek - już się nie cofnie. Jedyne, co można teraz zrobić, to nie pogarszać istniejącego stanu rzeczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 28 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2023 8 minut temu, Mnich Moderator napisał: A chodzisz już spać z kurami i wstajesz z kogutami? Chodzę spać późno. Na szczęście od ładnych paru lat mam taką pracę że mogę zacząć właściwie o dowolnej godzinie. I jesienią czy zimą raczej jest to bliżej południa niż 6 rano. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi