Artur S 1,290 Posted November 12, 2019 Share Posted November 12, 2019 11 godzin temu, Q'bot napisał: Znowu całkiem proste pytanie - Na jaką dolinę rozpościera się widok? ? Coś mi się kołacze po łepetynie, że to całkiem niedaleko od mojej ścieżki na przełęcz. Dolina zaciemniona pod świerczkami ? 1 Quote Link to post Share on other sites
Q'bot 1,614 Posted November 12, 2019 Share Posted November 12, 2019 41 minutes ago, Artur S said: ? Coś mi się kołacze po łepetynie, że to całkiem niedaleko od mojej ścieżki na przełęcz. Dolina zaciemniona pod świerczkami ? A i owszem, mroczne smreki widać z mojego głazu ? 1 Quote Link to post Share on other sites
Fibi 1,404 Posted November 12, 2019 Share Posted November 12, 2019 21 godzin temu, Artur S napisał: A myślałem, że na ten koniec świata nikt już nie zagląda ? Oj jak ja marzę by tam iść. Polecacie od Słowacji czy raczej lewiznę z 5 Stawów? ? 1 Quote Link to post Share on other sites
Artur S 1,290 Posted November 12, 2019 Share Posted November 12, 2019 No cóż. Ścieżka z 5S jest widoczna jak na dłoni z doliny, a trzeba by jeszcze jakoś wrócic do cywilizacji. Ja mam podobnie jak Kolega Q'bot - unikam miejsc zaludnionych, więc dla mnie jedyną słuszną opcją jest Dolina Koprowa ( zazwyczaj rowerem do wodospadu) i potem z buta do Ciemnych Smreczyn i pięknie dziką Kobylą Dolinką na Zawory ( kolejne kultowe miejsce z historią), potem już tylko Gładka Przełęcz i żeby nie było tak poprawnie to skok w bok na Ģładki Wierch na którym obowiązkowe wylegiwanie się przerywana podziwianiem widoków ? 1 Quote Link to post Share on other sites
MonteLaguna 178 Posted November 12, 2019 Share Posted November 12, 2019 A swoją drogą ktoś wie czemu zamknęli szlak z D5SP na przełęcz? Nigdzie nie mogę znaleźć informacji. Quote Link to post Share on other sites
Artur S 1,290 Posted November 12, 2019 Share Posted November 12, 2019 2 godziny temu, Q'bot napisał: A i owszem, mroczne smreki widać z mojego głazu ? Chyba reszta "zgadywaczy" zapadła w sen zimowy. No dobrze skoro jesteśmy przy dolinkach - jaka to dolina ?? 1 Quote Link to post Share on other sites
Artur S 1,290 Posted November 12, 2019 Share Posted November 12, 2019 7 minut temu, MonteLaguna napisał: A swoją drogą ktoś wie czemu zamknęli szlak z D5SP na przełęcz? Nigdzie nie mogę znaleźć informacji. Z tego co kiedyś czytałem zamknięto szlak by zlikwidować dogodne przejście na teren Czechosłowacji, potem komuna się skończyła to wymyślono niby ostoję kozic na Gładkim Wierchu i tak zostało. Teraz dociera tam mało ludzi bo z Podbańskiego czy Trzech Studniczek daleko, z Kasprowego przez Cichą też szmat drogi .... i dobrze, bo to jedno z ostatnich spokojnych i nie zadeptanych miejsc w Tatrach. 1 Quote Link to post Share on other sites
MonteLaguna 178 Posted November 12, 2019 Share Posted November 12, 2019 (edited) 38 minut temu, Artur S napisał: Z tego co kiedyś czytałem zamknięto szlak by zlikwidować dogodne przejście na teren Czechosłowacji, potem komuna się skończyła to wymyślono niby ostoję kozic na Gładkim Wierchu i tak zostało. Teraz dociera tam mało ludzi bo z Podbańskiego czy Trzech Studniczek daleko, z Kasprowego przez Cichą też szmat drogi .... i dobrze, bo to jedno z ostatnich spokojnych i nie zadeptanych miejsc w Tatrach. W takim razie ja w przyszłym roku na przekór wybiorę się z Kuźnic przez Kasprowy Wierch Liptowski Koszar i Zawory na Gładką Przełęcz. ? Edited November 12, 2019 by MonteLaguna 1 Quote Link to post Share on other sites
Q'bot 1,614 Posted November 12, 2019 Share Posted November 12, 2019 1 hour ago, Artur S said: Chyba reszta "zgadywaczy" zapadła w sen zimowy. No dobrze skoro jesteśmy przy dolinkach - jaka to dolina ?? Coś mi przypomina Dolinę Kaczą, ale równocześnie tak ładnie wydeptana ścieżka pośród kosodrzewiny i spore wypłaszczenie? ? Quote Link to post Share on other sites
Artur S 1,290 Posted November 12, 2019 Share Posted November 12, 2019 22 minuty temu, Q'bot napisał: Coś mi przypomina Dolinę Kaczą, ale równocześnie tak ładnie wydeptana ścieżka pośród kosodrzewiny i spore wypłaszczenie? ? Pudło ? Quote Link to post Share on other sites
Q'bot 1,614 Posted November 12, 2019 Share Posted November 12, 2019 Czyli Czarna Jaworowa - jeszcze mnie tam nie było ;< Nie wiem jak trafić na jakieś przejście przez potok... 1 Quote Link to post Share on other sites
Artur S 1,290 Posted November 12, 2019 Share Posted November 12, 2019 (edited) 50 minut temu, Q'bot napisał: Czyli Czarna Jaworowa - jeszcze mnie tam nie było ;< Nie wiem jak trafić na jakieś przejście przez potok... Brawo . Miejsce nie takie trudne do znalezienia, za to woda w Jaworowym Potoku zimna i wartka:-D Edited November 13, 2019 by Artur S Quote Link to post Share on other sites
Q'bot 1,614 Posted November 13, 2019 Share Posted November 13, 2019 12 hours ago, Artur S said: Miejsce nie takie trudne do znalezienia, za to woda w Jaworowym Potoku zimna i wartka:-D No gorzej gdy przejdę w jakimś losowym miejscu i trafię w krzoki i kosodrzewinę po stronie przeciwnej (na mapach satelistarnych widać ścieżynę tylko w końcowej fazie, przy stawie) Znów zdjęcie ode mnie - Gdzie padłem trupem? Quote Link to post Share on other sites
Fibi 1,404 Posted November 13, 2019 Share Posted November 13, 2019 Na Czerwonych Wierchach? Quote Link to post Share on other sites
Q'bot 1,614 Posted November 13, 2019 Share Posted November 13, 2019 (edited) 5 minutes ago, Fibi said: Na Czerwonych Wierchach? Siadaj, pała z geografii ? Edited November 13, 2019 by Q'bot 1 Quote Link to post Share on other sites
Fibi 1,404 Posted November 13, 2019 Share Posted November 13, 2019 23 minuty temu, Q'bot napisał: Siadaj, pała z geografii ? Wiedziałam, przecież Ty nie wstawiłbyś czegoś tak banalnie łatwego ? Quote Link to post Share on other sites
Q'bot 1,614 Posted November 13, 2019 Share Posted November 13, 2019 4 minutes ago, Fibi said: Wiedziałam, przecież Ty nie wstawiłbyś czegoś tak banalnie łatwego ? A właśnie, że to jest banalnie łatwe i często uczęzzczane miejsce ? Quote Link to post Share on other sites
Mateusz Z 2,853 Posted November 13, 2019 Share Posted November 13, 2019 Czy to będzie wschodni stok Ornaka? 1 Quote Link to post Share on other sites
Q'bot 1,614 Posted November 13, 2019 Share Posted November 13, 2019 19 minutes ago, Mateusz Z said: Czy to będzie wschodni stok Ornaka? Już parę kilometrów bliżej ? Quote Link to post Share on other sites
Fibi 1,404 Posted November 13, 2019 Share Posted November 13, 2019 Grześ/Rakoń. Boję się kolejnej pały i że nie zdam do następnej klasy ? Quote Link to post Share on other sites
Q'bot 1,614 Posted November 13, 2019 Share Posted November 13, 2019 16 minutes ago, Fibi said: Grześ/Rakoń. Boję się kolejnej pały i że nie zdam do następnej klasy ? No... no... Będzie 4+ ? To zbocza między Rakoniem, a Wołowcem 1 Quote Link to post Share on other sites
Fibi 1,404 Posted November 14, 2019 Share Posted November 14, 2019 Skoro zdałam, to teraz ja. Gdzie jestem? 1 Quote Link to post Share on other sites
Artur S 1,290 Posted November 14, 2019 Share Posted November 14, 2019 27 minut temu, Fibi napisał: Skoro zdałam, to teraz ja. Gdzie jestem? Na drodze mlecznej ? 1 Quote Link to post Share on other sites
Fibi 1,404 Posted November 14, 2019 Share Posted November 14, 2019 5 minut temu, Artur S napisał: Na drodze mlecznej ? Droga mleczna kojarzy mi się raczej z gwiazdami. Jestem chyba na drodze mgielnej, choć mleko rzeczywiście widać ? 2 Quote Link to post Share on other sites
Guest Posted November 14, 2019 Share Posted November 14, 2019 1 godzinę temu, Fibi napisał: Skoro zdałam, to teraz ja. Gdzie jestem? Na środku zdjęcia?????? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts