Mateusz Z Opublikowano 22 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2024 Byłem i ja w ubiegły weekend, trasa z Lubomierza Przysłop, przez Gorc Troszacki, Kudłoń, Przełęcz Borek, Turbacz, Bukowinę Obidowską, Łapsową do Nowego Targu Dość urokliwa wycieczka, pogoda względnie dopisała. Kilka fotek: 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 22 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2024 @Mateusz Zpiękna trasa . Widzę ,że z Łapsowej to już było po ciemku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 23 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2024 https://podhale24.pl/aktualnosci/artykul/99195/Droga_przez_Przelecz_Knurowska_otwarta.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 27 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2024 Wczorajsze widoki na Tatry z Gorca Troszackiego 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 27 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2024 23 minuty temu, wjesna napisał: z Gorca Troszackiego czemu tak mało? Którędy szliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 27 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2024 4 godziny temu, barbie609 moder napisał: czemu tak mało? Którędy szliście? Bo w robocie jestem Z Trusiowki wyszlismy ścieżką edukacyjną a schodzilsmy przez Polanę Stawieniec. Pustki na szlakach. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 27 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2024 9 minut temu, wjesna napisał: Z Trusiowki wyszlismy ścieżką edukacyjną a schodzilsmy przez Polanę Stawieniec. Pustki na szlakach. nasze ulubione kółko a pustki bo się ludzie trochę burzy wystraszyli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 27 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2024 2 godziny temu, barbie609 moder napisał: nasze ulubione kółko a pustki bo się ludzie trochę burzy wystraszyli. Też lubię tędy chodzić, przyjemnie idzie się lasem Coś tam burczało na niebie ale nie były to groźne pomruki. W kazdym razie przyjemnie się idzie gdy ruch na szlaku słaby. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 31 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2024 https://podhale24.pl/aktualnosci/artykul/99337/Akcje_ratunkowe_w_gorach.html https://podhale24.pl/aktualnosci/artykul/99346/Tragiczny_final_akcji_ratunkowej_w_poblizu_Turbacza.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 14 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2024 No i zgodnie z zapowiedzią DOKONAŁO SIĘ, oczywiście dołączyła @vatra i tak samotrzeć wyruszyliśmy ok 14-tej z Przełęczy Młynne . Dziwnie tak zaczynać o tej porze ,ale cóż począć ...... Pogoda względna , chwilami wręcz za ciepło ,na szczęście szlak niespecjalnie zmasakrowany i podchodziło się bez jakiś problemów na Polanie Tokarka , krótki popas im wyżej tym robiło się chłodniej , ruszył się zimny wiatr . Na wieży Tatr nie widać ale reszta całkiem całkiem w takich okolicznościach przyrody @Mnich Admin ustalił kierunki rozwoju forum i właśnie nam ten kierunek wskazuje na górze trochę wiało więc zeszliśmy na dół , oczywiście pozdrawiamy tych co na szlaku posiedzieliśmy jeszcze chwilę mieliśmy zajrzeć jeszcze na Gorc Kamieniecki ale niebieski szlak okazał się tak gorczański/czyt błotnisty/ że odpuściliśmy i wróciliśmy na przełęcz . Jutro Kiczora , pogoda ma być lepsza. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 14 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2024 Jako że z @barbie609 moderna wspólny wypad umawiałem się od miesięcy, a z @vatraostatni raz widziałem się w tamtym roku postanowiłem, że swój tygodniowy urlop zacznę od Gorców. W trasę wyruszyliśmy z pełnymi brzuchami. Choć placki ziemniaczane z sosem borowikowym były wyborne, opierdzielenie ich przed wyprawą było kardynalnym błędem. Nigdy więcej! Szlak bardzo przyjemny, zielono, przez cały czas towarzyszył nam śpiew ptaków. Pusto i kameralnie - w drodze minęliśmy raptem trzy osoby. Nie grzmiało, nie padało, jednak niskie chmury sprawiły, że ledwo co widać było podstawę Tatr. Łącznie zrobiliśmy około 800 metrów przewyższenia. Według @vatra szlak jest bardziej stromy niż na Turbacz. Piotr, tradycyjnie, umilił nam wędrówkę górskimi opowieściami i ciekawostkami. A w drodze powrotnej, wspólnie z Natalią, przekonywali mnie, bym rzucił wszystko i wyjechał na Podhale Jutro kolejna wycieczka. A w niedzielę ruszam w Taterki IMG_3970.mov 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 14 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2024 Widzę administrację/moderację forum słusznego wzrostu mamy 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 15 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2024 Ale super, że udało Wam się spotkać w tak zacnym gronie Poza Turbaczem nie znam w ogóle Gorców, trzeba się kiedyś wybrać Rzucić wszystko i wyjechać na Podhale to bardzo słuszna koncepcja 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 15 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2024 9 godzin temu, Fibi napisał: Poza Turbaczem nie znam w ogóle Gorców, trzeba się kiedyś wybrać czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 15 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2024 Dzień drugi wizyty @Mnich Admin w Gorcach. Dzisiejszy plan jest nieco bardziej ambitny niż wczorajszy . Z Przełęczy Knurowskiej czerwonym/GSB/ na Kiczorę i dalej na północ na Jaworzynę Kamienicką -Polanę aby i na północ rzucić okiem. Pogoda super ,chwilami wręcz za ciepło widoczność dużo lepsza niż wczoraj.Ruszamy z parkingu przed 10-tą a więc dość późno i powolutku pniemy się w górę , pojawiają się pierwsze widoczki. Jest pięknie zielono , po szlaku wędrują ludziska ale sami,,nasi,, podchodzimy na Stus.Jak zwykle jest wrednie chociaż już podeschło. Na końcu podejścia pojawia się nagroda piękną buczyną podchodzimy na Polanę Zielenica jest pięknie , widoczność na Wschód po pasmo Jaworzyny. Docieramy na Kiczorę , jest tu trochę ludzi , podchodzą też od strony Turbacza . Widok jak zwykle zacny przechodzimy na północną stronę pasma pod Bulańdową Kapliczkę, i tu jest pięknie po trochę dłuższym popasie wracamy na Kiczorę Oczywiście pozdrowienia i może pora ruszyć na szlaki schodzimy na przełęcz wyszło nam fajnie , niestety jutro załamanie pogody . 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 16 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2024 Nie będę się rozpisywał. Było słonecznie, gorąco i sympatycznie. Gorce mnie mega urzekły. A @barbie609 moderw roli przewodnika i górskiego kompana spisał się znakomicie Łapcie kilka fotek ode mnie. 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 28 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2024 https://podhale24.pl/rozmaitosci/artykul/99935/Ratownicy_wciaz_sie_szkola_zdjecia.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 3 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2024 Dnia 14.06.2024 o 19:58, barbie609 moder napisał: i tak samotrzeć wyruszyliśmy ok 14-tej z Przełęczy Młynne Dzięki Panowie Admini @barbie609 moder i @Mnich Admin bardzo przyjemnie się z Wami wędrowało Ode mnie też kilka fotek tak dla przypomnienia 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 3 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2024 5 godzin temu, vatra napisał: Dzięki Panowie Admini @barbie609 moder i @Mnich Admin bardzo przyjemnie się z Wami wędrowało Ode mnie też kilka fotek tak dla przypomnienia Cieszę się @vatra, że udało nam się spotkać. Piękna wycieczka, dobre rozmowy, sympatyczne towarzystwo Spodobały mi się Gorce i na pewno jeszcze nieraz tam wrócę. Poza tym nie zdążyłem pójść na golonkę do Romana 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 3 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2024 4 minuty temu, Mnich Admin napisał: Poza tym nie zdążyłem pójść na golonkę do Romana Na golonkę U Romka możesz iść tylko pod warunkiem że zaliczysz Turbacz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 3 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2024 3 godziny temu, vatra napisał: zaliczysz Turbacz ale to z Tobą , ze mną to Turbaczyk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 23 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2024 @Mnich Adminprzybył na Podhale w dniu dzisiejszym. W związku z ambitnymi planami górskimi w tym z wejściem do ,,strefy śmierci,, czyli na Salatyn koniecznym stała się aklimatyzacja. Na miejsce aklimatyzacji wybrana została góra Wdżar . Wejście oczywiście od przełęczy Snozka . Zaczęliśmy od wyrobiska a potem do góry niestety dalsze plany były nieco niewyraźne ale to przez upał zamki prezentowały się ładnie , zwłaszcza Wronin bo Dunajec był nieco przymglony ale w sumie było ładnie zeszliśmy ścieżką przyrodniczą w starym wyrobisku na koniec mała przejażdżka ,podobno mężczyźni dojrzewają do 7-mego roku życia , potem już tylko rosną czy aklimatyzacja zakończyła się sukcesem , okaże się jutro. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 27 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2024 https://24tp.pl/n/121154 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 31 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2024 https://24tp.pl/n/121276 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 1 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2024 https://podhale24.pl/rozmaitosci/artykul/101170/W_GPN_odnawianie_sa_oznakowania_szlakow.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi