barbie609 moder Opublikowano 6 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2022 (edytowane) @Jędrekbardzooo bardzo dawno tam nie byłem i o ile pamiętam nigdy w zimie,ostatni raz to było służbowo gdzieś chyba ok 2010-tego , Edytowane 6 Października 2022 przez barbie609 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 6 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2022 6 minut temu, barbie609 napisał: @Jędrekbardzooo bardzo dawno tam nie byłem i o ile pamiętam nigdy w zimie,ostatni raz to było służbowo gdzieś chyba ok 2010-tego , Ok, jesteś usprawiedliwiony. Po prostu dla mnie ten widok jest tak oczywisty że nie pojąłem iż ktoś chodzący po Tatrach może go nie skojarzyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 7 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2022 15 godzin temu, Jędrek napisał: Ok, jesteś usprawiedliwiony. ludzki Pan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 11 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2023 (edytowane) Dzisiaj miały być Gorce a konkretnie Kiczora z opcją na Jaworzynę,no ale okazało się że znacznie lepsze meteo ma Kopieniec w Tatrach , tak więc z @Werniks zmieniliśmy cel i dobrze na tym wyszliśmy. Ostatnio trochę pokurzyło co nas mocno ucieszyło i liczyliśmy,że zaznamy trochę zimowych klimatów. Do Olczyskiej weszliśmy ok 9-tej i znaleźliśmy się w świecie cudownej górskiej zimy. sporo śniegu,słońca, szlak przetarty na jedną osobę no po prostu super no Polanie Kopieniec trochę słońca,trochę mgły,sporo śniegu , czyli po po prostu odjazd to zjawisko po chwili zniknęło ,po prostu strzęp mgły powędrował dalej, aha dodać muszę ,że do tego miejsca spotkaliśmy tylko jednego biegacza. ruszyliśmy dalej, @Werniksw ataku szczytowym na górze tylko jedna osoba , po chwili podeszła jeszcze grupka . ale szybko zniknęła więc widoki w zasadzie mieliśmy tylko dla siebie na Kasprowym sporo ludzi posiedzieliśmy, poherbatkowali i znowu nie chciało się schodzić ma nadzieję,że uda się jeszcze tej niewydarzonej zimy trafić na taką pogodę. W trakcie zejścia spotkaliśmy trochę ludzi , część podchodziła, część zadawalała się Polaną Olczyską. Było super. Edytowane 11 Stycznia 2023 przez barbie609 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 11 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2023 @barbie609 piękne mieliście widoki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 11 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2023 38 minut temu, Zośka napisał: piękne mieliście widoki. prognoza się sprawdziła jak nigdy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 11 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2023 Magicznie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 12 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2023 @barbie609biało, czysto, przejrzyście..ino pozazdrościć. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 12 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2023 Dnia 11.01.2023 o 16:10, barbie609 napisał: Było super. Na Kopieńcu byłem niezliczoną ilość razy, ale nigdy zimą. Zdjęcia kuszą, ale jakoś jednak wolę ciepełko i lekki strój. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 12 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2023 1 godzinę temu, Jędrek napisał: ekki strój. Na samym podejściu pod szczyt możesz się rozebrać.... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 13 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2023 (edytowane) 12 godzin temu, Jędrek napisał: jednak wolę ciepełko i lekki strój. może się jednak skusisz............. jeszcze na zachętę a co do ubioru to nie jest tak ciężko ,na górze trzy warstwy , na dole dwie i pół /stuptuty/więc chyba spoko Edytowane 13 Stycznia 2023 przez barbie609 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 13 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2023 Długo nie chodziłam zimą ale gdy już poszłam to bardzo mi się spodobało. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 14 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2023 Dnia 12.01.2023 o 20:48, Jędrek napisał: Zdjęcia kuszą, ale jakoś jednak wolę ciepełko i lekki strój. @Jędrek zimą chodzi się super misie śpią, burzy nie ma a po ubitym równo śniegu w raczkach albo rakach idzie się wygodniej niż po kamieniach latem. I trzeba tylko trochę zdrowego rozsądku zachować żeby nie pchać się pod lawiny 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 14 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2023 (edytowane) 1 godzinę temu, vatra napisał: @Jędrek zimą chodzi się super misie śpią, burzy nie ma a po ubitym równo śniegu w raczkach albo rakach idzie się wygodniej niż po kamieniach latem. I trzeba tylko trochę zdrowego rozsądku zachować żeby nie pchać się pod lawiny Już gdzieś pisałem, generalnie to wszystko mi nawet pasuje, ale musiałoby być tak z +20 stopni Celsjusza. Edytowane 14 Lutego 2023 przez Jędrek 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 1 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2023 Wczoraj była Raptawicka i Kraków a dzisiaj herbatka z @Werniksna Nosalu , dawno tam nie byłem i to w zimie a więc trzeba zobaczyć wiosnę w Olczyskiej. Jest zielono i cieplutko , może nawet zbyt cieplutko ludzi sporo Szkoda,że pomost na wywierzysku Olczyskiej nie przetrzymał zimy , lubiłem patrzyć jak bije źródło. Z Nosalowej zaczynają się widoczki lubię to podejście , tak prawie w mieście a klimacik jest na szczycie widoczki zacne , dalsze plany co prawda trochę zamglone ale i tak jest super Królowa się pokazała , znowu zaprasza w odwiedziny? herbatka , kanapka i ciepełko po popasie zeszliśmy w dół i pod lasem wróciliśmy na Jaszczurówkę. Oczywiście pozdrawiamy wszystkich na szlaku 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 1 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2023 Moje rejony, z racji mieszkania w czasie urlopów na Jaszczurówce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 1 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2023 Pogoda bajka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 1 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2023 25 minut temu, Jędrek napisał: Moje rejony, z racji mieszkania w czasie urlopów na Jaszczurówce Tegoroczny już zaplanowany? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 1 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2023 (edytowane) 3 godziny temu, wjesna napisał: Tegoroczny już zaplanowany? Od listopada były zaplanowane, czerwcowy i wrześniowy. Po 3 tygodnie z ogonkiem. Edytowane 1 Czerwca 2023 przez Jędrek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 2 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2023 11 godzin temu, Jędrek napisał: Od listopada były zaplanowane, czerwcowy i wrześniowy. Po 3 tygodnie z ogonkiem. Już jest czerwiec, więc nadszedł czas realizacji. Tylko Tatry? Czy rozważasz też inne (pa)górki? 11 godzin temu, Jędrek napisał: Po 3 tygodnie z ogonkiem. O matko! Jest takie coś? Co Ty, na platformie wiertniczej pracujesz że masz 6 tygodni urlopu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 2 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2023 33 minuty temu, wjesna napisał: 6 tygodni urlopu? są zawody w których są dodatkowe należności urlopowe,czasem trudno cały urlop wykorzystać.Ja odchodząc z Firmy miałem 103 dni zaległego urlopu. 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 2 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2023 (edytowane) 2 godziny temu, wjesna napisał: Już jest czerwiec, więc nadszedł czas realizacji. Tylko Tatry? Czy rozważasz też inne (pa)górki? O matko! Jest takie coś? Co Ty, na platformie wiertniczej pracujesz że masz 6 tygodni urlopu? Nie pracuję na etacie, więc urlopu mam w zasadzie tyle, ile chcę. Ograniczeniem są jedynie fundusze, bo w pozostałym czasie trzeba zarobić m. in. właśnie na ten urlop. Edytowane 2 Czerwca 2023 przez Jędrek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 2 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2023 2 godziny temu, wjesna napisał: Tylko Tatry? Będę jak zwykle mieszkał na Jaszczurówce, więc zawsze mogę ruszyć gdzieś w pobliże Tatr. Lubię np. wyskoczyć nad Jezioro Czorsztynskie, albo Rożnowskie, tak na dzień odpoczynku, jakiś rowerek wodny itp. Ale generalnie wciąż koncentruję swoją aktywność na/w Tatrach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 2 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2023 5 godzin temu, barbie609 napisał: .Ja odchodząc z Firmy miałem 103 dni zaległego urlopu. Nieźle. Ja to chyba zły szlak wybrałam, cały czas pod górkę a i widoki się nie zapowiadają. A tam, jedni robią inni leżą- życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 2 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2023 1 minutę temu, wjesna napisał: zły szlak wybrałam, cały czas pod górkę Na Everest idziesz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi