MonteLaguna Opublikowano 6 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 No to teraz moja kolej. Co to za Dolina i jakie rozdziela masywy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MonteLaguna Opublikowano 6 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 32 minuty temu, Luk_ napisał: Dolina Roztoki, Wołoszyn i zbocza Miedzianego? Prawda w 33%. Dolina Roztoki nie. Miedziane nie. Wołoszyn tak. Kurde nie sądziłem że za 1 razem prawie trafisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 6 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 (edytowane) Wołoszyny są tylko w jednej grani, więc trafił Ta dolina ma w ogóle jakąś nazwę? Może odpotokową? Tak z ciekawości pytam... Edytowane 6 Października 2019 przez Q'bot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MonteLaguna Opublikowano 6 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 12 minut temu, Q'bot napisał: Wołoszyny są tylko w jednej grani, więc trafił Ta dolina ma w ogóle jakąś nazwę? Może odpotokową? Tak z ciekawości pytam... Dolina ma nazwę od przepływającego potoku, ale to nie Dolina Roztoki. No faktycznie z tym masywem to przesadziłem i możliwe że niechcący wprowadziłem w błąd. Poprawnie zadane pytanie powinno brzmieć. Jakie dwa grzbiety od siebie oddziela których fragmenty widać na załączonym zdjęciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MonteLaguna Opublikowano 6 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 18 minut temu, Luk_ napisał: Prawie i 33%? Brzmi sprzecznie Ten masyw po prawej nie wiem jak konkretnie się nazywa, ale idąc jego granią dotrzemy do Miedzianego Jeśli tam w dolinie jest szlak to chyba prowadzi do D5SP i chyba ta dolinka jest nazywana Doliną Roztoki ale głowy sobie uciąć nie dam, bo nie mam mapy Tatr przy sobie. EDIT: Jest jeszcze opcja, że po lewej Wołoszyn, a po lewej będzie ta grań, w której znajduje się Żółta Turnia. Pośrodku w takim razie Dolina (?) Waksmundzka. Ciężko mi to stwierdzić, bo na Przełęczy Krzyżne jeszcze nie byłem. Tak po dłuższym obejrzeniu zdjęcia skłaniam się ku tej drugiej opcji Tak to jest Dolina Waksmundzka. Po prawej widać fragment Wołoszyna natomiast po lewej Waksmundzki Wierch który leży w grzbiecie Koszystej. 2/3 więc zaliczone. 33% było za Wołoszyna 66% za Dolinę Waksmundzką plus Wołoszyn. 100% było by za Wołoszyna Koszystą i Dolinę Waksmundzką. Tam nie ma szlaku tzn. kiedyś dawno temu był na Krzyżne ale skasowali go mniej więcej wtedy kiedy Orlą Perć skrócili jeszcze przed wojną. Jak nie byłeś na Krzyżnem to i tak nie mogę się nadziwić, że w ogóle rozpoznałeś okolicę. Dolina Roztoki sąsiaduje po prawej między Wołoszynem i jak słusznie zauważyłeś granią Miedzianego. Na lewo między Koszystą a granią Skrajnego Granatu(Żółtej Turni) jest Dolina Pańszczycy. To jest zdjęcie z rówienki nad Krzyżnem gdzie łączą się grzbiety Koszystej i Wołoszyna. Teraz twoja kolej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 6 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 (edytowane) Czyżby Babky? Czyli szlak prowadziłby na Siwy Wierch Nie byłem, choć zamierzałem wielokrotnie... (dojazd kijowy) Edytowane 6 Października 2019 przez Q'bot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 7 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2019 (edytowane) To teraz będzie poziom trudności 'Rookie' Jaki szczyt widać na zdjęciu? Edytowane 7 Października 2019 przez Q'bot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MonteLaguna Opublikowano 7 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2019 Coś mi teraz nie wyświetla tego zdjęcia ale według powiadomienia z maila to widziałem chyba Niżnie Rysy, Przełęcz pod Rysami i Rysy ale teraz już nie widzę tego zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 7 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2019 10 hours ago, MonteLaguna said: Coś mi teraz nie wyświetla tego zdjęcia ale według powiadomienia z maila to widziałem chyba Niżnie Rysy, Przełęcz pod Rysami i Rysy ale teraz już nie widzę tego zdjęcia. Trafiony, zatopiony Muszę trudniejsze wstawiać U mnie zdjęcia działa i go widać... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MonteLaguna Opublikowano 7 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2019 (edytowane) To teraz coś dla koneserów. Gdzie wykonano zdjęcie i jak nazywają się 2 najbliższe Turnie które widać? Ta po środku i nieco na prawo. Edytowane 7 Października 2019 przez MonteLaguna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 7 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2019 Czuby zmarzły, po czym turnia zmarła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MonteLaguna Opublikowano 7 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2019 (edytowane) 10 minut temu, Q'bot napisał: Czuby zmarzły, po czym turnia zmarła? Ciepło ale to nie ta część Orlej Perci. Dodam tylko, że tak łatwa że w słoneczny ciepły dzień każdy powinien dać radę. Chyba i tak za dużo powiedziałem. Edytowane 7 Października 2019 przez MonteLaguna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 8 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 15 godzin temu, MonteLaguna napisał: Gdzie wykonano zdjęcie i jak nazywają się 2 najbliższe Turnie które widać? Ta po środku i nieco na prawo Zdjęcie z Zadniego na Pośredni Granat i dalej masyw Koszystej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MonteLaguna Opublikowano 8 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 (edytowane) 2 godziny temu, Mateusz Z napisał: Zdjęcie z Zadniego na Pośredni Granat i dalej masyw Koszystej Bingo. Twoja kolej. Edytowane 8 Października 2019 przez MonteLaguna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 8 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 Zatem skąd zrobione jest zdjęcie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 8 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 Wonia Giewontem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 8 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 Zgadłeś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 8 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 Teraz znów łatwe, bo ze szlaku Jaki pagór widać w oddali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MonteLaguna Opublikowano 8 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 Trochę do Żabiego Konia podobny ale jakby mniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 8 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 1 hour ago, MonteLaguna said: Trochę do Żabiego Konia podobny ale jakby mniejszy. Parę kilometrów dalej się trzeba rozglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rupicapra rupicapra Opublikowano 9 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 Dobre bo trudne. A czy w Polsce, czy na Słowacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 9 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 3 hours ago, Rupicapra rupicapra said: Dobre bo trudne. A czy w Polsce, czy na Słowacji? Słowacja. Ze względu na powierzchnię Tatr po ich stronie wypadałoby zawsze obstawiać prawdopodobieństwo 3 do 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MonteLaguna Opublikowano 10 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 Czy to widok na Krywań? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rupicapra rupicapra Opublikowano 10 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 Chciałem wiedzieć, bo jeśli Słowacja, to odpuszczam. Mało tam byłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 10 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 5 hours ago, MonteLaguna said: Czy to widok na Krywań? Zimno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi