jaaga76 Opublikowano 22 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2021 I wzajemnie @barbie609! Pięknych wycieczek i pomysłów na nie, samych dobrych ludzi wokół, a nade wszystko zdrowia i optymizmu! ❄ 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 23 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2021 15 godzin temu, barbie609 napisał: Z okazji Świąt i Nowego Roku samych szczęśliwych szlaków i w górach i w życiu. W imieniu zarówno swoim jak i całej naszej ekipy. Nawzajem wszystkiego dobrego! 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 19 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2022 W grudniu miał być Kopieniec wyszedł Nosal wiec zapadła decyzja ruszamy z Ignacym/ może się w końcu zarejestruje bo ,że zagląda to się przyznał/Analiza przepowiedni wskazał dzień dzisiejszy jako optymalny , od jutra ma kurzyć. Do wejścia do Olczyskiej dotarliśmy ok 9.00 termometr w osiołku pokazał -9.5st i sądząc ze skrzypienia śniegu tyle było. Dolina była pusta. Słońce tylko trochę zaglądało na dno doliny. Niebo niebieściutkie no kurczę marzenie. Na podejściu spotkaliśmy dwie osoby i jak patrzyliśmy w stronę Boczania i podejścia na Nosal to tam specjalnego ruchu też nie było.Szlak przedeptany ale miejscami miękki , spod śniegu czasem widać lód ale do Hali Kopieniec na spoko bez raczków , dopiero do ataku szczytowego żeśmy się uzbroili. Na szczycie trzy osoby , także herbatka i kanapka w spokoju , dopiero po jakiejś pół godzinie zaczęła się fala przypływu , no tak śniadania w pensjonatach są od 08.00 także dopiero później fala rusza. Muszę podzielić z Wami pewną obserwacją , zdecydowana większość tych którzy dotarli to okazjonalni turyści sporadycznie w górach,ale wielu chyba nawet zdecydowana większość porządnie ubrana/różne wariacja strojów narciarskich i miejskich/ , wyposażona w raczki i kijki /z wyglądu sprzęt z wypożyczalni ale jest i pełni swoją rolę/ i co ciekawe autentycznie zainteresowana miejscem w które dotarła.OOOO Babia Góra! a to to tam to naprawdę Trzy Korony? Także było w sumie sympatycznie. Zeszliśmy tą samą trasą.Parę fotek żeśmy zrobili. Na rozejściu szlaków jeszcze mroźno i cieniście Hala już w pełnym słońcu Przed atakiem szczytowym no szczyt,piękna widoczność na wszystkie strony chyba nawet lepsza niż w niedzielę z Gorca Giewont Królowa kolejny raz łaskawie odsłoniła swoje oblicze Turbacz z przyległościami Trzy Korony Hawrań? no i reszta widnokręgu my mieliśmy piękny dzień a Was niech szczęśliwie szlaki prowadzą , jak tych dwóch farciarzy dzisiaj pod Wołowcem 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 20 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2022 @barbie609 mobilizuj Ignacego . Wycieczka niby "miejska", ale urocza. To, co piszesz o spotkanych turystach bardzo pocieszające - zwłaszcza po ostatnio popularnych w sieci filmikach o pannach z torebeczkami i w adidaskach/obcasikach na szlakach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 4 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 No i mamy Maj. Ponieważ dzisiaj samotnie to wypad taki herbatkowy a,że wiosenna herbatka na Czerteziku już była i na Raptawickiej też, to padło na Kopieniec Wielki. Rano za oknem mgła że tylko w mordę lać anonimowo ale nic to trzeba ruszać , oczywiście w Szaflarach już mgły nie ma, pojawiają się przejaśnienia. U wylotu Olczyskiej byłem parę minut po 08.00 i pierwsze zaskoczenie , parkowa budka otwarta , bywam tu często ale jakoś na otwartą nie trafiłem.Nie ze mną jednak te numery bo chcąc wykazać się nowoczesnością zakupiłem e bilet jeszcze w domu.Jak wchodziłem to taka parka dopytywała w kasie czy tam dalej jest jakaś kawiarenka, no cóż na szczęście nie ma. Na szlaku nikogo ,cała dolina moja , no może nie całkiem bo sporo motyli już się pokazało ale sfocić się dała tylko Rusałka Ceik -będzie w odpowiednim miejscu. Powyżej rozejścia szlaków przy moście na stokach Wielkiej Królowej Kopy zoczyłem jakiegoś miejscowego celebrytę , niestety zdjęcie nie wyszło tzn były na nim krzaki i kawałek futrzastej d......y na dodatek było nieostre. Szlak już całkiem wiosenny przynajmniej od tej strony bo jak na szczycie zajrzałem na północne zejście to tam jeszcze trochę lodu i błota. Na niebie kotłowanina chmur i mocne przebłyski słońca. I nikogo na szlaku także nawet szczyt miałem długooo tylko dla siebie potem się pojawiła jedna dziewczyna taka z ,,naszych,, jak zobaczyłem tempo podejścia to na siedząco zadyszki dostałem , wyrazy uznania. Posiedziałem po herbatkowałem widoczki mocna przymglone ,ale na południe coś było widać , niestety ani Królowej , ani Gorców o Pieninach nie wspominając. Mimo to było super. Zszedłem tą samą drogą poniżej mostu już był jakiś większy ruch i człowieki się kręciły. Parę fotek zrobiłem. na niebie walka chmur i słońca Na Olczyskiej jeszcze sporo Krokusów Na Polanie Kopieniec też trochę jest parę widoczków ze szczytu i niech Was szlaki szczęśliwie prowadzą bardzo przyjemne przedpołudnie i nawet zakopianka mnie nie wkurzyła. 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 4 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 Ehhh @barbie609 jak ja Tobie zazdroszczę, ze tak sobie możesz wyskoczyć... świetny spacerek Co do otwarej budki - nas ostatnio złapał bez bilecików miły pan strażnik parkowy w Karkonoszach . Nie kupiliśmy, biletów bo budki nie była, a skanowanie kodów jakoś mam nie poszło... Mandatu nie dostaliśmy, bo obiecaliśmy, że panią z lotną kasą znajdziemy, co uczyniliśmy. Nie była to ostatnia kontrola... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 4 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 @jaaga76ja to bardziej tradycyjnie , wchodzę na stronę płacę i drukuję.Po prostu zatrzymałem się na określonym etapie ewolucji i smartfon jest rzeczą mi zupełnie obcą. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 5 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2022 Dnia 4.05.2022 o 16:50, barbie609 napisał: zoczyłem jakiegoś miejscowego celebrytę , niestety zdjęcie nie wyszło tzn były na nim krzaki i kawałek futrzastej d......y na dodatek było nieostre. Co to było bo nie zrozumiałam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 5 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2022 31 minut temu, wjesna napisał: bo nie zrozumiałam? misio 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 5 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2022 1 godzinę temu, barbie609 napisał: misio Znowu? Ile Ty juz widziałeś tych miśków w życiu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 5 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2022 21 minut temu, wjesna napisał: Ile Ty juz widziałeś tak chyba ze 4 , takie to już moje szczęście 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 6 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2022 15 godzin temu, barbie609 napisał: tak chyba ze 4 , takie to już moje szczęście No to nieźle. Jeszcze misiu pomyśli, że za nim specjalne chodzisz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 6 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2022 52 minuty temu, wjesna napisał: specjalne chodzisz . moim zdanie bierze się ze zwiększającego się poziomu zamiśkowienia gór 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 6 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2022 4 godziny temu, barbie609 napisał: moim zdanie bierze się ze zwiększającego się poziomu zamiśkowienia gór I co proponujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 6 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2022 54 minuty temu, wjesna napisał: I co proponujesz? nie wiem czy nie było by wskazane dokonać relokacji w Beskid Sądecki , ewentualnie Sudety , a póki co to tylko czujnym trzeba być 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 9 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2022 Przeszłam wczoraj i na szczęście misia nie spotkałam. Od Toporowej Cyrhli ma Wielki Kopieniec i potem na Nosal, zejście do Jaszczurówki i powrót asfaltem do auta. Pogoda na początku była ok, coś tam pokropiło ale niewiele, słońca trochę było. Od Nosala już regularny deszcz wiec widoki żadne. Deszczowy krokusik, potok w słońcu i ciemne w chmury nad Giewontem. I kolega spotkany na Nosalu. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 9 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2022 22 minuty temu, wjesna napisał: Od Toporowej Cyrhli ma Wielki Kopieniec i potem na Nosal, zejście do Jaszczurówki Bardzo lubię tamte okolice , chyba najbardziej zimą. Dobrze że wstawiłaś post bo zaczynałem się czuć samotnie , ludzie albo nie chodzą , albo się nie chwalą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 9 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2022 44 minuty temu, barbie609 napisał: Dobrze że wstawiłaś post bo zaczynałem się czuć samotnie , ludzie albo nie chodzą , albo się nie chwalą. Nie wiem jak inni ale ja chodzę mniej, czasem zdjęć nie robię w ogóle. To nie ma się czym chwalić. 45 minut temu, barbie609 napisał: Bardzo lubię tamte okolice , chyba najbardziej zimą. Na zimę dobra, bo nietrudna a pozwala poczuc klimat. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 12 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2022 (edytowane) Dnia 9.05.2022 o 08:29, wjesna napisał: i na szczęście misia nie spotkałam. tak w kwestii wzrostu zamiśkowienia terenu . Dla tych co nie wiedzą to jest blisko lotniska w Nowym Targu http://podhale24.pl/aktualnosci/artykul/83934/Niedzwiedz_w_borze_quotNa_Czerwonemquot_Zdemolowal_pasieke.html Edytowane 12 Maja 2022 przez barbie609 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 5 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2022 Czekają aż Pieniny trochę podeschną po ostatnich deszczach postanowiliśmy wyskoczyć na Kopieniec , cele wycieczki to buczyna w Olczyskiej oraz widoczki z Kopieńca oczywiście z kanapką i herbatką. Zaczęliśmy prze 09.00 na wejściu temperatura ok 4-5 st zaczyna się pokazywać słońce , podstawa chmur zgodnie z prognozą dużooo powyżej 2000mnpm. W dolinie pusto , kolory jesieni już mocno obecne potok niesie dużo wody , wygląda jak na wiosnę przy roztopach im wyżej tym więcej zimy widać ze szczytu widoczność od Pilska po pasmo Jaworzyny jest super , kolejny raz udało się ustrzelić Trzy Korony oczywiście zimowe już widoczki , ciekawe czy ten śnieg już zostanie na Giewont ktoś wszedł oczywiście pozdrawiamy tych co na szlaku , na szczycie było trochę ludzi , przewinęły się dwie grupy zorganizowane z przewodnikami ale było cieplutko i sympatycznie Olczyska pożegnała nas kolorkami 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 5 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2022 Podobno dopiero trzeci śnieg w Tatrach zostaje, a to był chyba drugi, albo i może pierwszy? Także chyba się roztopi Bardzo lubię widoczki z Kopieńca, to taki jeden z ulubionych szlaków na rozgrzewkę lub dzień odpoczynku. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 5 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2022 5 godzin temu, barbie609 napisał: postanowiliśmy wyskoczyć na Kopieniec No to się prawie spotkaliśmy bo miałem na dziś podobny plan, który jednak uległ modyfikacji: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 6 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2022 10 godzin temu, Jędrek napisał: No to się prawie spotkaliśmy żałuję że się nie udało , a gdzie byłeś bo nie rozpoznaję zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 6 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2022 20 godzin temu, barbie609 napisał: kolejny raz udało się ustrzelić Trzy Korony To są takie smaczki, wychodzisz na górę, wypatrujesz i...jest! Są! Nic sie noe stanie jak widoków zabraknie ale gdy są to jest dodatkowa radość. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 6 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2022 11 godzin temu, barbie609 napisał: żałuję że się nie udało , a gdzie byłeś bo nie rozpoznaję zdjęcia? Ejże, dobrodzieju, klasyczny widok z okolic Kasprowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi