Jump to content

Bieżące informacje

Recommended Posts

• Replies 738
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

@J@n - to pierwsze i ostatnie ostrzeżenie z mojej strony. Zastanów się nad tym, co piszesz, a jeśli w obliczu tragedii nie wiesz, jak się zachować, to postaraj się zachować przyzwoicie.  Twój wpi

Dzisiaj jest Dzień Przewodników i Ratowników górskich! Szacunek i wielkie dzięki za to co robicie żebyśmy mogli bezpiecznie wędrować. Samych udanych akcji i szczęśliwych powrotów do domu!!!

Dzięki Panowie? Jesteście wspaniali !  Magnorum non est laus sed admiratio. 

Posted Images

8 hours ago, Zośka said:

@barbie609 Mandat (i to bardzo wysoki) jest najlepszym odstraszaczem.

Niee jest... 

To jak podnoszenie kar za brak biletu w pociągu - po prostu Pan Dres po otrzymaniu takiego blankiecika rechocze o parę decybeli głośniej, niż w czasach, gdy przewidziane kary były niskie...

@barbie609 Komornikiem jesteś? ?

Jedyna forma kary, która IMHO mogłaby w niektóych przypadkach odnieść skutek to publiczne upokorzenie - choć pewnie i tak pozostanie procent wręcz ukontentowany swoją złą sławą.

A kary finansowe... cóż.. ile to płacimy Czechom per dzień za eksploatacji kopalni Turów?

Dnia 30.12.2022 o 18:20, Zośka napisał:

A pamiętam jak jeszcze tak z dziesięć lat temu można było przyjechać o 7 albo nawet 8 rano i znaleźć wolne miejsce. To były fajne czasy?

Ale też wówczas parking miał większą pojemność. A teraz, po remoncie - wysepki, przejścia dla pieszych itp cuda na kiju - efekt? Pojemność około 40% mniejsza (info od pana z obsługi), ot, logika TPN. 

Choć nieraz widuję że nawet na tych wysepkach i przejściach samochody są upychane. I tego już kompletnie nie rozumiem. ?

23 minuty temu, barbie609 napisał:

https://podhale24.pl/aktualnosci/artykul/88936/Ratownicy_GOPR_beda_rozdawac_raczki_niefrasobliwym_turystom_.html

mam mieszane uczucia , rozumiem ,że firma robi sobie promocję, GOPR odfajkuje działania prewencyjne ale...... czy to nie jest rzucanie pereł przed te no wiecie sami. Może lepiej przekazać to jakimś szkolnym klubom turystycznym , harcerzom.

Matko i córko.... 

Nagroda za głupotę.

4 hours ago, barbie609 said:

mam mieszane uczucia , rozumiem ,że firma robi sobie promocję, 

A ja mam focha, gdyż skalnik nie uznał mojej reklamacji przeciekającej membrany w butach, co mi się pierwszy raz w życiu zdarzyło (w sensie odmowa uznania nieszczelnego gtx'a).

1 godzinę temu, Jędrek napisał:

Już tak nie dramatyzujcie, może dzięki temu np. choć parę osób zauważy różnicę i coś zrozumie.

To tak jakby pijącemu dać kolejną flaszkę, żeby zobaczył jak to jest mieć kaca.... "terapia" taka ?! ?

• Haha 1
15 godzin temu, barbie609 napisał:

czy to nie jest rzucanie pereł przed te no wiecie sami

15 godzin temu, jaaga76 napisał:

Nagroda za głupotę.

Zamiast piętnować głupotę traktujemy ją pobłażliwie. Zamiast kary nagroda.

Edited by Zośka
  • Like ! 2
  • Wow 1