Jędrek 1,051 Posted June 22, 2022 Share Posted June 22, 2022 Dziś po południu w okolicach Obłazkowa - Mylna największą sensacją był żerujący tam miś. Z dialogów między turystami wynikało że wcześniej był nawet w Mylnej przy Oknach Pawlikowskiego i strażnicy parkowi go wypłaszali. Ile w tym prawdy, nie wiem. Ja widziałem go tylko na trawnikach powyżej wejścia do Mylnej. Quote Link to post Share on other sites
barbie609 3,819 Posted June 23, 2022 Author Share Posted June 23, 2022 16 godzin temu, Jędrek napisał: był żerujący tam miś. na pewno Kudłata 1 Quote Link to post Share on other sites
barbie609 3,819 Posted October 2, 2022 Author Share Posted October 2, 2022 Prognozy pogody :pogoda niefajna w porywach do parszywej więc nieco ambitniejsze pienińskie plany musiały zostać odłożone i stanęło na spacerze Kościelską . Oczywiście jej atrakcje jak najbardziej zostały wzięte pod uwagę . Skończyło się na Smreczyńskim Stawie i Wąwozie Kraków w niepełnej wersji bo ekipa nie wykazała entuzjazmu w zakresie forsowania Smoczej Jamy a że albo wszyscy albo nikt ograniczyliśmy się do dolnej części. Jak zaczynaliśmy to momentami popadywało i dolina była pusta. Tym niemniej kolorki były całkiem całkiem wyżej kłębiły się chmury ogólnie pogoda było mocno zmienna , ale co ważne przestało padać , na podejściu do Smreczyńskiego chwilami błyskało słońce,raz było cieplej a raz trzeba było czapki ubierać najfajniejsze ,że przy stawie byliśmy sami , absolutna cisza i spokój był taki moment ,że wydawało się ,że sypnie śniegiem ale ogólnie było super kiedy pojawili się następni ruszyliśmy w dół w stronę Wąwozu Kraków w wąwozie jesiennie po opadach potoczek trochę wezbrał i trzeba pokombinować jesienne kolorki jak wychodziliśmy z doliny to ruch był spory i słoneczko trochę świeciło. 6 Quote Link to post Share on other sites
wjesna 1,947 Posted October 2, 2022 Share Posted October 2, 2022 1 godzinę temu, barbie609 napisał: Ładnie zdjęcie. Staw nieźle zapozowal ? 2 1 Quote Link to post Share on other sites
barbie609 3,819 Posted November 20, 2022 Author Share Posted November 20, 2022 Dzisiaj co prawda ne Raptawicka i nie Kraków ale to też przyległości Kościeliskiej więc aby nie mnożyć wątków na forum będzie tutaj. Ale ad rem ... Pogoda dzisiaj tak niepewna co portal to inaczej , mimo to postanowiliśmy wyruszyć. W zeszłym tygodniu wygrzewając się w słoneczku na stokach Hrubego Regla spozieraliśmy na Polanę Na Stołach. Teraz mamy już trochę zimy ale mimo to postanowiliśmy wyruszyć tam gdzie niejaki Wacuś Krzeptowski się bunkrował gdy okazało się że Goralevolk to nie był taki dobry pomysł. Swoją drogą póki tam siedział to było spoko a jak tylko zszedł to go partyzanty obwiesiły. No ale teraz o wycieczce , ponieważ im później to miało być lepiej wyruszyliśmy późno i do Kościeliskiej weszliśmy ciut przed 10-tą. Trochę ludzi już szło oczywiście nie była to falanga taka jak choćby tydzień temu. Temperatura lekko na minusie no nawet sporo słońca tak nas powitała Kościeliska na niebie trwa spektakl światła i chmur Podejście na Stoły to mieszanka kamieni , śniegu i lodu , część naszej siódemki raczkuje a część nie jak kto woli. Warunki zmienne najpierw jest tak i tak a im wyżej tym bardziej chmurnie na Polanie już w ogóle mleko decydujemy że będziemy piąć się dalej i okazuje się że to była dobra decyzja na grani trwa walka słońca i chmur.W połączeniu z świeżym śniegiem jest po prostu pięknie. otwiera się widok na wschód Błyszcz Kominiarski pozuje razem z nami tradycyjnie herbatka i kanapka i znowu nie chce się wracać w dolinę na Polanie znowu mleko , napotkaną ekipę utwierdzamy w ich zamiarze wyjścia na grań w zejściu słoneczko postanawia jeszcze powalczyć Niech Was szlaki szczęśliwie prowadzą prawdę mówiąc nie liczyłem że dziś będzie aż tak fajnie. 9 Quote Link to post Share on other sites
wjesna 1,947 Posted November 21, 2022 Share Posted November 21, 2022 Niezła ekipa, sporo Was było. Historyk z zamiłowania, czy poszukiwacz niewygodnych faktów? Ładnie ta zima wygląda, oj ładnie. Quote Link to post Share on other sites
barbie609 3,819 Posted November 21, 2022 Author Share Posted November 21, 2022 25 minut temu, wjesna napisał: Historyk z zamiłowania, czy poszukiwacz niewygodnych faktów? Chyba ani to ani to. Po prostu lubię coś tam poczytać o miejscach które odwiedzam. Quote Link to post Share on other sites
Zośka 3,370 Posted November 21, 2022 Share Posted November 21, 2022 @barbie609 widoki miałeś rewelacyjne. A tej historii nie znałam, ale ja (trochę wstyd) dopiero niedawno zainteresowałam się głębiej historią gór i górali więc jeszcze trochę mam do odkrycia? 1 Quote Link to post Share on other sites
barbie609 3,819 Posted November 30, 2022 Author Share Posted November 30, 2022 Pogoda całkiem fajna więc pora na samotny wypad w ulubione kąty. Przecież trzeba sprawdzić czy Kudłata poszła spać ,czy dalej się po Raptawickiej kręci,no może się uda zajrzeć do Smoczej Jamy bo jak ostatnio byliśmy w Wąwozie Kraków to ekipie nie chciało się styrmać po drabinie. Dzisiaj może być tam nieprzyjemnie lodowato ,ale może się uda. Do Kościeliskiej wszedłem około.08.30 słoneczko coś tam próbowało temperatura była ok -5 stopni , przynajmniej na parkingu.Głębiej w dolinie na pewno było zimniej. Z rana efekt @vatrawidać było w pełnej sile,pierwszych ludzi to spotkałem jak zszedłem na Pisaną spod Ratusza Podejście na Raptawicką mix śniegu i skał , do góry jakoś bez raczków wszedłem ale w dół to już było w sprzęcie. widoczki z góry były całkiem fajne herbatka w takim miejscu to jest to oczywiście Niech Was szlaki szczęśliwie prowadzą W Wąwozie Kraków trochę śniegu i lodu , muszę przyznać ,że z pewną nieśmiałością wchodziłem na drabinę ale okazało ,że jest spoko nie wchodziłem do jamy przeszedłem zewnętrzną trasą zejście do Pisanej było zaśnieżone , i nieco zlodzone , przydały się kijki i raczki , W dolinie trochę ludzi już było . Około 12. byłem z powrotem na parkingu . Bardzo przyjemne przedpołudnie. 4 Quote Link to post Share on other sites
Zośka 3,370 Posted November 30, 2022 Share Posted November 30, 2022 @barbie609 pogoda Ci się trafiła bardzo fajna jak na listopad? 2 Quote Link to post Share on other sites
barbie609 3,819 Posted November 30, 2022 Author Share Posted November 30, 2022 2 minuty temu, Zośka napisał: bardzo fajna jak na listopad tak mi się trochę farci , na cztery wyjścia w Tatry trzy razy była fajna pogoda 1 Quote Link to post Share on other sites
jaaga76 3,029 Posted November 30, 2022 Share Posted November 30, 2022 @barbie609 z takim urokiem opisujesz szlaki, że nawet na te najprostsze nabierają jakiejś tajemnej mocy... Ehhh... stęskniłam się za Tatrami, a do wykazdu daleko.... ? 1 1 Quote Link to post Share on other sites
barbie609 3,819 Posted December 1, 2022 Author Share Posted December 1, 2022 9 godzin temu, jaaga76 napisał: a do wykazdu daleko... Może tym razem odwiedzisz Pieniny Quote Link to post Share on other sites
wjesna 1,947 Posted December 1, 2022 Share Posted December 1, 2022 @barbie609 chyba musisz zmienic tytul wątku, bo ,,nieudana" przestała pasować 1 1 Quote Link to post Share on other sites
barbie609 3,819 Posted December 1, 2022 Author Share Posted December 1, 2022 3 godziny temu, wjesna napisał: bo ,,nieudana" przestała pasować niestety nie mam możliwości edycji tytułu , trzeba będzie się z tym pogodzić 1 Quote Link to post Share on other sites
wjesna 1,947 Posted December 1, 2022 Share Posted December 1, 2022 (edited) 2 godziny temu, barbie609 napisał: niestety nie mam możliwości edycji tytułu , trzeba będzie się z tym pogodzić ? Wybieracie się gdzieś w weekend? Edited December 1, 2022 by wjesna Quote Link to post Share on other sites
barbie609 3,819 Posted December 1, 2022 Author Share Posted December 1, 2022 12 minut temu, wjesna napisał: Wybieracie się gdzieś w weekend istnieje możliwość że w sobotę pójdę z @Werniksna Gorca ,ale to trochę niepewne , jeśli nie wypali to może się kopnę gdzieś sam. Quote Link to post Share on other sites
jaaga76 3,029 Posted December 1, 2022 Share Posted December 1, 2022 16 godzin temu, barbie609 napisał: Może tym razem odwiedzisz Pieniny Będę intensywnie nad tym myśleć ? 1 Quote Link to post Share on other sites
Jędrek 1,051 Posted December 2, 2022 Share Posted December 2, 2022 10 godzin temu, barbie609 napisał: niestety nie mam możliwości edycji tytułu Tytuł jest spoko, oryginalnie brzmi ? Quote Link to post Share on other sites
wjesna 1,947 Posted December 2, 2022 Share Posted December 2, 2022 11 godzin temu, barbie609 napisał: istnieje możliwość że w sobotę pójdę z @Werniksna Gorca , To ten kolega od ladnych zdjęć? 11 godzin temu, barbie609 napisał: , jeśli nie wypali to może się kopnę gdzieś sam Ty to sie nachodzisz. Ciągle gdzieś. Fajnie. Mamy co potem oglądać 1 Quote Link to post Share on other sites
barbie609 3,819 Posted December 2, 2022 Author Share Posted December 2, 2022 1 godzinę temu, wjesna napisał: To ten kolega od ladnych zdjęć? Nie ,Wiesiek nie ma konta na forum, @Werniksto kolega emeryt,też towarzysz wielu naszych wędrówek. 1 Quote Link to post Share on other sites
barbie609 3,819 Posted December 2, 2022 Author Share Posted December 2, 2022 1 godzinę temu, wjesna napisał: Mamy co potem oglądać niedługo mi się skończy przestrzeń na zdjęcia? 1 Quote Link to post Share on other sites
wjesna 1,947 Posted December 2, 2022 Share Posted December 2, 2022 1 godzinę temu, barbie609 napisał: niedługo mi się skończy przestrzeń na zdjęcia? Za to nie skończą się miejsca które warto uwiecznić ? 1 Quote Link to post Share on other sites
wjesna 1,947 Posted December 2, 2022 Share Posted December 2, 2022 1 godzinę temu, barbie609 napisał: Nie ,Wiesiek nie ma konta na forum, @Werniksto kolega emeryt,też towarzysz wielu naszych wędrówek. Aha. Za dużo wpisów na forum to on nie ma ? Jakoś go słabo zachęciłeś. Quote Link to post Share on other sites
barbie609 3,819 Posted December 2, 2022 Author Share Posted December 2, 2022 52 minuty temu, wjesna napisał: Jakoś go słabo zachęciłeś. on taki nieśmiały, ważne że w góry chodzi 1 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts