Jump to content

Recommended Posts

Jedliśmy ostatnio w Karcma Po Zbóju na Krupówkach i mogę polecić (konkretnie kaczkę pieczoną z zapiekanymi ziemniakami i placki ziemniaczane z gulaszem). Duża porcja (nawet za duża), bardzo smaczne, jak na lokalizację i standard to cena przystępna (około 50zł/osobę).

• Replies 83
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Szarlotki (wybrane) z ostatniego wyjazdu ???

A to parena buchta ze schroniska Zbójnicka Chata ze staroleśnej.... Przepyszne i duże.... Bomba kaloryczna na dalsze kilometry ??? no i oczywiście kofola?

Z Chaty pri zelenom plese

Posted Images

• 3 months later...
  • 2 weeks later...
Dnia 25.01.2020 o 22:28, Bieszdzadzki_tatromaniak napisał:

Swego czasu dobre placki po zbójnicku były u Marzanny na Balzera 

Eh, jak do tej pory to w Marzannie smakowało mi wszystko prócz tych placków właśnie?

• Haha 1
28 minut temu, vatra napisał:

Ja robię dokładnie tak samo i się dziwię tylko, że mi nic nie spala??

Trzeba robić jak Qbot ! On chodzi po nocach więc chyba spala wszystko co zje w dzień ?

5 minut temu, Bieszdzadzki_tatromaniak napisał:

po calym dniu w górach trzeba uzupełnić deficyt  to dobrze nabyte kalorie ?

No! A te kalorie w górach jakoś tak lepiej smakują ?

19 godzin temu, Bieszdzadzki_tatromaniak napisał:

na szlaku się żywi np takim MRE z arpola

Aż musiałam 'wygooglować' co to jest ? Ja tam się żywię na szlaku wyłącznie słodkim: bananami, czekoladą, chałwą i jak jest schronisko to szarlotką. Dlatego po wycieczce jakieś ociekające tłuszczem mięsko jest mile widziane. A skoro to wątek o jedzeniu, to widzieliście, że jest teraz pizza w Murowańcu? Wczoraj taka informacja pojawiła się na facebookowym profilu schroniska. Oczywiście od razu było święte oburzenie, że jak to tak, przecież w schronisku to powinien być tylko bigos i żurek? Ja tam jakąś wielką entuzjastką kuchni polskiej nie jestem i jak przez cały tydzień w Zakopcu jem na zmianę schabowego i pierogi, to mi już pod koniec uszami to wychodzi. Dlatego cieszę się już na Murowańcową pizze(oby tylko nie zrujnowała finansów).

2 minuty temu, Fibi napisał:

Aż musiałam 'wygooglować' co to jest ? Ja tam się żywię na szlaku wyłącznie słodkim: bananami, czekoladą, chałwą i jak jest schronisko to szarlotką. Dlatego po wycieczce jakieś ociekające tłuszczem mięsko jest mile widziane. A skoro to wątek o jedzeniu, to widzieliście, że jest teraz pizza w Murowańcu? Wczoraj taka informacja pojawiła się na facebookowym profilu schroniska. Oczywiście od razu było święte oburzenie, że jak to tak, przecież w schronisku to powinien być tylko bigos i żurek? Ja tam jakąś wielką entuzjastką kuchni polskiej nie jestem i jak przez cały tydzień w Zakopcu jem na zmianę schabowego i pierogi, to mi już pod koniec uszami to wychodzi. Dlatego cieszę się już na Murowańcową pizze(oby tylko nie zrujnowała finansów).

już wiem gdzie zaglądnę następnym razem ? ja mam rodzine w wojsku wiec jak maja troche takich racji co sie termin konczy to dają i jakas cześc tego nadmiaru sobie biore w góry ?

• Like ! 1
  • Haha 1
  • 3 months later...
Dnia 30.01.2020 o 15:50, Fibi napisał:

Nie wiem, czy już miałaś okazję spróbować tej pizzy z Murowańca, ale dla mnie jest baaaardzo przeciętna ?

Nieopodal Zakopanego,, w Kościelisku, tuż przy wejściu do Doliny Kościeliskiej jest  Karczma. Mają tam bardzo dobre jedzenie,uwielbiam ich kwaśnicę - jest bardzo specyficzna z bardzo dużą ilością ziół. Nie jest tam tanio, ale dla mnie smacznie i regionalnie. 

@Mnich Moderator w końcu nie próbowałam tej pizzy z Murowańca. Jak tam byłam w sobotę 29 lutego, był tam człowiek na człowieku, nawet chyba kogoś podeptałam, bo na podłodze siedział ? także nie chciało mi się czekać na nic do jedzenia. Dzięki za recenzję ?

• Haha 1