barbie609 moder Opublikowano 4 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2023 2 minuty temu, Jędrek napisał: Jego Wołodyjowski jest młodszy, mniej sztywny czy też uduchowiony, bardziej beztroski itp. - czyli tak jak u Sienkiewicza. To prawda , musimy jednakże pamiętać ,że Wołodyjowski w , Ogniem i Mieczem jest młodszy , mniej doświadczony , niż w Potopie i w Panu Wołodyjowskim i to Zamachowski oddał dobrze. Co do obsady to fakt wyszło dobrze,chociaż Żebrowski to się chyba załapał na pewien typ bohatera i już z niego nie zszedł: Wiedźmin , Pan Tadeusz, Stara Baśń.Mnie się kojarzy właściwie głównie z tymi postaciami. No może jeszcze mjr Sucharski w Tajemnicy Westerplatte. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 4 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2023 16 minut temu, barbie609 napisał: To prawda , musimy jednakże pamiętać ,że Wołodyjowski w , Ogniem i Mieczem jest młodszy , mniej doświadczony , niż w Potopie i w Panu Wołodyjowskim i to Zamachowski oddał dobrze. Przecież to właśnie napisałem, może nieco innymi słowami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 4 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2023 23 minuty temu, Jędrek napisał: Przecież to właśnie napisałem, nie zrozumiałem sorki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 4 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2023 2 godziny temu, Jędrek napisał: No właśnie zastanawiałem się widząc obsadę, jak ona zagra taką postać. Zagrała wredną france i tyle. Bez klasy, bez finezji. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 4 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2023 Zamachowskiego lubię oglądać. Potrafi wcielić się w rolę. Bardzo lubie tez jego wykonanie piosenki ,,kobiety jak te kwiaty " bardziej od oryginału Bukartyka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 4 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2023 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 4 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2023 już nie Zamachowski ale moje ulubione ze świata Wiedźmina 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 4 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2023 Przy okazji muzyki w filmie. Oglądałem ostatnio "Bilet na księżyc", a tam przecież w ścieżce dźwiękowej taka perełka sprzed około 50 lat: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 4 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2023 kontynuując wątek polskiej muzyki filmowej i oczywiście wielki klasyk 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 5 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2023 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 5 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2023 @barbie609- bardzo lubię "Prawo i Pięść". Mam sentyment do naszego pierwszego westernu. A piosenka z czołówki wymiata. @wjesna- za każdym razem mam ciary, gdy słucham tej wersji z saksofonem @Jędrek- jak ja lubię takie bity! W ogóle to muszę przyznać, że bardzo dobry gust muzyczny ma nasza forumowa społeczność. Nikt nie słucha disco polo, czy tandetnego pop-u. Aż przyjemnie się czyta Was. I słucha tego, co wrzucacie. Zresztą zawsze uważałem, że to, czego słuchamy, czy co czytamy - poniekąd definiuje nas jako homo sapiens. W erze filmików na Tik Toku i zalewającej nas zewsząd tandety buduje mnie fakt, że nie wszyscy stracili wrażliwość na sztukę i związane z nią piękno. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 5 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2023 (edytowane) 15 minut temu, Mnich Moderator napisał: sentyment do naszego pierwszego westernu. a do drugiego? Edytowane 5 Października 2023 przez barbie609 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 5 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2023 (edytowane) Często śpiewana w marszu ,,za moich czasów,, i klasyk o moim pokoleniu Edytowane 5 Października 2023 przez barbie609 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 5 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2023 Wychowałam się na radiowej Trójce. Lista przebojów ukształtowała mój gust muzyczny. Klasyka rocka brytyjskiego, polskiego, amerykańskiego i wspaniali ludzie prowadzący świetne audycje. Jaśnie panujący zniszczyli legendę i nie wiem czy kiedykolwiek uda się ją wskrzesić 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 5 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2023 5 minut temu, Zośka napisał: Wychowałam się na radiowej Trójce. Noo najpierw Grundig a potem full wypas czyli Zodiak i coś co wtedy było niesamowite czyli: ,,Kanał Lewy pufpufpuf , Kanał Prawy Pufpufpuf ,, To było to. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 5 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2023 6 minut temu, Zośka napisał: Wychowałam się na radiowej Trójce. Lista przebojów ukształtowała mój gust muzyczny I ja słuchałem. Pamiętam nocne audycje Kaczkowskiego, czy Beksińskiego. Miałem wtedy Kasprzaka, na którym nagrywałem audycje. Idealny kawałek na jesienną aurę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 5 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2023 gdzieś mam jeszcze winyla i jeszcze filmowe 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 5 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2023 Pamiętam jak pierwszy raz usłyszałam "Time" Pink Floyd. To było coś tak niesamowitego że aż mi dech zaparło. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 5 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2023 13 minut temu, Zośka napisał: Pamiętam jak pierwszy raz usłyszałam "Time" Pink Floyd. To było coś tak niesamowitego że aż mi dech zaparło. "Time" lubię, ale. Ten jeszcze bardziej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 5 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2023 10 minut temu, Zośka napisał: że aż mi dech zaparło. mało brakło a bym zapomniał wstawić chociaż prawdę mówiąc ich kawałki też lubię no i następny klasyk a nawet dwóch od razu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 5 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2023 Kurcze. To były czasy, to byli artyści, to była muzyka. Już takich nie robią 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 5 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2023 i oczywiście genialny głos 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 5 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2023 Przed chwilą, barbie609 napisał: i oczywiście genialny głos I gitara 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 5 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2023 3 minuty temu, Zośka napisał: Kurcze. To były czasy, to byli artyści, to była muzyka. Już takich nie robią też mam takie wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 5 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2023 Ależ smuty zamieszczamy. Piękne te kawałki, nie przeczę, ale pogłębiają tylko moją jesienną melancholię 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi