Mateusz Z Opublikowano 22 Maja Udostępnij Opublikowano 22 Maja Byłem i ja w ubiegły weekend, trasa z Lubomierza Przysłop, przez Gorc Troszacki, Kudłoń, Przełęcz Borek, Turbacz, Bukowinę Obidowską, Łapsową do Nowego Targu Dość urokliwa wycieczka, pogoda względnie dopisała. Kilka fotek: 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 22 Maja Udostępnij Opublikowano 22 Maja @Mateusz Zpiękna trasa . Widzę ,że z Łapsowej to już było po ciemku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 23 Maja Udostępnij Opublikowano 23 Maja https://podhale24.pl/aktualnosci/artykul/99195/Droga_przez_Przelecz_Knurowska_otwarta.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 27 Maja Udostępnij Opublikowano 27 Maja Wczorajsze widoki na Tatry z Gorca Troszackiego 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 27 Maja Udostępnij Opublikowano 27 Maja 23 minuty temu, wjesna napisał: z Gorca Troszackiego czemu tak mało? Którędy szliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 27 Maja Udostępnij Opublikowano 27 Maja 4 godziny temu, barbie609 moder napisał: czemu tak mało? Którędy szliście? Bo w robocie jestem Z Trusiowki wyszlismy ścieżką edukacyjną a schodzilsmy przez Polanę Stawieniec. Pustki na szlakach. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 27 Maja Udostępnij Opublikowano 27 Maja 9 minut temu, wjesna napisał: Z Trusiowki wyszlismy ścieżką edukacyjną a schodzilsmy przez Polanę Stawieniec. Pustki na szlakach. nasze ulubione kółko a pustki bo się ludzie trochę burzy wystraszyli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 27 Maja Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2 godziny temu, barbie609 moder napisał: nasze ulubione kółko a pustki bo się ludzie trochę burzy wystraszyli. Też lubię tędy chodzić, przyjemnie idzie się lasem Coś tam burczało na niebie ale nie były to groźne pomruki. W kazdym razie przyjemnie się idzie gdy ruch na szlaku słaby. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 31 Maja Udostępnij Opublikowano 31 Maja https://podhale24.pl/aktualnosci/artykul/99337/Akcje_ratunkowe_w_gorach.html https://podhale24.pl/aktualnosci/artykul/99346/Tragiczny_final_akcji_ratunkowej_w_poblizu_Turbacza.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 14 Czerwca Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca No i zgodnie z zapowiedzią DOKONAŁO SIĘ, oczywiście dołączyła @vatra i tak samotrzeć wyruszyliśmy ok 14-tej z Przełęczy Młynne . Dziwnie tak zaczynać o tej porze ,ale cóż począć ...... Pogoda względna , chwilami wręcz za ciepło ,na szczęście szlak niespecjalnie zmasakrowany i podchodziło się bez jakiś problemów na Polanie Tokarka , krótki popas im wyżej tym robiło się chłodniej , ruszył się zimny wiatr . Na wieży Tatr nie widać ale reszta całkiem całkiem w takich okolicznościach przyrody @Mnich Admin ustalił kierunki rozwoju forum i właśnie nam ten kierunek wskazuje na górze trochę wiało więc zeszliśmy na dół , oczywiście pozdrawiamy tych co na szlaku posiedzieliśmy jeszcze chwilę mieliśmy zajrzeć jeszcze na Gorc Kamieniecki ale niebieski szlak okazał się tak gorczański/czyt błotnisty/ że odpuściliśmy i wróciliśmy na przełęcz . Jutro Kiczora , pogoda ma być lepsza. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 14 Czerwca Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca Jako że z @barbie609 moderna wspólny wypad umawiałem się od miesięcy, a z @vatraostatni raz widziałem się w tamtym roku postanowiłem, że swój tygodniowy urlop zacznę od Gorców. W trasę wyruszyliśmy z pełnymi brzuchami. Choć placki ziemniaczane z sosem borowikowym były wyborne, opierdzielenie ich przed wyprawą było kardynalnym błędem. Nigdy więcej! Szlak bardzo przyjemny, zielono, przez cały czas towarzyszył nam śpiew ptaków. Pusto i kameralnie - w drodze minęliśmy raptem trzy osoby. Nie grzmiało, nie padało, jednak niskie chmury sprawiły, że ledwo co widać było podstawę Tatr. Łącznie zrobiliśmy około 800 metrów przewyższenia. Według @vatra szlak jest bardziej stromy niż na Turbacz. Piotr, tradycyjnie, umilił nam wędrówkę górskimi opowieściami i ciekawostkami. A w drodze powrotnej, wspólnie z Natalią, przekonywali mnie, bym rzucił wszystko i wyjechał na Podhale Jutro kolejna wycieczka. A w niedzielę ruszam w Taterki IMG_3970.mov 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 14 Czerwca Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca Widzę administrację/moderację forum słusznego wzrostu mamy 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 15 Czerwca Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca Ale super, że udało Wam się spotkać w tak zacnym gronie Poza Turbaczem nie znam w ogóle Gorców, trzeba się kiedyś wybrać Rzucić wszystko i wyjechać na Podhale to bardzo słuszna koncepcja 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 15 Czerwca Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 9 godzin temu, Fibi napisał: Poza Turbaczem nie znam w ogóle Gorców, trzeba się kiedyś wybrać czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 15 Czerwca Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca Dzień drugi wizyty @Mnich Admin w Gorcach. Dzisiejszy plan jest nieco bardziej ambitny niż wczorajszy . Z Przełęczy Knurowskiej czerwonym/GSB/ na Kiczorę i dalej na północ na Jaworzynę Kamienicką -Polanę aby i na północ rzucić okiem. Pogoda super ,chwilami wręcz za ciepło widoczność dużo lepsza niż wczoraj.Ruszamy z parkingu przed 10-tą a więc dość późno i powolutku pniemy się w górę , pojawiają się pierwsze widoczki. Jest pięknie zielono , po szlaku wędrują ludziska ale sami,,nasi,, podchodzimy na Stus.Jak zwykle jest wrednie chociaż już podeschło. Na końcu podejścia pojawia się nagroda piękną buczyną podchodzimy na Polanę Zielenica jest pięknie , widoczność na Wschód po pasmo Jaworzyny. Docieramy na Kiczorę , jest tu trochę ludzi , podchodzą też od strony Turbacza . Widok jak zwykle zacny przechodzimy na północną stronę pasma pod Bulańdową Kapliczkę, i tu jest pięknie po trochę dłuższym popasie wracamy na Kiczorę Oczywiście pozdrowienia i może pora ruszyć na szlaki schodzimy na przełęcz wyszło nam fajnie , niestety jutro załamanie pogody . 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 16 Czerwca Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca Nie będę się rozpisywał. Było słonecznie, gorąco i sympatycznie. Gorce mnie mega urzekły. A @barbie609 moderw roli przewodnika i górskiego kompana spisał się znakomicie Łapcie kilka fotek ode mnie. 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 28 Czerwca Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca https://podhale24.pl/rozmaitosci/artykul/99935/Ratownicy_wciaz_sie_szkola_zdjecia.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 3 Lipca Udostępnij Opublikowano 3 Lipca Dnia 14.06.2024 o 19:58, barbie609 moder napisał: i tak samotrzeć wyruszyliśmy ok 14-tej z Przełęczy Młynne Dzięki Panowie Admini @barbie609 moder i @Mnich Admin bardzo przyjemnie się z Wami wędrowało Ode mnie też kilka fotek tak dla przypomnienia 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 3 Lipca Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 5 godzin temu, vatra napisał: Dzięki Panowie Admini @barbie609 moder i @Mnich Admin bardzo przyjemnie się z Wami wędrowało Ode mnie też kilka fotek tak dla przypomnienia Cieszę się @vatra, że udało nam się spotkać. Piękna wycieczka, dobre rozmowy, sympatyczne towarzystwo Spodobały mi się Gorce i na pewno jeszcze nieraz tam wrócę. Poza tym nie zdążyłem pójść na golonkę do Romana 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 3 Lipca Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 4 minuty temu, Mnich Admin napisał: Poza tym nie zdążyłem pójść na golonkę do Romana Na golonkę U Romka możesz iść tylko pod warunkiem że zaliczysz Turbacz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 3 Lipca Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 3 godziny temu, vatra napisał: zaliczysz Turbacz ale to z Tobą , ze mną to Turbaczyk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 23 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia @Mnich Adminprzybył na Podhale w dniu dzisiejszym. W związku z ambitnymi planami górskimi w tym z wejściem do ,,strefy śmierci,, czyli na Salatyn koniecznym stała się aklimatyzacja. Na miejsce aklimatyzacji wybrana została góra Wdżar . Wejście oczywiście od przełęczy Snozka . Zaczęliśmy od wyrobiska a potem do góry niestety dalsze plany były nieco niewyraźne ale to przez upał zamki prezentowały się ładnie , zwłaszcza Wronin bo Dunajec był nieco przymglony ale w sumie było ładnie zeszliśmy ścieżką przyrodniczą w starym wyrobisku na koniec mała przejażdżka ,podobno mężczyźni dojrzewają do 7-mego roku życia , potem już tylko rosną czy aklimatyzacja zakończyła się sukcesem , okaże się jutro. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 27 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia https://24tp.pl/n/121154 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 31 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia https://24tp.pl/n/121276 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 1 Września Udostępnij Opublikowano 1 Września https://podhale24.pl/rozmaitosci/artykul/101170/W_GPN_odnawianie_sa_oznakowania_szlakow.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi