Andzia Opublikowano 17 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2022 (edytowane) 18 minut temu, barbie609 napisał: @Andziakiedy byłaś? 12 lutego, miałyśmy pogodę idealną. Edytowane 17 Lutego 2022 przez Andzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 17 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2022 Sobota była fajna , szliście niebieskim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andzia Opublikowano 17 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2022 53 minuty temu, barbie609 napisał: Sobota była fajna , szliście niebieskim? Tak,niebieskim. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olekk Opublikowano 26 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2022 Czy może ktoś potwierdzić, że lewa strona parkingu na Poręba Wielka 251 jest bezpłatna? Tak pisze w jednej recenzji na Google'u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 26 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2022 20 minut temu, Olekk napisał: ewa strona parkingu na Poręba Wielka 251 Parkingi w Koninkach są płatne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olekk Opublikowano 26 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2022 A da się tam gdzieś parkować za darmo np. na poboczu drogi? Bo np. na wschodzie Gorców to nie problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 26 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2022 6 minut temu, Olekk napisał: na poboczu drogi . Hmm teoretycznie można , tu już w grę wchodzi PoRD i ewentualnie kodeks wykroczeń Czy na tych poboczach jest na tyle miejsca by się zatrzymać nie utrudniając ruchu innym , nie wiem nigdy nie rozważałem ,parkowania tam poza parkingiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olekk Opublikowano 26 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2022 Na wschodzie Gorców są takie wyjeżdżone pobocza i codziennie tam ludzie parkują legalnie. Więc może w Koninkach też coś się znajdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 6 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 Pogoda nie najlepsza ,ale nasi przyjaciele zakończyli sezon turystyczny i odczuwali potrzebę przewietrzenia się a ja dawno nigdzie nie byłem wyruszyliśmy więc samotrzeć na czerwony szlak/GSB/ z Przełęczy Knurowskiej na Kiczorę i z powrotem.Temperatura nieco na minusie , chwilami lekki wietrzyk,zachmurzenie 10/10 , widoczność marna ale podstawa chmur ok 1300 więc coś tam było widać.Śniegu sporo , szlak przetarty ale miękki, na podejściach chwilami nieprzyjemnie ,ale do góry było bez raczków. Z powrotem już w sprzęcie . Ludzi niewiele , kilka ekip ,,naszych,, paru narciarzy . Mimo nie najlepszej pogody było naprawdę fajnie.Widoczki nie nadzwyczajne ale parę fotek jest. Trochę w związku z rozmową o wieżach w innym wątku Gorc Magurka Polana Zielenica Na Kiczorze no trochę napadało...... i schodzimy jak tak dalej pójdzie to tam będzie zima do połowy kwietnia co najmniej 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 6 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 Chyba masz rację @barbie609, że zima jeszcze w mocy, bo i w Karkonoszach nie tylko full śniegu, ale jeszcze dosypuje... A wycieczka jak zwykle.w punkt 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 6 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 11 minut temu, jaaga76 napisał: bo i w Karkonoszach jakaś relacja?Coś bym poczytał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 6 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 Przed chwilą, barbie609 napisał: jakaś relacja?Coś bym poczytał. Wrzuciłam (ale krótką). Zaraz uzupełnię Sokoliki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 27 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2022 Zgodnie z wczorajszą zapowiedzią ruszyliśmy w wiosenne Gorce. Oczywiście całą ekipą.Plan to parkowa ścieżka edukacyjna,, W dolinie Gorcowego Potoku,,.Głównym celem jest sprawdzenie obecności gorczańskich krokusów w rejonie Polany Podskały i Jaworzynki. Pogoda rewelacyjna , widoczność w odróżnieniu od wczoraj była bardzo fajna. Szlak miejscami wiosenny , miejscami śnieg a nawet lód.Były miejsca gdzie część ekipy w tym ja używaliśmy raczków. Niby dało się bez ale w sprzęcie wygodniej i bezpiecznej. Na grzbiecie trochę ludzi się kręciło ale było bardzo fajnie. Niektóre fotki oczywiście Wiesiek. zaczynamy po śniegu wyżej w lesie już bardziej wiosennie na polanie wyraźna granica pór roku i oczywiście są i krokusy gorczańska wiosna w pełnej krasie dość długo popasaliśmy w słoneczku dalej na szlaku Jaworzyna jeszcze w śniegu ,piękny widok na Wyspowy Pod Jaworzynką też sporo zlodowaciałego śniegu Ja poszedłem górą a @Werniksdołem Pod Jaworzynką wiosna stworzyła taki mały kwietnik na końcówce znowu sporo śniegu i przeprawa przez potok bo mostek wcięło bardzo piękny ciepły dzień. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rpsot Opublikowano 27 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2022 (edytowane) barbie609, mostek wcielo ale barierki zostaly.. Przynajmniej przytrzymac sie bylo czego... Edytowane 27 Marca 2022 przez Rpsot 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rpsot Opublikowano 27 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2022 Ale pogoda widze dopisala nadzwyczaj.. :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasia K Opublikowano 27 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2022 @barbie609pogoda petarda i krokusiki piękne Dobrze, że już są.....a co za tym idzie i optymizmu więcej 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 27 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2022 1 godzinę temu, barbie609 napisał: Głównym celem jest sprawdzenie obecności gorczańskich krokusów Pięknie Zaraz jutro idę sprawdzić czy to prawda że są 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 27 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2022 (edytowane) Jakoś w tym roku każda fotka wiosennego kwiatka wprawia mnie w euforię . Czekam na więcej!!! Edytowane 27 Marca 2022 przez jaaga76 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 28 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2022 9 godzin temu, vatra napisał: idę sprawdzić daj znać jak sprawdzisz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 28 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2022 8 godzin temu, barbie609 napisał: daj znać jak sprawdzisz Sprawdziłam są Wprawdzie takie pierwsze, nieśmiałe ale jak trochę popada deszcz to myślę że pięknie rozkwitną 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasia K Opublikowano 28 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2022 @vatra o jakie piękniutkie A ja właśnie wróciłam z b. żywieckiego, a konkretnie Krawców Wierch i ani śladu kolorowej roślinności. Jedyne, co można by uznać za objaw wiosny z tego regionu to nieśmiałe bazie na początku szlaku 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 28 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2022 @Kasia Knie wiem gdzie dokładnie @vatraznalazła te swoje gorczańskie ale te nasze wczorajsze rosły na obszarze mocno eksponowanym na słońce a jednocześnie dość zacisznym. Więcej się ich pokaże jak się zrobi prawdziwa wiosna bo teraz znowu idzie ochłodzenie i tam wyżej może pokurzyć. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 28 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2022 @vatra teraz to już widać że wiosna tuż tuż @Kasia K bardzo lubię Krawców Wierch i wybieram się niedługo zrobić wreszcie tę pętlę słowacką i dojść do wieży widokowej 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasia K Opublikowano 28 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2022 @Zośka na Krawców wybrałam się dzisiaj żółtym szlakiem z Glinki... Taki spacerek, ale szłam zupełnie sama całą drogę przy bacówce też siedziałam całkiem sama. Uwielbiam takie momenty... Posiedzieć przy herbatce z imbirem w zupełnej ciszy i podziwiać cudne widokibezcenne 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 28 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2022 1 godzinę temu, barbie609 napisał: nie wiem gdzie dokładnie @vatraznalazła te swoje gorczańskie W okolicach zielonego szlaku na Turbacz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi