Jump to content

Bieżące informacje

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

@J@n - to pierwsze i ostatnie ostrzeżenie z mojej strony. Zastanów się nad tym, co piszesz, a jeśli w obliczu tragedii nie wiesz, jak się zachować, to postaraj się zachować przyzwoicie.  Twój wpi

..wiesz Jan..to inne czasy były.. ?  

Dzisiaj jest Dzień Przewodników i Ratowników górskich! Szacunek i wielkie dzięki za to co robicie żebyśmy mogli bezpiecznie wędrować. Samych udanych akcji i szczęśliwych powrotów do domu!!!

Posted Images

1 godzinę temu, barbie609 napisał:

ze strony głównej , ale nie mogłem się powstrzymać

https://tatromaniak.pl/aktualnosci/turysci-zostawili-swoje-partnerki-w-gorach-topr-odnalazl-je-dopiero-w-srodku-nocy/

ciekawa koncepcja zakończenia związków , tylko ten TOPR wszystko schrzanił.

To brzmi jak bajka o Jasiu o Małgosi, wyprowadzili dziewczyny w góry i zostawili. 

2 godziny temu, barbie609 napisał:

ciekawa koncepcja zakończenia związków 

Jestem spokojna i cierpliwa z natury ale po czymś takim to TOPR bardziej by się przydał temu kto by mnie tam zostawił😉

• Haha 4
1 minutę temu, Zośka napisał:

kto by mnie tam zostawił

całkiem możliwe ,że faceci liczyli że TOPR znajdzie dwie mrożonki albo kleksy pod ścianami .Nie wyszło. Nie wyobrażam sobie zostawić kogoś kto idzie wolniej nawet w Izerach a w Tatrach to w ogóle nie do pomyślenia.

• Like ! 1

To akurat sytuacja, którą zwykłem od lat proponować rozwodnikom - po cholerę się bujać po sądach, skoro można kogoś wyciągnąć na spacer śliską granią z fajną ekspozycją?

• Haha 1
10 minut temu, jaaga76 napisał:

Myślisz, że tak na amen chcieli skończyć...? 

a czy istnieje inne logiczne wytłumaczenie? Chyba ,że totalna górska indolencja połączona z poważnymi brakami w zakresie przewidywania konsekwencji swoich decyzji. W każdym razie na miejscu tych Pań przemyślałbym dalsze utrzymywanie jakichkolwiek relacji z tymi osobnikami.

• Like ! 2
Dnia 7.11.2023 o 21:35, Q'bot napisał:

To akurat sytuacja, którą zwykłem od lat proponować rozwodnikom - po cholerę się bujać po sądach, skoro można kogoś wyciągnąć na spacer śliską granią z fajną ekspozycją?

Kto wie ile już było takich wypadków ... 

Dnia 7.11.2023 o 16:05, barbie609 napisał:

ze strony głównej , ale nie mogłem się powstrzymać

https://tatromaniak.pl/aktualnosci/turysci-zostawili-swoje-partnerki-w-gorach-topr-odnalazl-je-dopiero-w-srodku-nocy/

ciekawa koncepcja zakończenia związków , tylko ten TOPR wszystko schrzanił.

Pytanie jacy to "partnerzy i partnerki" - życiowi, górscy, spacerowi czy przypadkowi. 

W ogóle zresztą za mało tu szczegółów by kogoś oceniać.

Dnia 7.11.2023 o 21:46, barbie609 napisał:

na miejscu tych Pań

Na miejscu tych pań może jednak bym się lepiej przygotował do wycieczki w listopadzie. Żeby nawet czołówki ze sobą nie mieć, gdy dni takie krótkie, a wycieczka długa?  

Zawsze w takich sytuacjach brakuje mi ciągu dalszego, czyli np. wywiadu z  głównymi bohaterami i bohaterkami.  Mogłoby być ciekawie, albo i zabawnie. 

Dnia 7.11.2023 o 18:04, wjesna napisał:

To brzmi jak bajka o Jasiu o Małgosi, wyprowadzili dziewczyny w góry i zostawili. 

Może prozaicznie po prostu mieli rezerwację w Piątce i bali się że przepadnie gdy nie zdążą na wymaganą godzinę? 

7 godzin temu, Jędrek napisał:

Na miejscu tych pań może jednak bym się lepiej przygotował do wycieczki w listopadzie. Żeby nawet czołówki ze sobą nie mieć, gdy dni takie krótkie, a wycieczka długa?  

To jest inne sprawa , pozostawienie tak czy inaczej jest naganne.