Zośka Opublikowano 4 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 35 minut temu, peter1 napisał: Właśnie, coś w tym jest. Zauważyłem, że na razie na nic moje apele... Poczekaj do lata. Wtedy wszyscy jeździmy w Tatry i na pewno ktoś się odezwie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 5 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2020 16 godzin temu, Zośka napisał: Poczekaj do lata. Wtedy wszyscy jeździmy w Tatry i na pewno ktoś się odezwie. Poczekam, poczekam. Fajnie by było na jakieś hardcorowe trasy pójść z kimś nowym bo na lajtowe i na Zachodnie mam z kim chodzić. Na kilkunastu trasach hardcorowych(mała część z przewodnikiem) miałem partnera ale cierpliwość mi się skończyła do niego w tym roku(długo by gadać, i tak wytrzymałem bardzo długo). Na wielu wyprawach byłem solo(bo lubię też czasem). Czas poznać kilku(nastu?) nowych zapaleńców i miłośników Tatr. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 14 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 Nie jest łatwo nie zobaczyć widma w Tatrach 10 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 14 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 (edytowane) @Mateusz Z idziesz na rekord Łowca Widm Edytowane 14 Grudnia 2020 przez jaaga76 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 14 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 @Mateusz Z znowu ??? Ty to masz farta. Gratulacje, świetne zdjęcie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 14 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 43 minuty temu, Zośka napisał: znowu ??? Ty to masz farta. Gratulacje, świetne zdjęcie Dzięki :) Nawet nie wiesz jak goniłem na grań, żeby stanąć ponad chmurką, widmo wyczekane :D Ale sobotnie widmo było przepiękne, nawet podwójna aura się robiła, a może i potrójna? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 14 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 @Mateusz Z tym większe gratki A gdzie tym razem to cudo sfotografowałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 14 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 11 godzin temu, Mateusz Z napisał: Nie jest łatwo nie zobaczyć widma w Tatrach Jak się idzie polować na widma to tak. Ale brat mi mówił, że jak ktoś zobaczy po raz 4 to się tamte kasują i znów trzeba uważać. Więc który to już raz? Gratulacje w każdym razie! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 14 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 10 godzin temu, Zośka napisał: A gdzie tym razem to cudo sfotografowałeś ? Góra przeznaczenia, której imienia nie można wymawiać. 2 godziny temu, peter1 napisał: Ale brat mi mówił, że jak ktoś zobaczy po raz 4 to się tamte kasują i znów trzeba uważać. Więc który to już raz? Gratulacje w każdym razie! Dzięki. Brat ma rację, 3 razy to zdecydowanie za mało. :D Wielokrotność trójki się liczy w takim razie :) Zatem niech będzie, że zginę w górach... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2020 Znalazłem swoje ze Staroleśnego: i z Koziej Przełęczy: 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpasani Opublikowano 11 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2021 A to moje pierwsze widmo: 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 13 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2021 Dnia 11.02.2021 o 23:00, karpasani napisał: A to moje pierwsze widmo: Piękne zdjęcia. Widmo pierwsza klasa. Na następnej wycieczce zobaczysz kolejne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapapacz Opublikowano 13 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2021 (edytowane) Ja do dzisiaj wspominam trzy widma w jeden dzień - na zdjęciach udało się złapać wtedy dwa z nich Edytowane 6 Maja 2021 przez rapapacz 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ania71wro Opublikowano 5 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 Ale macie piękne zdjęcia, pozazdrościć. Ja swoje widmo doskonałej jakości mam nadal przed oczami, ale nie mam zdjęcia, bo było to na Świnicy w czasach, kiedy nie miałam aparatu fotograficznego, a telefon to w domu bakelitowy z tarczą chyba jeszcze. No nie, przesadziłam, to było w końcówce lat 80. Czyli będę teraz polować na wschody, zachody, tęcze, zjawisko z Brocken, ..., ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rpsot Opublikowano 6 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 Raz mi sie zdarzylo doswiadczyc tego zjawiska w gorach rodnianskich w Rumuni..., ladnych pare lat temu..., w drodze na Pietrosul.. W drodze powrotnej taka sniezyca mnie zlapala, ze chyba tylko mapie i kompasowi zawdzieczam ze jeszcze tu jestem.. Ale wyprawa byla mega.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo P Opublikowano 13 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2023 Co by nie mówić nieskomplikowane zjawisko fizyczne a pięknie wygląda. Trzeba uchwycić odpowiedni moment, tym bardziej doceniam i podziwiam wrzucone tu zdjęcia. Ja miałem okazję raz widzieć to zjawisko, w dolinie Batyżowieckiej, przy wejściu na Gerlach 15 lat temu, nie zdążyłem zrobić zdjęcia. To były inne czasy, era fotografii cyfrowej dopiero raczkowała. Mój zwykły aparat, który zresztą robił genialne zdjęcia, wymagał przygotowania (wyciągnąć z futerału, włączyć, ustawić). 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi