Konrad93 47 Posted September 14, 2019 Share Posted September 14, 2019 Jedliśmy ostatnio w Karcma Po Zbóju na Krupówkach i mogę polecić (konkretnie kaczkę pieczoną z zapiekanymi ziemniakami i placki ziemniaczane z gulaszem). Duża porcja (nawet za duża), bardzo smaczne, jak na lokalizację i standard to cena przystępna (około 50zł/osobę). Quote Link to post Share on other sites
Pab 9 Posted September 18, 2019 Share Posted September 18, 2019 Restauracja pizzeria przy rondzie na Bystrem, nie pamiętam jak się nazywa, ale pewnie każdy zna. Kuchnia regionalna, pizza, makaron. Baraninka duszona w kapuście... ? Quote Link to post Share on other sites
sylwia.m@interia.pl 2 Posted January 15, 2020 Share Posted January 15, 2020 Dnia 19.08.2019 o 21:28, Szczepka napisał: Ja korzystam z Baru Mlecznego na górnych Krupówkach, na przeciwko Watry. Busik zatrzymuje się pod samym barem. Domowo, szybko, korzystnie. Co najważniejsze- świeżo. Witam, my też tam i przy rondzie kuźnickim też jest:) Quote Link to post Share on other sites
sylwia.m@interia.pl 2 Posted January 15, 2020 Share Posted January 15, 2020 Dnia 22.08.2019 o 14:20, jakub.garczynski napisał: Dzięki za przypomnienie. Pierwszy raz jadłem tam chyba w 1995 roku. Poleciła mi to miejsce starsza Pani u której mieszkaliśmy z Tatą. Później byłem tam może ze dwa razy. Muszę odwiedzić następnym razem. Witam, już kto inny prowadzi i już nie to samo Quote Link to post Share on other sites
Bieszczadzki_tatromaniak 408 Posted January 25, 2020 Share Posted January 25, 2020 Swego czasu dobre placki po zbójnicku były u Marzanny na Balzera 1 Quote Link to post Share on other sites
Fibi 1,582 Posted January 29, 2020 Share Posted January 29, 2020 Dnia 25.01.2020 o 22:28, Bieszdzadzki_tatromaniak napisał: Swego czasu dobre placki po zbójnicku były u Marzanny na Balzera Eh, jak do tej pory to w Marzannie smakowało mi wszystko prócz tych placków właśnie? 1 Quote Link to post Share on other sites
Guest Nobody Posted January 29, 2020 Share Posted January 29, 2020 3 minuty temu, Fibi napisał: Eh, jak do tej pory to w Marzannie smakowało mi wszystko prócz tych placków właśnie? To tak jak mi. Za to pierogi z jagodami..........poezja? Quote Link to post Share on other sites
Fibi 1,582 Posted January 29, 2020 Share Posted January 29, 2020 @Nobody o taaak, pierogi z jagodami? i kwaśnica jeszcze. I schabowy z oscypkiem! 1 Quote Link to post Share on other sites
vatra 3,550 Posted January 29, 2020 Share Posted January 29, 2020 Kalorie, kobiety kalorie!!!?? 1 Quote Link to post Share on other sites
Fibi 1,582 Posted January 29, 2020 Share Posted January 29, 2020 Przed chwilą, vatra napisał: Kalorie, kobiety kalorie!!!?? Toż potem się w góry idzie i spala ? 1 Quote Link to post Share on other sites
Guest Nobody Posted January 29, 2020 Share Posted January 29, 2020 3 minuty temu, Fibi napisał: Toż potem się w góry idzie i spala ? No niekoniecznie bo ja to jem jak wracam z gór a potem tylko prysznic i spać...? Quote Link to post Share on other sites
vatra 3,550 Posted January 29, 2020 Share Posted January 29, 2020 14 minut temu, Nobody napisał: No niekoniecznie bo ja to jem jak wracam z gór a potem tylko prysznic i spać...? Ja robię dokładnie tak samo i się dziwię tylko, że mi nic nie spala?? 1 Quote Link to post Share on other sites
Guest Nobody Posted January 29, 2020 Share Posted January 29, 2020 28 minut temu, vatra napisał: Ja robię dokładnie tak samo i się dziwię tylko, że mi nic nie spala?? Trzeba robić jak Qbot ! On chodzi po nocach więc chyba spala wszystko co zje w dzień ? Quote Link to post Share on other sites
Bieszczadzki_tatromaniak 408 Posted January 29, 2020 Share Posted January 29, 2020 po calym dniu w górach trzeba uzupełnić deficyt to dobrze nabyte kalorie ? 2 Quote Link to post Share on other sites
Guest Nobody Posted January 29, 2020 Share Posted January 29, 2020 5 minut temu, Bieszdzadzki_tatromaniak napisał: po calym dniu w górach trzeba uzupełnić deficyt to dobrze nabyte kalorie ? No! A te kalorie w górach jakoś tak lepiej smakują ? Quote Link to post Share on other sites
Bieszczadzki_tatromaniak 408 Posted January 29, 2020 Share Posted January 29, 2020 Przed chwilą, Nobody napisał: No! A te kalorie w górach jakoś tak lepiej smakują ? zwłaszcza jak człowiek wyjdzie na cały dzień od świtu i w doliny zejdzie o zmroku a na szlaku się żywi np takim MRE z arpola to potem takie tłuściutkie placki smakują bosko ? 1 Quote Link to post Share on other sites
Fibi 1,582 Posted January 30, 2020 Share Posted January 30, 2020 19 godzin temu, Bieszdzadzki_tatromaniak napisał: na szlaku się żywi np takim MRE z arpola Aż musiałam 'wygooglować' co to jest ? Ja tam się żywię na szlaku wyłącznie słodkim: bananami, czekoladą, chałwą i jak jest schronisko to szarlotką. Dlatego po wycieczce jakieś ociekające tłuszczem mięsko jest mile widziane. A skoro to wątek o jedzeniu, to widzieliście, że jest teraz pizza w Murowańcu? Wczoraj taka informacja pojawiła się na facebookowym profilu schroniska. Oczywiście od razu było święte oburzenie, że jak to tak, przecież w schronisku to powinien być tylko bigos i żurek? Ja tam jakąś wielką entuzjastką kuchni polskiej nie jestem i jak przez cały tydzień w Zakopcu jem na zmianę schabowego i pierogi, to mi już pod koniec uszami to wychodzi. Dlatego cieszę się już na Murowańcową pizze(oby tylko nie zrujnowała finansów). Quote Link to post Share on other sites
Bieszczadzki_tatromaniak 408 Posted January 30, 2020 Share Posted January 30, 2020 2 minuty temu, Fibi napisał: Aż musiałam 'wygooglować' co to jest ? Ja tam się żywię na szlaku wyłącznie słodkim: bananami, czekoladą, chałwą i jak jest schronisko to szarlotką. Dlatego po wycieczce jakieś ociekające tłuszczem mięsko jest mile widziane. A skoro to wątek o jedzeniu, to widzieliście, że jest teraz pizza w Murowańcu? Wczoraj taka informacja pojawiła się na facebookowym profilu schroniska. Oczywiście od razu było święte oburzenie, że jak to tak, przecież w schronisku to powinien być tylko bigos i żurek? Ja tam jakąś wielką entuzjastką kuchni polskiej nie jestem i jak przez cały tydzień w Zakopcu jem na zmianę schabowego i pierogi, to mi już pod koniec uszami to wychodzi. Dlatego cieszę się już na Murowańcową pizze(oby tylko nie zrujnowała finansów). już wiem gdzie zaglądnę następnym razem ? ja mam rodzine w wojsku wiec jak maja troche takich racji co sie termin konczy to dają i jakas cześc tego nadmiaru sobie biore w góry ? 1 1 Quote Link to post Share on other sites
vatra 3,550 Posted January 30, 2020 Share Posted January 30, 2020 9 minut temu, Fibi napisał: Aż musiałam 'wygooglować' co to jest Też "wygooglowałam"☺️ 1 Quote Link to post Share on other sites
Bieszczadzki_tatromaniak 408 Posted January 30, 2020 Share Posted January 30, 2020 (edited) wbrew pozorom wojskowi maja fajne jedzonko na drogę czy cznności w terenie, a racje Amerykańskie to sztos ?ale do bigosu domowego sie to nie umywaa Edited January 30, 2020 by Bieszdzadzki_tatromaniak Quote Link to post Share on other sites
vatra 3,550 Posted January 30, 2020 Share Posted January 30, 2020 6 minut temu, Bieszdzadzki_tatromaniak napisał: do bigosu domowego sie to nie umywaa Tak, w dodatku bigos to się pisze i czyta po polsku a jakieś tam mre trzeba dopiero googlować! 2 Quote Link to post Share on other sites
Mnich Moderator 2,400 Posted May 17, 2020 Share Posted May 17, 2020 Dnia 30.01.2020 o 15:50, Fibi napisał: Aż musiałam 'wygooglować' co to jest ? Ja tam się żywię na szlaku wyłącznie słodkim: bananami, czekoladą, chałwą i jak jest schronisko to szarlotką. Dlatego po wycieczce jakieś ociekające tłuszczem mięsko jest mile widziane. A skoro to wątek o jedzeniu, to widzieliście, że jest teraz pizza w Murowańcu? Wczoraj taka informacja pojawiła się na facebookowym profilu schroniska. Oczywiście od razu było święte oburzenie, że jak to tak, przecież w schronisku to powinien być tylko bigos i żurek? Ja tam jakąś wielką entuzjastką kuchni polskiej nie jestem i jak przez cały tydzień w Zakopcu jem na zmianę schabowego i pierogi, to mi już pod koniec uszami to wychodzi. Dlatego cieszę się już na Murowańcową pizze(oby tylko nie zrujnowała finansów). Nie wiem, czy już miałaś okazję spróbować tej pizzy z Murowańca, ale dla mnie jest baaaardzo przeciętna ? Quote Link to post Share on other sites
MałaMi 197 Posted May 17, 2020 Share Posted May 17, 2020 Nieopodal Zakopanego,, w Kościelisku, tuż przy wejściu do Doliny Kościeliskiej jest Karczma. Mają tam bardzo dobre jedzenie,uwielbiam ich kwaśnicę - jest bardzo specyficzna z bardzo dużą ilością ziół. Nie jest tam tanio, ale dla mnie smacznie i regionalnie. Quote Link to post Share on other sites
Mnich Moderator 2,400 Posted May 18, 2020 Share Posted May 18, 2020 Wszystkie, tatrzańskie schroniska sprzedają jedzenie na wynos: https://24tp.pl/n/68589?fbclid=IwAR37_rpfsGEUE0u5pTdeGqrNgaP3Cpdd2yPAbJ_LF7gGftKm36EEoEXVoHs Quote Link to post Share on other sites
Fibi 1,582 Posted May 18, 2020 Share Posted May 18, 2020 @Mnich Moderator w końcu nie próbowałam tej pizzy z Murowańca. Jak tam byłam w sobotę 29 lutego, był tam człowiek na człowieku, nawet chyba kogoś podeptałam, bo na podłodze siedział ? także nie chciało mi się czekać na nic do jedzenia. Dzięki za recenzję ? 1 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts