Jump to content

Morskie Oko

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 82
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

...a wczoraj  bardzo ładnie było nad Morskim Okiem ? wybrałem się, mimo długiego weekendu, nie potrafiłem odpuścić takiej pogody ? na parking zajechałem koło 8.30, uznałem, że to najwyższy czas, by sp

Tak @wjesna masz rację? Właśnie z powodu uroku tego miejsca poszłam tam kolejny raz i raczej nie ostatni. Pierwsze mile zaskoczenie to zupełnie pusty szlak. Od Palenicy do samego stawu spotkałam zaled

Na potwierdzenie tego jeszcze kilka fotek ?

Posted Images

Samo morskie oko lubię. Drogi nienawidzę, ciągnie się i nic szczególnego nie ma w niej. 

A co do koni. Nie popieram lenistwa ludzi, ale jeśli ktoś musi lub chce skorzystać z fasągu to nie można mu zabronić. Należy skupić się na odpowiednim doborze zwierząt, żeby były to silne konie zaprzęgowe, po dobrych rodzicach, regularnie badane i zadbane oraz należy pilnować, żeby chore zwierzęta były poddawane eutanazji a nie sprzedawane do rzeźni. I takie konie szybciej zabije byczenie się w stajni niż praca, do której są stworzone. 

• Like ! 1

Myśle że dla większości osób pierwsze spojrzenie na Morskie Oko to niesamowite przeżycie. Z czasem może już nie robi takiego wrażenia, ale uroku MOku nie można odebrać. 

A co do szlaku asfaltową drogą... dobrze że TPN udostępnia trasy dla osób z niepełnosprawnością. Może nie jest to najpiękniejsza trasa, ale o wczesnym poranku równiez ma swoj urok i szybciutko można dostać sie do MOka i ruszać dalej w siną dal ? 20170925_112051.thumb.jpg.afd1f7b20e56e853558dccf02c0ff66b.jpg

• Like ! 3
  • Wow 1

@Natalia D No dzisiaj fajnie się trafiło, ani jednej chmurki, za to momentami bardzo wiało ? ale kolejny wyjazd z noclegiem z prawdopodobnie tylko jednym dniem z fajnym warunkami, wczoraj lało, jutro też niby ma byc mokro ale liczę na to, że pogoda pogorszy się wieczorem i rano się zahaczy o Zachodnie ?

A dziś w planach były Wrota Chałubińskiego, bo tam mnie jeszcze nie było, ale tak zawiało że wybrałem lepiej mi znana opcję, tam za to dawno nie byłem, zawsze dobrze wrócić ?

Na Rysy nie poszedłem, za późno było i komuś obiecałem że razem pójdziemy... ?

IMG_20191001_153206.jpg

• Like ! 4
  • 2 months later...
Guest jagusia
Dnia 10.10.2019 o 17:47, Gość napisał:

To droga Doliną Rybiego Potoku !!! Czyli do Morskiego Oka bez asfaltu ?

DSC_4551.JPG

Rozumiem że asfalt to duże ułatwienie dla osób starszych i niepełnosprawnych ale dla młodych zdrowych i sprawnych korzystanie z fasiągów to naprawdę wielki obciach ! Kiedyś nie było asfaltu i wszyscy jakoś sobie radzili.

Edited by jagusia
  • 2 weeks later...

Morskie Oko ... widoki z tego miejsca zachwycają.... 

Dla mnie czarujące bez względu na tłumy, nie zwracam zresztą w takim miejscu uwagi na przypadkowych turystów a czerpie radość z tego, że mogę tam być ... I popatrzeć na  majestatyczne szczyty Mięguszowieckie ?

20190317_153646.jpg

20190317_222751.jpg

20190317_210211.jpg

20190317_210507.jpg

• Like ! 4
  • Wow 1
3 hours ago, Anuś said:

Dla mnie czarujące bez względu na tłumy, nie zwracam zresztą w takim miejscu uwagi na przypadkowych turystów

To se ne da...

Ja na samą myśl o tym miejscu zaczynam odczuwać irytację - nawet gdybym przemierzał cały asfalt sam na sam ze swoim plecakiem.

Edited by Q'bot
1 minute ago, Anuś said:

A to dlaczego ?

Głównie dlatego, iż jest to najbardziej chyba wyeksploatowane, przeżute, wymemłane, przetrawione i wyplute miejsce w całem TPN'ie ?

Będac na tyle popularnym celem od razu mnie odpycha - niezależnie, czy akurat są tam stada człowieków, czy też nie. Coś jak Giewont, ale chyba gorzej... Ostatnio to jakoś w całej polskiej części Tatr zaczynam czuć się nieswojo. Coś jakbym zwiedzał galerię handlową, bądź parking.

11 minut temu, Q'bot napisał:

Głównie dlatego, iż jest to najbardziej chyba wyeksploatowane, przeżute, wymemłane, przetrawione i wyplute miejsce w całem TPN'ie ?

Będac na tyle popularnym celem od razu mnie odpycha - niezależnie, czy akurat są tam stada człowieków, czy też nie. Coś jak Giewont, ale chyba gorzej... Ostatnio to jakoś w całej polskiej części Tatr zaczynam czuć się nieswojo. Coś jakbym zwiedzał galerię handlową, bądź parking.

Ja tam staram się znaleźć we wszystkim pozytywy jednak, może dlatego, że nie jestem w Tatrach aż tak często to patrzę na te miejsca trochę inaczej. Lubię Morskie Oko, otoczenie i panoramy w tym miejscu a Giewont jest piekny ? ( no tak mam) ...

• Like ! 1
3 hours ago, Anuś said:

Ja tam staram się znaleźć we wszystkim pozytywy jednak, może dlatego, że nie jestem w Tatrach aż tak często to patrzę na te miejsca trochę inaczej. Lubię Morskie Oko, otoczenie i panoramy w tym miejscu a Giewont jest piekny ? ( no tak mam) ...

No widzisz... Ja na starość bardziej komfortowo się czuję u Słowaków na szlaku, aniżeli u nas. Do czego to doszło? ?

8 godzin temu, Q'bot napisał:

No widzisz... Ja na starość bardziej komfortowo się czuję u Słowaków na szlaku, aniżeli u nas. Do czego to doszło? ?

Do tego.... że się przedwcześnie postarzałeś?  ??

Tak serio mam zamiar przejść też na drugą stronę.... bo piękne tam szczyty czekają, ale nie wiem czy nie jestem trochę  za młoda ??

• Haha 2