Woytech Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 (edytowane) Cześć Przeglądnąłem forum i nie znalazłem odpowiedzi więc założyłem nowy temat, gdzie chciałbym abyśmy dzielili się wiedzą skąd focić, aby zrobić ładne zdjęcia Tatr? Ja fociłem z Beskidu, po drodze na Świnicę, z polany Rusinowej, z Łapszanki. Trochę z Chochołowskiej i Kościeliskiej, z Hali Gąsienicowej, z Czorsztyna i Kacwina, a także z Krakowa W sumie planuję wyjście do Morskiego Oka i Doliny Pięciu Stawów, aby pofocić Tatry odbijające się w wodzie, ale to już po kwarantannie. PS Szkoda krokusów w tym roku Edytowane 24 Marca 2020 przez Woytech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nobody Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Przy dobrej pogodzie super wyglądają z Babiej Góry Świetnie wychodzą na fotografiach Tatry Wysokie z Popradu A tak naprawdę to zewsząd ! Z każdego szczytu jest inny widok a im wyżej tym piękniej. Ja bardzo lubię widoki z Małej Wysokiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Bardzo ciekawy widok na Tatry jest ze Spiszu. Jest takie świetne miejsce w Czarnej Górze. Poza tym na Orawie są dobre miejsca widokowe. Jednym z moich ulubionych jest widok na Tatry i Babią Górę z Jeziora Orawskiego. Ciekawe połączenie wody i gór! No i oczywiście Gorce! Z zielonego szlaku jest ładny widok na Tatry. I jeszcze jedno miejsce na Słowacji, to jest Leśnickie Sedlo, między Czerwonym Klasztorem i Leśnicą! Oczywiście to tylko niektóre warte polecenia! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tatromen Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 54 minuty temu, Nobody napisał: Ja bardzo lubię widoki z Małej Wysokiej. Zdecyduj się z Małej czy z Wysokiej ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nobody Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 37 minut temu, Tatromen napisał: Zdecyduj się z Małej czy z Wysokiej ???? Na razie z Małej ale mam nadzieję że z Wysokiej też obejrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tatromen Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 2 minuty temu, Nobody napisał: Na razie z Małej ale mam nadzieję że z Wysokiej też obejrzę A ja tam chętnie wrócę kolejny raz , bo stamtąd widoki są cudowne ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytech Opublikowano 25 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Cześć Aby zrekompensować brak mobilności i śniegu w tym sezonie, dzielę się panoramą Tatr z wspomnianej wyżej Łapszanki. Tutaj załączam w niskiej jakości, pełna wersja JPEG o wymiarach 33989x5800, czyli 197 MegaPixeli i wielkości 83.7 MB dostępny jest pod tym linkiem - https://we.tl/t-RLWJ9CjH03 Trzymajcie się zdrowo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytech Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 No i mamy odpowiedź w postaci pięknego eBook'a. Gorąco polecam! https://sklep.karolnienartowicz.com/najpiekniejsze-szlaki-w-tatrach-dla-fotografow-i-turystow-ebook,id78.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tatromaniak Opublikowano 15 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 A ja Wam podrzucę coś takiego Lista miejsc, w których focić można Tatry właściwie z samochodu: https://tatromaniak.pl/aktualnosci/10-latwo-dostepnych-miejsc-z-pieknym-widokiem-na-tatry/ 5 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytech Opublikowano 21 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 19 hours ago, Luk_ said: Ooo, z Krakowa :)? Wyczuwam jakieś Dalekie Obserwacje! Jak możesz to pochwal się fotkami z KRK Oczywiśćie, problem w tym, że do tej pory nie miałem wystarczająco długiego obiektywu więc cropowałem z 24Mpiz i 105mm Oto najlepsza fota jaką udało mi się ustrzelić z Zielonek na północ od Krakowa, który widoczny po drodze z kościołem Mariackim między blokami przy Krowoderskich Zuchów w Krakowie a to z Sikornika między Kopcem Kościuszki a Laskiem Wolskim - musiałem mocno wyciągać Tatry w LightRoomie też Sikornik, ładniejsze zdjęcie ale mało Tatr widać A to może nie z Krakowa, ale i tak fajne - panorama z Mavic'a Pro z nad Łękawicy, koło Wadowic - po lewej widać Tatry a na środku jezioro Mucharskie, czyli nowy zalew na Skawie 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 31 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 Polana Rynias koło Jurgowa. Niedawno odkryłam bardzo ciekawe miejsce z ładnym widokiem na Tatry. Samo zdjęcie może nie najlepszej jakości ale widoki na żywo naprawdę super 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bieszczadzki_tatromaniak Opublikowano 31 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 to ja dorzuce coś od siebie, przy dobrej pogodzie czasami widać z podkarpacia, troche na wschod od Jasła :) 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyszko Opublikowano 21 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 W drodze powrotnej (2018) 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmwas Opublikowano 30 Czerwca Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca Pewnego dnia w styczniu 2023 wyszedłem na balkon... ...i zobaczyłem dziwne chmury na południu. Wziąłem lunetę... ...żeby obejrzeć. I nagle natrafiłem na chmurę w kształcie Tatr Bielskich! Potrem chmura Gerlach... ...i już mamy jasność, że z Sosnowca też sfotografujesz!!! 4 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi