Jędrek 793 Posted October 6, 2022 Share Posted October 6, 2022 11 godzin temu, barbie609 napisał: żałuję że się nie udało , a gdzie byłeś bo nie rozpoznaję zdjęcia? Ejże, dobrodzieju, klasyczny widok z okolic Kasprowego ? Quote Link to post Share on other sites
barbie609 3,387 Posted October 6, 2022 Share Posted October 6, 2022 (edited) @Jędrekbardzooo bardzo dawno tam nie byłem i o ile pamiętam nigdy w zimie,ostatni raz to było służbowo gdzieś chyba ok 2010-tego , Edited October 6, 2022 by barbie609 1 Quote Link to post Share on other sites
Jędrek 793 Posted October 6, 2022 Share Posted October 6, 2022 6 minut temu, barbie609 napisał: @Jędrekbardzooo bardzo dawno tam nie byłem i o ile pamiętam nigdy w zimie,ostatni raz to było służbowo gdzieś chyba ok 2010-tego , Ok, jesteś usprawiedliwiony. ? Po prostu dla mnie ten widok jest tak oczywisty że nie pojąłem iż ktoś chodzący po Tatrach może go nie skojarzyć. 1 Quote Link to post Share on other sites
barbie609 3,387 Posted October 7, 2022 Share Posted October 7, 2022 15 godzin temu, Jędrek napisał: Ok, jesteś usprawiedliwiony. ludzki Pan ? 1 Quote Link to post Share on other sites
barbie609 3,387 Posted January 11 Share Posted January 11 (edited) Dzisiaj miały być Gorce a konkretnie Kiczora z opcją na Jaworzynę,no ale okazało się że znacznie lepsze meteo ma Kopieniec w Tatrach , tak więc z @Werniks zmieniliśmy cel i dobrze na tym wyszliśmy. Ostatnio trochę pokurzyło co nas mocno ucieszyło i liczyliśmy,że zaznamy trochę zimowych klimatów. Do Olczyskiej weszliśmy ok 9-tej i znaleźliśmy się w świecie cudownej górskiej zimy. sporo śniegu,słońca, szlak przetarty na jedną osobę no po prostu super no Polanie Kopieniec trochę słońca,trochę mgły,sporo śniegu , czyli po po prostu odjazd to zjawisko po chwili zniknęło ,po prostu strzęp mgły powędrował dalej, aha dodać muszę ,że do tego miejsca spotkaliśmy tylko jednego biegacza. ruszyliśmy dalej, @Werniksw ataku szczytowym na górze tylko jedna osoba , po chwili podeszła jeszcze grupka . ale szybko zniknęła więc widoki w zasadzie mieliśmy tylko dla siebie na Kasprowym sporo ludzi posiedzieliśmy, poherbatkowali i znowu nie chciało się schodzić ma nadzieję,że uda się jeszcze tej niewydarzonej zimy trafić na taką pogodę. W trakcie zejścia spotkaliśmy trochę ludzi , część podchodziła, część zadawalała się Polaną Olczyską. Było super. Edited January 11 by barbie609 8 Quote Link to post Share on other sites
Zośka 3,100 Posted January 11 Share Posted January 11 @barbie609 piękne mieliście widoki. 1 Quote Link to post Share on other sites
barbie609 3,387 Posted January 11 Share Posted January 11 38 minut temu, Zośka napisał: piękne mieliście widoki. prognoza się sprawdziła jak nigdy 1 Quote Link to post Share on other sites
jaaga76 2,954 Posted January 11 Share Posted January 11 Magicznie! 1 Quote Link to post Share on other sites
wjesna 1,692 Posted January 12 Share Posted January 12 @barbie609biało, czysto, przejrzyście..ino pozazdrościć. ? 1 1 Quote Link to post Share on other sites
Jędrek 793 Posted January 12 Share Posted January 12 Dnia 11.01.2023 o 16:10, barbie609 napisał: Było super. Na Kopieńcu byłem niezliczoną ilość razy, ale nigdy zimą. Zdjęcia kuszą, ale jakoś jednak wolę ciepełko i lekki strój. 1 Quote Link to post Share on other sites
jaaga76 2,954 Posted January 12 Share Posted January 12 1 godzinę temu, Jędrek napisał: ekki strój. Na samym podejściu pod szczyt możesz się rozebrać....? 3 Quote Link to post Share on other sites
barbie609 3,387 Posted January 13 Share Posted January 13 (edited) 12 godzin temu, Jędrek napisał: jednak wolę ciepełko i lekki strój. może się jednak skusisz............. jeszcze na zachętę a co do ubioru to nie jest tak ciężko ,na górze trzy warstwy , na dole dwie i pół /stuptuty/więc chyba spoko Edited January 13 by barbie609 3 Quote Link to post Share on other sites
wjesna 1,692 Posted January 13 Share Posted January 13 Długo nie chodziłam zimą ale gdy już poszłam to bardzo mi się spodobało. 3 Quote Link to post Share on other sites
vatra 3,384 Posted February 14 Share Posted February 14 Dnia 12.01.2023 o 20:48, Jędrek napisał: Zdjęcia kuszą, ale jakoś jednak wolę ciepełko i lekki strój. @Jędrek zimą chodzi się super 👍 misie śpią, burzy nie ma a po ubitym równo śniegu w raczkach albo rakach idzie się wygodniej niż po kamieniach latem. I trzeba tylko trochę zdrowego rozsądku zachować żeby nie pchać się pod lawiny 😉 2 Quote Link to post Share on other sites
Jędrek 793 Posted February 14 Share Posted February 14 (edited) 1 godzinę temu, vatra napisał: @Jędrek zimą chodzi się super 👍 misie śpią, burzy nie ma a po ubitym równo śniegu w raczkach albo rakach idzie się wygodniej niż po kamieniach latem. I trzeba tylko trochę zdrowego rozsądku zachować żeby nie pchać się pod lawiny 😉 Już gdzieś pisałem, generalnie to wszystko mi nawet pasuje, ale musiałoby być tak z +20 stopni Celsjusza. 🙃 Edited February 14 by Jędrek 2 1 Quote Link to post Share on other sites
barbie609 3,387 Posted 15 hours ago Share Posted 15 hours ago Wczoraj była Raptawicka i Kraków a dzisiaj herbatka z @Werniksna Nosalu , dawno tam nie byłem i to w zimie a więc trzeba zobaczyć wiosnę w Olczyskiej. Jest zielono i cieplutko , może nawet zbyt cieplutko ludzi sporo Szkoda,że pomost na wywierzysku Olczyskiej nie przetrzymał zimy , lubiłem patrzyć jak bije źródło. Z Nosalowej zaczynają się widoczki lubię to podejście , tak prawie w mieście a klimacik jest na szczycie widoczki zacne , dalsze plany co prawda trochę zamglone ale i tak jest super Królowa się pokazała , znowu zaprasza w odwiedziny? herbatka , kanapka i ciepełko po popasie zeszliśmy w dół i pod lasem wróciliśmy na Jaszczurówkę. Oczywiście pozdrawiamy wszystkich na szlaku 3 Quote Link to post Share on other sites
Jędrek 793 Posted 14 hours ago Share Posted 14 hours ago Moje rejony, z racji mieszkania w czasie urlopów na Jaszczurówce 🙂 Quote Link to post Share on other sites
wjesna 1,692 Posted 13 hours ago Share Posted 13 hours ago Pogoda bajka 🙂 1 Quote Link to post Share on other sites
wjesna 1,692 Posted 13 hours ago Share Posted 13 hours ago 25 minut temu, Jędrek napisał: Moje rejony, z racji mieszkania w czasie urlopów na Jaszczurówce 🙂 Tegoroczny już zaplanowany? Quote Link to post Share on other sites
Jędrek 793 Posted 11 hours ago Share Posted 11 hours ago (edited) 3 godziny temu, wjesna napisał: Tegoroczny już zaplanowany? Od listopada były zaplanowane, czerwcowy i wrześniowy. Po 3 tygodnie z ogonkiem. 🙂 Edited 9 hours ago by Jędrek Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts