Q'bot Opublikowano 30 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 8 hours ago, Zośka said: @barbie609 Mandat (i to bardzo wysoki) jest najlepszym odstraszaczem. Niee jest... To jak podnoszenie kar za brak biletu w pociągu - po prostu Pan Dres po otrzymaniu takiego blankiecika rechocze o parę decybeli głośniej, niż w czasach, gdy przewidziane kary były niskie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 30 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 29 minut temu, Q'bot napisał: Niee jest... jest, jest tylko trzeba konsekwentnie i do końca ,wierz mi trochę o tym wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 30 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 @barbie609 Komornikiem jesteś? Jedyna forma kary, która IMHO mogłaby w niektóych przypadkach odnieść skutek to publiczne upokorzenie - choć pewnie i tak pozostanie procent wręcz ukontentowany swoją złą sławą. A kary finansowe... cóż.. ile to płacimy Czechom per dzień za eksploatacji kopalni Turów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 30 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 5 minut temu, Q'bot napisał: Komornikiem jesteś? nie , byłem policjantem 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 30 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 Czyli jako władza wykonawcza nie miałeś możliwości egzekwowania mandatów, jedynie ich wystawiania BTW. Fajny licznik znalazłem przypadkiem: https://beyond-coal.eu/turow-counter/pl.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 30 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 16 minut temu, Q'bot napisał: Czyli jako władza wykonawcza nie miałeś możliwości egzekwowania mandatów, To nie miejsce i czas ,ale to nie jest tak do końca. EOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 4 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2023 może to coś pomoże i coś komuś da do myślenia https://podhale24.pl/aktualnosci/artykul/88590/TOPR_pokazal_zdjecie_turysty_ktory_przezyl_upadek_z_300_metrow.html ten nie doczytał https://podhale24.pl/aktualnosci/artykul/88591/Kolejny_wypadek_w_Tatrach.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 4 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2023 Paczam, paczam i wciąż nie wiem co to zdjęcie przedstawia - z tekstu wynika, iż przeżył, a na fotografii jakby potylica z wybitą dziurą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 4 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2023 46 minut temu, Q'bot napisał: wciąż nie wiem co to zdjęcie przedstawia - zmasakrowaną facjatę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 6 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2023 https://podhale24.pl/aktualnosci/artykul/88638/Wyszli_w_gory_ale_nie_mogli_zejsc.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 7 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2023 Dnia 30.12.2022 o 18:20, Zośka napisał: A pamiętam jak jeszcze tak z dziesięć lat temu można było przyjechać o 7 albo nawet 8 rano i znaleźć wolne miejsce. To były fajne czasy Ale też wówczas parking miał większą pojemność. A teraz, po remoncie - wysepki, przejścia dla pieszych itp cuda na kiju - efekt? Pojemność około 40% mniejsza (info od pana z obsługi), ot, logika TPN. Choć nieraz widuję że nawet na tych wysepkach i przejściach samochody są upychane. I tego już kompletnie nie rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 8 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2023 https://podhale24.pl/rozmaitosci/artykul/88669/Ratownicy_Grupy_Podhalanskiej_GOPR_podsumowali_2022_rok.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 13 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2023 https://podhale24.pl/rozmaitosci/artykul/88787/Ruszaja_zimowe_PoSzlaki.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 15 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2023 https://podhale24.pl/rozmaitosci/artykul/88829/Psy_ratownicze_takze_cwicza_.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 20 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 https://podhale24.pl/aktualnosci/artykul/88936/Ratownicy_GOPR_beda_rozdawac_raczki_niefrasobliwym_turystom_.html mam mieszane uczucia , rozumiem ,że firma robi sobie promocję, GOPR odfajkuje działania prewencyjne ale...... czy to nie jest rzucanie pereł przed te no wiecie sami. Może lepiej przekazać to jakimś szkolnym klubom turystycznym , harcerzom. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 20 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 23 minuty temu, barbie609 napisał: https://podhale24.pl/aktualnosci/artykul/88936/Ratownicy_GOPR_beda_rozdawac_raczki_niefrasobliwym_turystom_.html mam mieszane uczucia , rozumiem ,że firma robi sobie promocję, GOPR odfajkuje działania prewencyjne ale...... czy to nie jest rzucanie pereł przed te no wiecie sami. Może lepiej przekazać to jakimś szkolnym klubom turystycznym , harcerzom. Matko i córko.... Nagroda za głupotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 20 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 Już tak nie dramatyzujcie, może dzięki temu np. choć parę osób zauważy różnicę i coś zrozumie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 20 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 A z innej beczki: Zakopane. Gmach główny Muzeum Tatrzańskiego gotowy. Nowa ekspozycja zaskoczy zwiedzających | Gazeta Krakowska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 20 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 4 hours ago, barbie609 said: mam mieszane uczucia , rozumiem ,że firma robi sobie promocję, A ja mam focha, gdyż skalnik nie uznał mojej reklamacji przeciekającej membrany w butach, co mi się pierwszy raz w życiu zdarzyło (w sensie odmowa uznania nieszczelnego gtx'a). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 20 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 1 godzinę temu, Jędrek napisał: Już tak nie dramatyzujcie, może dzięki temu np. choć parę osób zauważy różnicę i coś zrozumie. To tak jakby pijącemu dać kolejną flaszkę, żeby zobaczył jak to jest mieć kaca.... "terapia" taka ?! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 20 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 6 minut temu, jaaga76 napisał: To tak jakby pijącemu dać kolejną flaszkę, żeby zobaczył jak to jest mieć kaca.... "terapia" taka ?! Przesadzasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 21 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2023 (edytowane) 15 godzin temu, barbie609 napisał: czy to nie jest rzucanie pereł przed te no wiecie sami 15 godzin temu, jaaga76 napisał: Nagroda za głupotę. Zamiast piętnować głupotę traktujemy ją pobłażliwie. Zamiast kary nagroda. Edytowane 21 Stycznia 2023 przez Zośka 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 21 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2023 2 godziny temu, Zośka napisał: Zamiast piętnować głupotę traktujemy ją pobłażliwie. Zamiast kary nagroda. Dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 21 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2023 (edytowane) 7 godzin temu, jaaga76 napisał: Dokładnie. To coś jakby złapać pijanego kierowcę i dać mu lek na kaca zamiast mandatu Edytowane 21 Stycznia 2023 przez Zośka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lexi Opublikowano 22 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2023 Dnia 20.01.2023 o 21:44, Q'bot napisał: skalnik nie uznał mojej reklamacji przeciekającej membrany w butach, Napisz do producenta. Oczywiście grzecznie wspomnij że jesteś nawet zdecydowany napisać do GoreTex że ktoś ich membrany użył w bucie w niewłaściwy sposób... Prawdopodobnie poskutkuje bo GoreTex to cenne logo na bucie, nie dostaje się go gratis i łatwo je stracić - GTX bardzo dba o renomę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi