barbie609 moder Opublikowano 4 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2023 idzie zima https://militaria.pl/p/raczki-turystyczne-nils-camp-nc1717-pomaranczowe-2015438 tylko że to chyba coś tanio , gdzie tu jest pies pogrzebany , tylko ilość stali na podeszwie? Czy też jej jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 24 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2023 w nawiązaniu do ręcznika madame buterfly a ogólnie jako przeciwaga dla taktyczności https://militaria.pl/p/butelka-mizu-m8-hawaiian-print-750-ml-soft-pink-2211708 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 24 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2023 (edytowane) @barbie609może to jest butelka taktyczna. Jej kolor to zmyłka, tak żeby przeciwnik myślał że ma do czynienia z amatorem a nie profesjonalistą Edytowane 24 Października 2023 przez Zośka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 24 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2023 https://militaria.pl/p/latarka-czolowa-nitecore-nu11-150-lumenow-2210534 jakoś do tego ładowania przez USB to jestem średnio przekonany. Oczywiście można nosić power bank , ale chyba poręczniej baterie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 24 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2023 Takie latarki z wbudowanym akulumatorem ładowanym z USB są w sam raz do użytku w domu/obejściu. Mam Nitecore'a chyna Nu32 i parę godzin poświeci w warsztacie - ale ładować się też 2 godziny musi. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 24 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2023 6 minut temu, Q'bot napisał: ale ładować się też 2 godziny musi. właśnie to mnie zniechęca do zastosowań terenowych , brak możliwości natychmiastowego odtworzenia zdolności do -pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 24 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2023 30 minut temu, barbie609 napisał: brak możliwości natychmiastowego odtworzenia zdolności do -pracy Takie możliwości miał tylko Terminator 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 24 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2023 8 godzin temu, barbie609 napisał: https://militaria.pl/p/latarka-czolowa-nitecore-nu11-150-lumenow-2210534 jakoś do tego ładowania przez USB to jestem średnio przekonany. Oczywiście można nosić power bank , ale chyba poręczniej baterie. Tym bardziej że dobra czołówka na 3 małe paluszki porządnej firmy to jest kilka godzin światła, do tego 3 zapasowe i cała noc. Na Tatry wystarczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 24 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2023 14 godzin temu, barbie609 napisał: w nawiązaniu do ręcznika madame buterfly a ogólnie jako przeciwaga dla taktyczności https://militaria.pl/p/butelka-mizu-m8-hawaiian-print-750-ml-soft-pink-2211708 Do takich butelek nigdy się nie przekonam, zwykłe plastikowe jednorazówki są najpraktyczniejsze, najlżejsze, doskonale się recyclingują and last, but not least - nie trzeba ich myć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 25 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2023 8 hours ago, Jędrek said: zwykłe plastikowe jednorazówki są najpraktyczniejsze, najlżejsze, doskonale się recyclingują and last, but not least - nie trzeba ich myć. Lecz piwo wygląda w nich... mało szlachetnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 25 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2023 8 godzin temu, Jędrek napisał: zwykłe plastikowe jednorazówki są najpraktyczniejsze, kiedy noszę zapas dla 2-ch osób zabieram jednorazówkę , kiedy ten zapas może być mniejszy noszę stalówkę keczua. W odniesieniu do jednorazówek ma jedną zaletę , można w niej wodę uzdatnić przez gotowanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 25 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2023 1 godzinę temu, barbie609 napisał: można w niej wodę uzdatnić przez gotowanie. W Tatrach to jak dla mnie mało potrzebna funkcja. W razie czego piję wodę z potoków, a i z Czarnego Stawu Gąsienicowego zdarzało się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 25 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2023 (edytowane) 2 godziny temu, Q'bot napisał: Lecz piwo wygląda w nich... mało szlachetnie No fakt, lepiej nie widzieć jakie siki się pije. Przy okazji, stare porzekadło mówi że "Od piwa głowa się kiwa" Edytowane 25 Października 2023 przez Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 25 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2023 1 godzinę temu, Jędrek napisał: mało potrzebna funkcja. wiesz ostatnio piłem z Zielonego Stawiku i nic mi nie było , ale jako osobnik mający lekką paranoję lubię mieć różne możliwości 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 25 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2023 54 minuty temu, barbie609 napisał: wiesz ostatnio piłem z Zielonego Stawiku i nic mi nie było , ale jako osobnik mający lekką paranoję lubię mieć różne możliwości Jasna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 25 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2023 4 hours ago, Jędrek said: "Od piwa głowa się kiwa" Dlategóż warto mieść klasyczną, szklaną butelkę (najlepiej kilka) którymi się tę głowę podeprze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 25 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2023 1 godzinę temu, Q'bot napisał: Dlategóż warto mieść klasyczną, szklaną butelkę (najlepiej kilka) którymi się tę głowę podeprze Skoro tak lubisz, to przecież nic mi do tego. Gdybym już musiał pić piwo w górach to brałbym jednak puszki, zamiast targać szkło w te i wewte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 26 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2023 jako komplecik do butelki ,działanie podwójne , jedno to kapsaicyna , drugie atak śmiechu https://militaria.pl/p/gaz-pieprzowy-mace-keyguard-hardcase-neon-pink-strumien-12-ml-1333212 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 4 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2023 w sumie jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego , a tu nie wiem co myśleć https://militaria.pl/p/ponczo-dwustronne-helikon-swagman-roll-mitchell-camo-leaf-mitchell-camo-clouds-2217019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 15 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2023 https://militaria.pl/p/bransoletka-paracord-101-inc-compass-9-cali-green-2230242 mam,dostałem kiedyś w prezencie. Kompas w zasadzie ok , krzesiwo do niczego, gwizdek gwiżdże, paracord w razie W może się przydać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 17 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2023 nowoczesna wersja starych poczciwych BGS-ów https://militaria.pl/p/bokserki-saxx-droptemp-hot-shot-boxer-brief-fly-watermelon-black-2239968 za tą cenę to powinny się jeszcze same prać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 17 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2023 Ciekawe czy jest wersja damska ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 17 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2023 12 minut temu, Zośka napisał: wersja damska militaria nie mają , chyba trzeba by się kontaktować z producentem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 19 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2023 Dnia 17.11.2023 o 12:04, barbie609 napisał: nowoczesna wersja starych poczciwych BGS-ów https://militaria.pl/p/bokserki-saxx-droptemp-hot-shot-boxer-brief-fly-watermelon-black-2239968 za tą cenę to powinny się jeszcze same prać. "Bokserki termoaktywne SAXX Droptemp Hot Shot Boxer Brief Fly wykonane z nowoczesnych materiałów, dzięki którym mają właściwości chłodzące, doskonale odprowadzają wilgoć i bardzo szybko schną. Wykończenie antybakteryjne gwarantuje komfort i świeżość w długiej podróży, podczas pieszych wycieczek czy wypraw survivalowych. Model ten został wykonany z 9 elastycznych paneli (Three-D Fit), które opinają główne grupy mięśni, dzięki czemu bardzo dobrze dopasowują się do kształtu ciała i nie przesuwają się pod ubraniem. Umieszczenie płaskich szwów na zewnątrz gwarantuje wysoki komfort użytkowania i chroni przed podrażnieniami skóry. Rewolucyjna konstrukcja BallPark Pouch, dzięki wewnętrznej kieszeni, maksymalizuje wygodę w najbardziej wrażliwych miejscach i chroni je przed otarciami. Szeroka, elastyczna i miękka guma doskonale utrzymuje bokserki na właściwej pozycji bez względu na intensywność ruchu." Mam wrażenie że moje bambusowe gatki posiadają chyba wszystkie powyższe zalety. Nie mają co prawda rewolucyjnej konstrukcji BallParkPouch (cokolwiek to znaczy) i nie składają się z 9 paneli Three D Fit, za to kosztowały cirka ebałt 6-8 zł sztuka - kupowałem różne u kilku sprzedawców. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 19 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2023 Dnia 15.11.2023 o 08:22, barbie609 napisał: gwizdek gwiżdże Gdy pierwszy raz "na poważnie" przyjechałem w Tatry, zasugerowany Nyką (jak długo można wołać o pomoc, łatwiej gwizdać), chciałem kupić gwizdek. I na całych Krupówkach nie dostałem. Poszedłem więc w góry bez gwizdka. I do dziś go nie mam. . Pytanie czy teraz ludzie w Tatrach, słysząc gwizdek, wiedzieliby że to ktoś wzywa pomocy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi