Jump to content

polisa na Tatry Słowackie

Recommended Posts

Ja zawsze korzystam (to słowo póki co trochę na wyrost :)) ) z ubezpieczenia słowackiego Union.sk.

Wykupuję online, wystarczy karta kredytowa. Koszty, w porównaniu z kosztami ewentualnej akcji, są groszowe. Można się ubezpieczyć na jeden dzień lub dłużej, są warianty dedykowane na góry, kwota ubezpieczenia raczej wystarczająca. W necie jest sporo opisów jak wykupić, w sumie to wystarczy tłumacz online.

Nie sprawdziłem na sobie czy zwrócą kasę za akcję i nie chcę tego robić, wolę po górach zdrowo chodzić ?

• 4 months later...
  • 6 months later...

Cos się zmieniło z Union.sk? Gdy uzupełniam dane, mam wpisać adres zamieszkania - można wpisać tylko adres na Słowacji (rubryka miasto) a numer telefonu tylko ze słowackim kierunkowym.

Kupowałem kilka razy ubezpieczenie i nigdy tak nie było.

Edited by Gieferg

Też zawsze kupowałem w union sk lecz tym razem wykupilem w warta trawel ze względu na ten błąd. Zgłaszałem im  nawet ten problem lecz odpisali tylko ze przyjęli zgłoszenie i przekazują gdzieś dalej, a że czas uciekał i musiałem się  gdzieś ubezpieczyć wybralem Warte.

Tak sobie myśle że Słowacy mają większość z urzędu poblokowane dla obcokrajowców przez ten cały covid. 

• 1 year later...
22 godziny temu, Pablomardi napisał:

wszystko działa bez problemu

Tzn. działa zakup, ciekawe czy tak "bez problemu" działa samo ubezpieczenie w praktyce, jeśli już (odpukać) coś się wydarzy. 

Edited by Jędrek
  • 3 weeks later...

Też od paru lat wykupuję "szlaki bez granic", choć kwota przeznaczona na ratownictwo wydaje mi się tam jednak zbyt niska. Słowacy lubią chyba rozbić takie akcje z większym rozmachem niż TOPR.

No ale wciąż mam nadzieję że nie będzie mi dane sprawdzać jak to działa w praktyce.