sickboy777 Opublikowano 16 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2021 @Andzia Niestety nie mam namiarów na sprawdzone noclegi, w tym rejonie będę nocował po raz pierwszy i szukałem po prostu na Airbnb. Fajne trasy nieco dalej od Riva del Garda to np. wokół doliny Val delle Seghe (start z Molveno). Bardzo przyjemna trasa, bez jakichś znaczących przewyższeń. No i chyba najbardziej "tatrzańska" Trasa Pięciu Jezior (start z Madonna di Campiglio) 6 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sickboy777 Opublikowano 16 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2021 I jeszcze strony o ferratach nad Gardą: https://przygodyszymona.com/latwe-via-ferraty-nad-jeziorem-garda/https://climb2change.pl/via-ferrata-rino-pisetta/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andzia Opublikowano 16 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2021 @sickboy777 dziękuję za informacje . Fotki są petarda,aż chciałoby się już tam być. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 17 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 w rejonie Madonny godna polecenie jest szlak zwany VIA DELLE BOCCHETTE - kilkudniowa wędrówka zboczami i szczytami Masywu Brenta - noclegi w schroniskach https://www.goryonline.com/ferraty-w-dolomitach---przeglad-subiektywny--czesc-pierwsza,2007622,i.html 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapapacz Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Hej, hej! Pomyślałam, że podrzucę przewodniki, które przed moim wyjazdem w Dolomity bardzo pomogły mi rozplanować trasy i świetnie opisują trudności (ze zdjęciami), co dla mnie było bardzo ważne. https://bezdroza.pl/ksiazki/dolomity-tom-i-wschod-dariusz-tkaczyk,e_0sng.htm#format/e https://bezdroza.pl/ksiazki/dolomity-tom-ii-zachod-dariusz-tkaczyk,e_0snf.htm#format/e https://ksiegarnia-podroznika.pl/product-pol-51375-Cortina-dAmpezzo-Dolomity-dla-kazdego-Przewodni.htm A niedawno odkryłam te książki - https://dolomitynaferratach-przewodnik.pl/przewodniki-po-ferratach/. Nie tylko merytoryczne (coś niesamowitego, ile tam jest informacji), ale są też ucztą dla oczu! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sickboy777 Opublikowano 18 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2021 Udało mi się w tym roku ponownie odwiedzić Dolomity, trasa Passo Giau -> Cinque Torri Pierwsze podejście nieudane, z uwagi na pogodę musieliśmy się wycofać zaraz na początku po dotarciu na Passo Giau (2 233 m.n.p.m.) Następnego dnia się udało, choć na powrocie i tak nas zlał deszcz do skarpet i gaci włącznie 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 18 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2021 @sickboy777 co tam mokre gacie przy takich widokach. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sickboy777 Opublikowano 18 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2021 @Zośka Hehe, racja 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 19 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 Temat ,,Inne góry "i one rzeczywiście jakieś inne od naszych. Ciekawe, kształtem i kolorem. Ale schodki wszędzie podobne. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Białek Opublikowano 3 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2021 Skoro już jest temat o Dolomitach, to też podzielę się kilkoma zdjęciami. Na początek droga na Sassonghera z miejscowości La Villa. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael5066 Opublikowano 21 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2022 Hej ktoś orientuje się jakieś fajne trasy pieszo można robić w dolomitach zimą? Żaden ze mnie narciarz :) Przydały by sie jakieś namiary na domki kilkunasto osobowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a chodźże na pole Opublikowano 4 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2022 Zapraszam na krótki zwiastun, a już niedługo na kanale pojawiać się będą filmy z konkretnych tras, mam nadzieję, że będą pomocne 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 6 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2022 @a chodźże na pole czekam z niecierpliwością. Używaliście drona? Nie było z tym problemów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a chodźże na pole Opublikowano 6 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2022 @Jaga46 Dolomity są tak wielkie, że nie wszędzie jest park narodowy. Też miałem takie obawy, że jak u nas, góry - to nie latamy. Ale też nie wszędzie można, niestety tylko w 3/6 lokacji w których byliśmy, można było latać, reszta była z zakazanej strefie, można to sobie sprawdzić na stronie https://www.d-flight.it/web-app/ nie trzeba wykupywać pakietu, ale trzeba się zalogować, żeby zobaczyć strefy. Podejrzewam, że chodzi głównie o bezpieczeństwo helikopterów, które w czerwonych strefach naprawdę intensywnie latały. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a chodźże na pole Opublikowano 15 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 Zapraszamy na pierwszy z sześciu filmów z Dolomitów. Jak zwykle u nas, praktyczne wskazówki, które pozwolą zaplanować trekking. A wierzcie mi, tam nie jest wcale łatwo trafić na szlak! Sami straciliśmy dużo czasu, żeby znaleźć konkretne informacje i odnaleźć się na miejscu. Dlatego polecamy nasze filmy, z którymi łatwo i przyjemnie przejdziecie proponowane przez nas trasy 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Białek Opublikowano 17 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 Świetna relacja. Zastanawiałem się kiedyś nad wejściem na ten szczyt, ale przewodniki niewiele o nim pisały, a to był mój pierwszy raz w tych górach. Niby wiedziałem, że nie powinno być trudno, ale z takimi mniej uczęszczanymi drogami różnie bywa. W Dolomitach ubezpieczone ścieżki na uboczu głównego ruchu nie zawsze są dobrze utrzymane - tutaj z tego co widzę, problemu nie było, chociaż ta lina wydaje się dość luźna. W każdym razie jakość obrazu, uchwycenie trudniejszych momentów i te panoramy - dobrze się to ogląda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dryska Opublikowano 25 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2023 Dnia 23.08.2020 o 17:47, rapapacz napisał: ...i podrzucam widok, którego pewnie nigdy nie zapomnę - z Monte Paterno (2 744 m n.p.m.) Monte Paterno... moja pierwsza via ferrata, na dzień dobry sztolnia, odcinki z ekspozycją. i takie tam szutrowe zejście którego do... nie zapomnę , ale przeżyłam i wrócilam drugi, trzeci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dryska Opublikowano 25 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2023 Dnia 23.08.2020 o 17:47, rapapacz napisał: ...i podrzucam widok, którego pewnie nigdy nie zapomnę - z Monte Paterno (2 744 m n.p.m.) Monte Paterno... moja pierwsza via ferrata, na dzień dobry sztolnia, odcinki z ekspozycją. i takie tam szutrowe zejście którego do... nie zapomnę , ale przeżyłam i wrócilam drugi, trzeci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dryska Opublikowano 25 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2023 Odnośnie via ferrata polecam /dla koneserów / w Dolomitach Ivano Dibona, start kolejka w Cortina d'Ampezzo. Wymagająca kondycyjnie via ferratka, która biegnie granią na wysokości około 3000 m. n. p. m. Widoki warte drżących nóg i obawy o własne życie i zdrowe w dużych ekspozycjach. Jak ktoś by pytał o szczegóły służę pomocą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi