wjesna Opublikowano 5 Marca Udostępnij Opublikowano 5 Marca Ostatnie podrygi zimy? Chociaż patrząc na lodowe rzeźby mróz całkiem dobrze jeszcze je trzyma. Ładny dzień na wycieczkę miałeś. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 5 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2 minuty temu, wjesna napisał(a): Ostatnie podrygi zimy? to już takie tatrzańskie przedwiośnie , jak schodziłem było bardzo ciepło , aż to nieprzyjemne było 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 5 Marca Udostępnij Opublikowano 5 Marca 57 minut temu, barbie609 moder napisał(a): było bardzo ciepło , aż to nieprzyjemne było Może należałoby już kalesony zdjąć 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 5 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 20 minut temu, Jędrek napisał(a): Może należałoby już kalesony zdjąć no i to jest pewien dylemat , jak zaczynałem na parkingu było -6 ,w dolinie jeszcze zimniej. Nie wiem ile było w Wąwozie Kraków ale było mroźno więc na zdejmowanie to jeszcze chwile . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmwas Opublikowano 30 Marca Udostępnij Opublikowano 30 Marca Dziś tylko Hala Ornak. Wyruszam rano... petal_20250330_145407.mp4 W Kościeliskiej naprawdę pusto. Pierwszych ludzi spotkałem za Halą Pisaną... Zrobiłem malutki skok w bok i wlazłem (wiem, pod prąd, wiem) do wylotu Mylnej. Mylna zachęca, ale - już nawet pomijając niewłaściwy kierunek - mam marną latarkę i dobre ciuchy, a tu trzeba by na odwrót... Zresztą to już nie dla mnie. Uwielbiam klimat jaskiń, ale łażenie w kucki z grubym brzuchem między udami to żadna przyjemność... Z zejścia fajne widoki. Wylazłem po części żeby się choć minimalnie dziś spocić,a po drugie - brakuje mi tych zdjęć, bo jak byłem w Mylnej to mi się aparat po drodze rozładował... Szlak lekko zdezintegrowany, ale okazuje się... ..., że schronisko też I moje ulubienie. Śniadanie z widokiem na Iwaniacką. Nawet kosztem przemoknietego zadu W dolinie krokusy i... żaby. Morze skrzeku... Wrzucałem juz w fotografiach, więc nie będę dublowal... 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmwas Opublikowano 15 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 1906. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano Środa o 16:54 Autor Udostępnij Opublikowano Środa o 16:54 Kolejny dzień przedstawiania polskich gór siostrzenicy Grażyny i jej córeczce czyli Kaśce i Alice. Nigdy nie były w Tatrach ani żadnych innych górach tego typu. Po Pieninach szły super.W naszej opinii najlepszym tatrzańskim początek jest Kościeliska , z przyległościami. W planie umieszczamy Wąwóz Kraków i Raptawicką Turnię, jako opcja pojawia się Smreczyński. Wyruszamy z Kir około 9-tej. Ruch niewielki ,jest słonecznie na ok 13 są przewidywane jakieś perturbacje pogodowe ,co zresztą później się potwierdza. Na razie słonecznie ale chłodnawo , o dziwo w Kościeliskiej są jeszcze Krokusy maszerujemy w stronę Pisanej, słońce fajnie zagląda do doliny w Kirowej dość sporo wody , docieramy do Wąwozu i wchodzimy jest mokro i ślisko ale fajnie oczywiście nie forsujemy Jamy , wracamy tą samą drogą . Grażyna z Alice zostają na dole ja zabieram Kaśkę do góry na Raptawicką to jej pierwsza bytność w takim miejscu ale radzi sobie nieźle oczywiście najpierw Mylna , już na podejściu jest fajnie z okien widok jak zwykle ekstra podchodzimy pod Raptawicką jest trochę ludzi ale jest sympatycznie z góry widoki też nie zawodzą schodzimy zachodzimy do schroniska , prognoza się potwierdza ,znad grani przybywają chmury. odpuszczamy , Smreczyński i schodzimy do Kir . widzisz Alice o tam byliśmy mam nadzieję ,że jak jeszcze przyjadą , dadzą się namówić na góry ,tyle jeszcze fajnych miejsc. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi