barbie609 moder Opublikowano 23 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2022 16 godzin temu, Jędrek napisał: był żerujący tam miś. na pewno Kudłata 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 2 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 Prognozy pogody :pogoda niefajna w porywach do parszywej więc nieco ambitniejsze pienińskie plany musiały zostać odłożone i stanęło na spacerze Kościelską . Oczywiście jej atrakcje jak najbardziej zostały wzięte pod uwagę . Skończyło się na Smreczyńskim Stawie i Wąwozie Kraków w niepełnej wersji bo ekipa nie wykazała entuzjazmu w zakresie forsowania Smoczej Jamy a że albo wszyscy albo nikt ograniczyliśmy się do dolnej części. Jak zaczynaliśmy to momentami popadywało i dolina była pusta. Tym niemniej kolorki były całkiem całkiem wyżej kłębiły się chmury ogólnie pogoda było mocno zmienna , ale co ważne przestało padać , na podejściu do Smreczyńskiego chwilami błyskało słońce,raz było cieplej a raz trzeba było czapki ubierać najfajniejsze ,że przy stawie byliśmy sami , absolutna cisza i spokój był taki moment ,że wydawało się ,że sypnie śniegiem ale ogólnie było super kiedy pojawili się następni ruszyliśmy w dół w stronę Wąwozu Kraków w wąwozie jesiennie po opadach potoczek trochę wezbrał i trzeba pokombinować jesienne kolorki jak wychodziliśmy z doliny to ruch był spory i słoneczko trochę świeciło. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 2 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 1 godzinę temu, barbie609 napisał: Ładnie zdjęcie. Staw nieźle zapozowal 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 20 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2022 Dzisiaj co prawda ne Raptawicka i nie Kraków ale to też przyległości Kościeliskiej więc aby nie mnożyć wątków na forum będzie tutaj. Ale ad rem ... Pogoda dzisiaj tak niepewna co portal to inaczej , mimo to postanowiliśmy wyruszyć. W zeszłym tygodniu wygrzewając się w słoneczku na stokach Hrubego Regla spozieraliśmy na Polanę Na Stołach. Teraz mamy już trochę zimy ale mimo to postanowiliśmy wyruszyć tam gdzie niejaki Wacuś Krzeptowski się bunkrował gdy okazało się że Goralevolk to nie był taki dobry pomysł. Swoją drogą póki tam siedział to było spoko a jak tylko zszedł to go partyzanty obwiesiły. No ale teraz o wycieczce , ponieważ im później to miało być lepiej wyruszyliśmy późno i do Kościeliskiej weszliśmy ciut przed 10-tą. Trochę ludzi już szło oczywiście nie była to falanga taka jak choćby tydzień temu. Temperatura lekko na minusie no nawet sporo słońca tak nas powitała Kościeliska na niebie trwa spektakl światła i chmur Podejście na Stoły to mieszanka kamieni , śniegu i lodu , część naszej siódemki raczkuje a część nie jak kto woli. Warunki zmienne najpierw jest tak i tak a im wyżej tym bardziej chmurnie na Polanie już w ogóle mleko decydujemy że będziemy piąć się dalej i okazuje się że to była dobra decyzja na grani trwa walka słońca i chmur.W połączeniu z świeżym śniegiem jest po prostu pięknie. otwiera się widok na wschód Błyszcz Kominiarski pozuje razem z nami tradycyjnie herbatka i kanapka i znowu nie chce się wracać w dolinę na Polanie znowu mleko , napotkaną ekipę utwierdzamy w ich zamiarze wyjścia na grań w zejściu słoneczko postanawia jeszcze powalczyć Niech Was szlaki szczęśliwie prowadzą prawdę mówiąc nie liczyłem że dziś będzie aż tak fajnie. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 21 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2022 Niezła ekipa, sporo Was było. Historyk z zamiłowania, czy poszukiwacz niewygodnych faktów? Ładnie ta zima wygląda, oj ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 21 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2022 25 minut temu, wjesna napisał: Historyk z zamiłowania, czy poszukiwacz niewygodnych faktów? Chyba ani to ani to. Po prostu lubię coś tam poczytać o miejscach które odwiedzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 21 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2022 @barbie609 widoki miałeś rewelacyjne. A tej historii nie znałam, ale ja (trochę wstyd) dopiero niedawno zainteresowałam się głębiej historią gór i górali więc jeszcze trochę mam do odkrycia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 30 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2022 Pogoda całkiem fajna więc pora na samotny wypad w ulubione kąty. Przecież trzeba sprawdzić czy Kudłata poszła spać ,czy dalej się po Raptawickiej kręci,no może się uda zajrzeć do Smoczej Jamy bo jak ostatnio byliśmy w Wąwozie Kraków to ekipie nie chciało się styrmać po drabinie. Dzisiaj może być tam nieprzyjemnie lodowato ,ale może się uda. Do Kościeliskiej wszedłem około.08.30 słoneczko coś tam próbowało temperatura była ok -5 stopni , przynajmniej na parkingu.Głębiej w dolinie na pewno było zimniej. Z rana efekt @vatrawidać było w pełnej sile,pierwszych ludzi to spotkałem jak zszedłem na Pisaną spod Ratusza Podejście na Raptawicką mix śniegu i skał , do góry jakoś bez raczków wszedłem ale w dół to już było w sprzęcie. widoczki z góry były całkiem fajne herbatka w takim miejscu to jest to oczywiście Niech Was szlaki szczęśliwie prowadzą W Wąwozie Kraków trochę śniegu i lodu , muszę przyznać ,że z pewną nieśmiałością wchodziłem na drabinę ale okazało ,że jest spoko nie wchodziłem do jamy przeszedłem zewnętrzną trasą zejście do Pisanej było zaśnieżone , i nieco zlodzone , przydały się kijki i raczki , W dolinie trochę ludzi już było . Około 12. byłem z powrotem na parkingu . Bardzo przyjemne przedpołudnie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 30 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2022 @barbie609 pogoda Ci się trafiła bardzo fajna jak na listopad 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 30 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2022 2 minuty temu, Zośka napisał: bardzo fajna jak na listopad tak mi się trochę farci , na cztery wyjścia w Tatry trzy razy była fajna pogoda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 30 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2022 @barbie609 z takim urokiem opisujesz szlaki, że nawet na te najprostsze nabierają jakiejś tajemnej mocy... Ehhh... stęskniłam się za Tatrami, a do wykazdu daleko.... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 1 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2022 9 godzin temu, jaaga76 napisał: a do wykazdu daleko... Może tym razem odwiedzisz Pieniny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 1 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2022 @barbie609 chyba musisz zmienic tytul wątku, bo ,,nieudana" przestała pasować 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 1 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2022 3 godziny temu, wjesna napisał: bo ,,nieudana" przestała pasować niestety nie mam możliwości edycji tytułu , trzeba będzie się z tym pogodzić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 1 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2022 (edytowane) 2 godziny temu, barbie609 napisał: niestety nie mam możliwości edycji tytułu , trzeba będzie się z tym pogodzić Wybieracie się gdzieś w weekend? Edytowane 1 Grudnia 2022 przez wjesna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 1 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2022 12 minut temu, wjesna napisał: Wybieracie się gdzieś w weekend istnieje możliwość że w sobotę pójdę z @Werniksna Gorca ,ale to trochę niepewne , jeśli nie wypali to może się kopnę gdzieś sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 1 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2022 16 godzin temu, barbie609 napisał: Może tym razem odwiedzisz Pieniny Będę intensywnie nad tym myśleć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 2 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2022 10 godzin temu, barbie609 napisał: niestety nie mam możliwości edycji tytułu Tytuł jest spoko, oryginalnie brzmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 2 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2022 11 godzin temu, barbie609 napisał: istnieje możliwość że w sobotę pójdę z @Werniksna Gorca , To ten kolega od ladnych zdjęć? 11 godzin temu, barbie609 napisał: , jeśli nie wypali to może się kopnę gdzieś sam Ty to sie nachodzisz. Ciągle gdzieś. Fajnie. Mamy co potem oglądać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 2 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2022 1 godzinę temu, wjesna napisał: To ten kolega od ladnych zdjęć? Nie ,Wiesiek nie ma konta na forum, @Werniksto kolega emeryt,też towarzysz wielu naszych wędrówek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 2 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2022 1 godzinę temu, wjesna napisał: Mamy co potem oglądać niedługo mi się skończy przestrzeń na zdjęcia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 2 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2022 1 godzinę temu, barbie609 napisał: niedługo mi się skończy przestrzeń na zdjęcia Za to nie skończą się miejsca które warto uwiecznić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 2 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2022 1 godzinę temu, barbie609 napisał: Nie ,Wiesiek nie ma konta na forum, @Werniksto kolega emeryt,też towarzysz wielu naszych wędrówek. Aha. Za dużo wpisów na forum to on nie ma Jakoś go słabo zachęciłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 2 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2022 52 minuty temu, wjesna napisał: Jakoś go słabo zachęciłeś. on taki nieśmiały, ważne że w góry chodzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 2 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2022 1 godzinę temu, barbie609 napisał: on taki nieśmiały, ważne że w góry chodzi Ano. Samemu pójść fajnie ale niesamemu jeszcze lepiej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi