vatra Opublikowano 30 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 Miałam kilka godzin na króciutki wypad w Tatry więc pomyślałam, że pójdę na Liliowe, żeby nie było, że łażę tylko po długim i płaskim Był pierwszy wakacyjny poniedziałek, cudowny, pogodny poranek a tu na szlaku prawie nikogo!!!??? Myślę sobie - coś jest nie tak?! Dlaczego tu nie ma ludzi?! Wszyscy w Polsce (tu na forum też) narzekają na te tłumy w Tatrach, jakieś memy wrzucają a ja tu na jednym z najpopularniejszych szlaków mijam zaledwie kilka osób Przeszłam pustą i przecudną, poranną Gąsienicową i skręciłam na Liliowe. Tutaj już zupełnie nikogo no więc moja wyobraźnia zaczyna działać Przypominają mi się wszystkie niedźwiedzie wpisy na forum a przede wszystkim powód niedawnego zamknięcia szlaków w tym rejonie. Daleko za mną dreptało dwóch młodych chłopaków ale posuwali się w tak żółwim tempie że nie było sensu na nich czekać. Niestety kiedy wyszłam na przełęcz zobaczyłam, że ze wszystkich stron świata nadciągają chmury i robi się już nieciekawie. Kiedy wracałam wszystko było już normalnie czyli sporo ludzi przy Murowańcu no i na szlaku też, odetchnęłam z ulgą - ok, wszystko jest tak jak ma być 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 30 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 Ach... serce sie rwie....( już odliczam do spotkania ☺ @vatra). Piękne fotki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 30 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 (edytowane) Faktycznie zielone te Liliowe. Lubię jak na szlaku jest bezludnie ( i bezmisiowo ) ale to taka rzadkość że aż Ci zazdroszczę Edytowane 30 Czerwca 2021 przez Zośka 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Zd Opublikowano 30 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 Cudownie jest oglądać tak bezludne i zielone szlaki . A Twoje fotki przepiękne, jak zawsze zresztą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 30 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 Nigdy nie szłam zielonym szlakiem ma Liliowe a widzę, że chyba przyjemny @Zośka najgorsze jest to, że poziom bezludności jest wprost proporcjonalny do poziomu miśowości 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 30 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 Ja tam jedynie schodziłem z kilka razy, zawsze w mroku... W sensie z Liliowego. A misiora bym się spodziewał właśnie tam gdzie człowieki i resztki jedzenia przez nich pozostawione 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 30 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 9 minut temu, Fibi napisał: @Zośka najgorsze jest to, że poziom bezludności jest wprost proporcjonalny do poziomu miśowości Co prawda jestem humanistką i z matematyką u mnie tak średnio ale czy nie odwrotnie proporcjonalny. Znaczy się im mniej ludzi tym więcej misiów 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 30 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 @Zośka zaczęłam Ci odpisywać wyjaśniając ta proporcjonalność, i się już tak zamotałam, że w końcu sama nie wiem Ale tu jest dużo facetów o ścisłych umysłach to niech nam wytłumaczą 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 30 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 @Zośka@Fibi umysłu ścisłego raczej nie mam ,ale wydaje mi się ,zwłaszcza w świetle moich ostatnich doświadczeń ,że taka zależność w ogóle nie zachodzi.Tatrzańskie miśki mają status celebrytów i doskonale zdają sobie z tego sprawę wobec tego kompletnie nie przywiązują wagi do faktu obecności czy nie obecność człowieków.To są ich góry i jedyne co ich interesuje to uzyskanie jak najwyższego poziomu życia jak najmniejszym wysiłkiem. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 30 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 Rany @Luk_ ale żeś teraz zamotał. Mnie uczyli że odwrotnie proporcjonalny to jak jednego mniej a drugiego wtedy przybywa czyli im mniej ludzi..........albo odwrotnie ? Już nic nie wiem. Pewnie masz rację 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 30 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 @Luk_ dokładnie o to mi chodziło, tylko jak zaczęłam to rozbierać na czynniki pierwsze to się pogubiłam 2 minuty temu, barbie609 napisał: jedyne co ich interesuje to uzyskanie jak najwyższego poziomu życia jak najmniejszym wysiłkiem. To trochę tak jak mnie ale średnio wychodzi 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 30 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 6 minut temu, barbie609 napisał: @Zośka@Fibi umysłu ścisłego raczej nie mam ,ale wydaje mi się ,zwłaszcza w świetle moich ostatnich doświadczeń ,że taka zależność w ogóle nie zachodzi. To dobrze bo nie lubię matematyki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 30 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 Dodam tylko że już gdzieś niedaleko przełęczy, przy samym szlaku był wyraźny ślad obecności misia. Na szczęście nie taki świeży jakie spotykał @Artur S ale był 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 30 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 (edytowane) @Luk_ ale jak może być liczba misków odwrotnie proporcjonalna do liczby miśków? Popraw! EDIT: widzę, że już widziałeś. A o wykres poprosimy! Edytowane 30 Czerwca 2021 przez Fibi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 30 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 Ja proponuję pójść w ślady @vatra i sprawdzić na własne oczy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 30 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 @Luk_ dziękuję! Rozumiem jeszcze mniej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 30 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 No logiczne... poziom zamiśkowienia w stosunku do poziomu zaludniena. @Luk_to wie , teraz my też wiemy ,tylko czy miśki to wiedzą? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 30 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 @Luk_nie widać tam ani misia ani ludzi i co ja mam z tego zrozumieć? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 30 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 Eee tam, ja się nie zgadzam z przedstawioną funkcją na wykresie - czym więcej pozostałości po człowiekach, tym więcej zwierząt - zbieraczy. 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 30 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 18 minut temu, Q'bot napisał: W sumie ten film jest tragiczny.... biedne te zwierzaki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 30 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 Wiele zwierząt ma mentalność menela - taki gołąb, lis, szop no i niedźwiedź z bardziej popularnych... Jak tylko jest opcja to będą żerować po najmniejszej linii oporu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Kilka zdjęć z ostatniej wycieczki na Liliowe. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2023 46 minut temu, Mnich Moderator napisał: na Liliowe. kiedyż to taką pogodę miałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2023 53 minuty temu, barbie609 napisał: kiedyż to taką pogodę miałeś? Trzy tygodnie temu. No trafiła mi się lampeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2023 A tak , wtedy było parę dni pogody. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi