Q'bot 1,849 Posted July 7 Share Posted July 7 Taka aura, jakby wręcz oszroniło pierwszy plan ? Quote Link to post Share on other sites
Pele 270 Posted July 7 Share Posted July 7 To już było chwile po zachodzie, niebo płonęło, a dolina z każdą chwilą stawała się co raz bardziej zaciemniona. Fajnie zrobiło się jak pospiesznie schodziłem do auta, ale już byłem mocno spóźniony, a na łąkach pojawiły się mgły ? Quote Link to post Share on other sites
Zakochana w górach 398 Posted July 10 Share Posted July 10 8 lipca niebo zapłonęło nad Tatrami... Widok z Koziego Wierchu. Jakość taka sobie, bo zdjęcia robiłam telefonem. 10 2 Quote Link to post Share on other sites
Mnich Moderator 2,430 Posted July 11 Share Posted July 11 @Zakochana w górach- gratuluję spełnienia marzeń. Zdjęcia i tak nie oddają tego, co przeżyłaś na górze ??❤️ 1 Quote Link to post Share on other sites
Q'bot 1,849 Posted July 16 Share Posted July 16 (edited) Wczorajszy zachót z Ziarskiej przełęczy Edited July 16 by Q'bot 5 Quote Link to post Share on other sites
Pele 270 Posted July 18 Share Posted July 18 Zachód Słońca - dla mnie była to wielka sprawa móc obserwować to wszystko co się dzieje tam z góry. 6 Quote Link to post Share on other sites
Zakochana w górach 398 Posted July 27 Share Posted July 27 Zachód oglądany z Kasprowego Wierchu. To był wyjazd na totalnym spontanie, w pojedynkę, na tzw. oczyszczenie głowy. Pierwszy zachód w pojedynkę i pierwsze samotne schodzenie po ciemku ? na szczęście tylko do Murowańca, szybko poszło. Kolejne emocjonalne doświadczenie ? a efekty poniżej. Oczywiście zdjęcia robione telefonem ?♀️ 6 Quote Link to post Share on other sites
Zakochana w górach 398 Posted July 27 Share Posted July 27 Dnia 18.07.2023 o 08:37, Pele napisał: Zachód Słońca - dla mnie była to wielka sprawa móc obserwować to wszystko co się dzieje tam z góry. ...znajoma miejscówka ? 3 Quote Link to post Share on other sites
Pele 270 Posted July 28 Share Posted July 28 10 godzin temu, Zakochana w górach napisał: Zachód oglądany z Kasprowego Wierchu. To był wyjazd na totalnym spontanie, w pojedynkę, na tzw. oczyszczenie głowy. Pierwszy zachód w pojedynkę i pierwsze samotne schodzenie po ciemku ? na szczęście tylko do Murowańca, szybko poszło. Kolejne emocjonalne doświadczenie ? a efekty poniżej. Oczywiście zdjęcia robione telefonem ?♀️ Pięknie wyszło, a samo przeżycie zachodu w górach pamięta się bardzo długo - szczególnie jak jest tak piękny jak u Ciebie na zdjęcia ! Miejsce znane i z fantastyczną panoramą, tylko wejść i zejść ? U mnie Bieszczady - niekoniecznie tej najwyższe ? 5 Quote Link to post Share on other sites
Pele 270 Posted August 4 Share Posted August 4 Liczyłem na fajne warunki po wcześniejszej ulewie. Długo to nie trwało i nie tam gdzie byłem ustawiony, ale i tak przyjemnie było obserwować formacje chmur, które tworzyły się nad Tatrami. 8 Quote Link to post Share on other sites
Mnich Moderator 2,430 Posted August 8 Share Posted August 8 Zachód słońca widziany z Nosala. 9 Quote Link to post Share on other sites
Zakochana w górach 398 Posted August 9 Share Posted August 9 Dnia 4.08.2023 o 08:41, Pele napisał: Liczyłem na fajne warunki po wcześniejszej ulewie. Długo to nie trwało i nie tam gdzie byłem ustawiony, ale i tak przyjemnie było obserwować formacje chmur, które tworzyły się nad Tatrami. Ja lubię gdy są chmury (moja nazwa: chmurwy?). Potrafią stworzyć przepiękny spektakl. Zachód i wschód słońca w gorący to coś, co każdy powinien choć raz przeżyć ? 2 Quote Link to post Share on other sites
Zakochana w górach 398 Posted August 9 Share Posted August 9 Dnia 28.07.2023 o 08:32, Pele napisał: Miejsce znane i z fantastyczną panoramą, tylko wejść i zejść ? "tylko".... ?? Ja - dzięki uprzejmości kolegi, który zechciał mnie ze sobą zabrać - miałam okazję wejść tam w maju w okropnym śniegu. Na ciężko. Moje pierwsze poważne chodzenie w rakach. Z czekanem. Nawet hamowanie dwa razy zaliczyłam.. Ledwo przeżyłam tę wyprawę? ...ale to, co przeżyłam, jest tylko moje! Zdjęcia tego nie oddają. Były łzy wzruszenia, choć sama teraz nie wiem czy to było wzruszenie, czy radość, że to już cel wędrówki... ?... A przecież stamtąd trzeba jeszcze zejść ?? Zdobyłam nowe, cenne doświadczenie. A to, co przeżyłam, te emocje... To wszystko pozostanie to we mnie na długo ❤️? 2 Quote Link to post Share on other sites
Jędrek 1,264 Posted August 9 Share Posted August 9 2 godziny temu, Zakochana w górach napisał: Ja lubię gdy są chmury Jak mawiają starzy Górale - chmura robi fotę ? 1 1 Quote Link to post Share on other sites
Q'bot 1,849 Posted August 13 Share Posted August 13 Taki zahut na wapiennej hołdzie 6 Quote Link to post Share on other sites
Jędrek 1,264 Posted August 14 Share Posted August 14 Zachód przed zachodem. 4 Quote Link to post Share on other sites
Pele 270 Posted August 14 Share Posted August 14 Dnia 9.08.2023 o 21:37, Zakochana w górach napisał: "tylko".... ?? Ja - dzięki uprzejmości kolegi, który zechciał mnie ze sobą zabrać - miałam okazję wejść tam w maju w okropnym śniegu. Na ciężko. Moje pierwsze poważne chodzenie w rakach. Z czekanem. Nawet hamowanie dwa razy zaliczyłam.. Ledwo przeżyłam tę wyprawę. Chodziło mi o Krzyżne ? Jeśli wybrałaś się tam w takich warunkach to nie dziwie się, że było tak ciężko ? Ja bym się nie odważył, zejście do piątki jest trudne ... bynajmniej dla mnie. 1 Quote Link to post Share on other sites
barbie609 4,310 Posted August 14 Share Posted August 14 13 godzin temu, Q'bot napisał: na wapiennej hołdzie chyba kojarzę tę okolicę. 1 Quote Link to post Share on other sites
Jędrek 1,264 Posted August 14 Share Posted August 14 I jeszcze raz jw, parę minut później i kilka kroków niżej. 5 Quote Link to post Share on other sites
vatra 3,550 Posted August 17 Share Posted August 17 (edited) Zachód słońca podziwiany w sobotę na Polskim Grzebieniu? Edited August 17 by vatra 7 2 Quote Link to post Share on other sites
Zakochana w górach 398 Posted August 17 Share Posted August 17 Dnia 14.08.2023 o 09:08, Pele napisał: Chodziło mi o Krzyżne ? Jeśli wybrałaś się tam w takich warunkach to nie dziwie się, że było tak ciężko ? Ja bym się nie odważył, zejście do piątki jest trudne ... bynajmniej dla mnie. Było trudno, tym bardziej, że pierwszy raz szłam w takim śniegu i na ciężko. Na zejściu do Piątki zaliczyłam niekontrolowany zjazd. Później był już kontrolowany? jak to mówią - co nas nie zabije, to nas wzmocni - i tak też było w moim przypadku ✌️? 1 Quote Link to post Share on other sites
Mnich Moderator 2,430 Posted August 17 Share Posted August 17 6 godzin temu, vatra napisał: Zachód słońca podziwiany w sobotę na Polskim Grzebieniu? Ale się rozkręcasz @vatra?? 1 Quote Link to post Share on other sites
Q'bot 1,849 Posted August 17 Share Posted August 17 6 hours ago, vatra said: Zachód na Polskim Grzebieniu? Wyczesany ;P 1 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts