Marta Opublikowano 22 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2019 A do polany wspinaczy jak szlak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marta Opublikowano 2 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2019 Chmury deszczowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 2 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2019 To ja wstawię zdjęcie wrednostratusa, który często wisi akurat na wysokości naszych Tatr i zasłania gwiazdy 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marta Opublikowano 19 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2019 Chmury deszczowe. Boczań. Droga na Gąsienicową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marta Opublikowano 11 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2019 Chmury średnie, zwiastujace front. Czyli będzie padać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2019 Bardzo ładne chmury z wczoraj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisbin Opublikowano 18 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 22 godziny temu, Tatromen napisał: A to co za chmurki ???? Na moje oko to idzie tornado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marta Opublikowano 23 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2019 Zabawa światłem, w tle wal fenowy 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk 2k Opublikowano 23 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2019 Tatry wyglądają nieziemsko 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 23 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2019 (edytowane) 2 hours ago, Marta said: Zabawa światłem Chyba pijesz więcej ode mnie Edytowane 23 Grudnia 2019 przez Q'bot 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jagusia Opublikowano 23 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2019 Zdjęcie rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marta Opublikowano 27 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2020 Co prawda nie góry, a morze na Helu. Mammatusy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bieszczadzki_tatromaniak Opublikowano 6 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2020 Może nie chodzi o Tatry ale tym razem moje rodzinne Bieszczady- warunki są bardzo trudne, na połoninie wiatr dochodzi do setki czy momentami ją przekracza, mogą występowac zamiecie śnieżne, wczoraj chłopcy z GOPR mieli problem żeby dotrzeć do turystów mimo świetnego przygotowania i sprzętu na trudne zimowe warunki. Wszelkie wycieczki do Bieszczad w tym tygodniu stanowczo odradzam, o to samo równiez apeluja GOPR-owcy 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 6 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2020 (edytowane) Dzięki za ostrzeżenie, ale takiego https://www.mountain-forecast.com/peaks/Turbacz/forecasts/1315 weekendu nie przepuszczę. W wyższe partie Tatr się cykam , a po dolinkach nie chce mi się chodzić. Padło na względnie bezpieczne Gorce. Edytowane 6 Lutego 2020 przez Mateusz Z 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisbin Opublikowano 22 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 Mam pytanie, kiedy się wypogodzi w Tatrach? Interesują nas dwa najbliższe tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 22 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 Przed chwilą, Krisbin napisał: Mam pytanie, kiedy się wypogodzi w Tatrach? Interesują nas dwa najbliższe tygodnie. Cześć. Prognozowanie na tak odległy czas to jak wróżenie z fusów. Dziś było dość ładnie od rana z niewielkimi załamaniami pogody około 12. Z poniedziałku na wtorek może być krótkie okno pogodowe, ale też ma być III lawinowa. Często zdarza się, że ładna pogoda jest przy pełni księżyca, która wypada na 9 marca. Tak więc weekend 7-8 może być odpowiedni na wędrówki. Poza tym ciężko cokolwiek więcej powiedzieć. Prognozowane fronty albo dotrą w góry, albo i nie. Tak więc wszystko możliwe. Najlepiej czekać na wyżową pogodę, która zazwyczaj przynosi bezchmurne niebo. Na wiosnę wyże (długotrwałe) również mogą powodować inwersję temperatur, gdzie do zaobserwowanie jest morze chmur. A powiedz na ile dni chcecie jechać i czy weekend wchodzi w grę , czy też na tygodniu może być? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisbin Opublikowano 22 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 Dzięki za info już coś wiem więcej. Okno urlopowe planujemy 27.02-02.03 lub ostatecznie 05.03-09.03 więc może się wstrzelimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisbin Opublikowano 22 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 Trudno co będzie to będzie, musimy już jechać bo można oszaleć. Z pogodą już tak jest będzie albo nie, jak by co to będziemy spacerować po dolinkach. Dzięki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bieszczadzki_tatromaniak Opublikowano 23 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 pare najbliższych dni mają być trudne warunki, aczkolwiek tak jak pisze Luk, warto patrzec na prognozy te 3-4 dni do przodu, one są najtrafniejsze, reszta to mniej lub bardziej fusy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 23 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Te prognozy to o kant tyłka można rozbić, nawet te kilkudniowe. Dzisiaj od samego rana miało lać i wiać, po Internecie krążyły ostrzeżenia, żeby nigdzie nie wychodzić, nawet na Morskie Oko itp. Jako cykor niestety postanowiłam spać do 10. Tymczasem pogoda w pierwszej części dnia okazała się całkiem znośna, tyle, że było już za późno by iść gdzieś wyżej. No ale przynajmniej Nosal dał się urobić Warunki takie raczej wiosenne były. Trochę błota, trochę śniegu, na koniec lodowa pochylnia. Reasumując nie ma co aż tak bardzo wierzyć prognozom. Bo padać zaczęło dopiero po południu, a wieje może od godziny. Podobno jutro ma być lepiej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisbin Opublikowano 25 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 (edytowane) Dnia 23.02.2020 o 21:41, Fibi napisał: Te prognozy to o kant tyłka można rozbić, nawet te kilkudniowe. To prawda . U nas dziś miało padać cały dzień , a tu proszę od rana piękne słonice na zmianę z chmurami, padać zaczęło po 16. Po wnikliwej analizie wszelkich serwisów pogodowych wynika że w piątek ma padać śnieg (to dla nas nowość bo u nas nie padał już dwa lata), a w sobotę ma być okienko pogodowe potwierdzają to znajomi z Kościeliska . Co do niedzieli to ??? Abo bydzie pogoda , abo bydzie lało. Nam to wystarcz - jedziemy. Edytowane 25 Lutego 2020 przez Krisbin 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 26 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 14 godzin temu, Krisbin napisał: a w sobotę ma być okienko pogodowe Również potwierdzam. Trzeba się chyba wybrać w górki. W piątek ma popadać śnieg, ale może zostanie ta 2 lawinowa i nie będzie źle :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisbin Opublikowano 26 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 Jak na pierwszy raz zimą w Tatrach to bez szaleństwa. Jaworzynka , Gąsienicowa i może Kasprowy. Co dalej to ocenimy na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tatromen Opublikowano 26 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 Wykasowałem zapytania bo to nie to miejsce , dzięki za info . Powodzenia życzę Wam , pogody przede wszystkim ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisbin Opublikowano 26 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 (edytowane) Dzięki .Powodzenie na szlaku. Edytowane 27 Lutego 2020 przez Krisbin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi