aic71 3 Posted September 2, 2019 Share Posted September 2, 2019 Witam, Wiem, że trudno jest generalizowac ale czego można sie spodziewać w tatrach w połowie pazdzienika? Np: Może już być duzo sniegu? Wybieramy się na relatywnie łagodną wycieczkę (może nie czasowo) pomiedzy Murowańcem a Krzyżnem - dobrych kilka godzin marszu ale... czy może się zdarzyć sytuacja, że będą nam potrzebne np raki??? Czy je brac na wszelki wypadek czy porządne buty górskie do trekkingu wystarczą? O deszcz czy niska temperaturę nie pytam bo tutaj może być wszystko Z góry dzięki za info Pozdrawiam Wojtek Quote Link to post Share on other sites
Anula 103 Posted September 3, 2019 Share Posted September 3, 2019 Parę lat temu byłam w Zakopanem w październiku i przez weekend zaliczyłam wszystkie pory roku. Od 25 stopni i słońca przez 10 stopni i deszcz po kilku centymetrowa warstwę świeżego śniegu po nocy... także ten ? Quote Link to post Share on other sites
aic71 3 Posted September 4, 2019 Author Share Posted September 4, 2019 Dzieki za info. bede sledzil prognozy a I raczki na wszelki wypadek sobie wezmiemy. Quote Link to post Share on other sites
Jędrek 1,253 Posted October 9 Share Posted October 9 W tym roku dość późno, ale coś tam w końcu sypnęło. Quote Link to post Share on other sites
barbie609 4,280 Posted October 9 Share Posted October 9 (edited) 49 minut temu, Jędrek napisał: coś tam w końcu sypnęło. https://pogodagopr.pl/ no białawo i to już poniżej 900mnpm Edited October 9 by barbie609 Quote Link to post Share on other sites
karpasani 731 Posted October 9 Share Posted October 9 Trzeba będzie zimowe ciuchy powolutku wyciągać z szafy ❄️❄️❄️ Myślę,że piękne słoneczne dni jeszcze przed nami 😊 Kiedyś końcem października robiliśmy Orlą Perć w szortach i koszulkach z krótkim rękawem. 3 Quote Link to post Share on other sites
Q'bot 1,845 Posted October 9 Share Posted October 9 W listopadzie powinny być metrowe zaspy, by w styczniu podziwiać krokusy ^^ 2 Quote Link to post Share on other sites
barbie609 4,280 Posted October 9 Share Posted October 9 2 minuty temu, karpasani napisał: robiliśmy Orlą Perć w szortach i koszulkach z krótkim rękawem. w zeszłym roku wygrzewaliśmy się na Hrubym Reglu 11 listopada i nie chciało się schodzić. A tak a propos nasz zimowy Wysoki Wierch aktualny? Quote Link to post Share on other sites
karpasani 731 Posted October 9 Share Posted October 9 4 minuty temu, barbie609 napisał: w zeszłym roku wygrzewaliśmy się na Hrubym Reglu 11 listopada i nie chciało się schodzić. A tak a propos nasz zimowy Wysoki Wierch aktualny? Oczywiście. Jestem jestem jak najbardziej za. Chciałbym tam być przy pięknej zimowej pogodzie⛰️ 🌲🌲❄️❄️❄️ Możemy sobie pomykać ze Szlachtowej. Quote Link to post Share on other sites
barbie609 4,280 Posted October 9 Share Posted October 9 1 minutę temu, karpasani napisał: Możemy sobie pomykać ze Szlachtowej. Jeżeli nie będzie bardzo dużo śniegu to proponuję tak trochę po mojemu , po za szlakiem. Oczywiście o ile się zgodzisz. .A jakby dowaliło to trzeba będzie kombinować droga do schroniska jest zawsze przetarta.chociaż to najmniej atrakcyjny wariant. Ale to jeszcze ustalimy. No i może jeszcze ktoś dołączy. 2 Quote Link to post Share on other sites
vatra 3,550 Posted October 9 Share Posted October 9 8 godzin temu, barbie609 napisał: No i może jeszcze ktoś dołączy. Może dołączy 👍☺️ 3 Quote Link to post Share on other sites
karpasani 731 Posted October 10 Share Posted October 10 23 godziny temu, barbie609 napisał: Jeżeli nie będzie bardzo dużo śniegu to proponuję tak trochę po mojemu , po za szlakiem. Oczywiście o ile się zgodzisz. .A jakby dowaliło to trzeba będzie kombinować droga do schroniska jest zawsze przetarta.chociaż to najmniej atrakcyjny wariant. Ale to jeszcze ustalimy. No i może jeszcze ktoś dołączy. Oczywiście. Możemy tak się wybrać jak ustalisz. Z przyjemnością 😊 2 Quote Link to post Share on other sites
Jędrek 1,253 Posted October 21 Share Posted October 21 No proszę, w tej chwili u mnie w Gdańsku +5 stopni, a Zakopanem... +18. Quote Link to post Share on other sites
barbie609 4,280 Posted October 21 Share Posted October 21 https://podhale24.pl/aktualnosci/artykul/94777/Tatrzanski_Park_Narodowy_odradza_wyjscia_w_gory.html Quote Link to post Share on other sites
barbie609 4,280 Posted November 2 Share Posted November 2 https://podhale24.pl/aktualnosci/artykul/95014/W_Tatrach_panuja_niekorzystne_warunki_do_uprawiania_turystyki.html Quote Link to post Share on other sites
barbie609 4,280 Posted November 2 Share Posted November 2 https://podhale24.pl/aktualnosci/artykul/95013/Halny_przybiera_na_sile_Na_Kasprowym_Wierchu_podmuchy_siegaja_niemal_140_kmh_film.html Quote Link to post Share on other sites
barbie609 4,280 Posted November 7 Share Posted November 7 https://podhale24.pl/galerie/galeria/29217 Quote Link to post Share on other sites
jaaga76 3,254 Posted November 7 Share Posted November 7 Ależ jest pięknie już...🥰 Quote Link to post Share on other sites
barbie609 4,280 Posted November 7 Share Posted November 7 1 godzinę temu, jaaga76 napisał: Ależ jest pięknie już W czwartek śmigamy z @Werniksna Kopieniec pooglądać widoczki . Prognoza jest dobra. Quote Link to post Share on other sites
Jędrek 1,253 Posted November 8 Share Posted November 8 (edited) Dnia 7.11.2023 o 15:49, barbie609 napisał: W czwartek śmigamy z @Werniksna Kopieniec pooglądać widoczki . Prognoza jest dobra. Przez Olczyską? Edited November 8 by Jędrek Quote Link to post Share on other sites
Q'bot 1,845 Posted November 9 Share Posted November 9 On 11/7/2023 at 3:49 PM, barbie609 said: W czwartek śmigamy z @Werniksna Kopieniec pooglądać widoczki . Prognoza jest dobra. Rowerami? Quote Link to post Share on other sites
barbie609 4,280 Posted November 9 Share Posted November 9 7 godzin temu, Jędrek napisał: Przez Olczyską? tak ,zawsze parkujemy przy kościółku Quote Link to post Share on other sites
barbie609 4,280 Posted November 9 Share Posted November 9 24 minuty temu, Q'bot napisał: Rowerami? absolutnie nie , czy ja wyglądam na pedalarza? Quote Link to post Share on other sites
Q'bot 1,845 Posted November 9 Share Posted November 9 3 hours ago, barbie609 said: absolutnie nie , czy ja wyglądam na pedalarza? A to da radę poznać 'wizualnie'? Ja wyglądam? 😜 Quote Link to post Share on other sites
barbie609 4,280 Posted November 9 Share Posted November 9 4 godziny temu, Q'bot napisał: A to da radę poznać 'wizualnie'? O ile pamiętam na Twoich niektórych zdjęciach pojawia się rower , u mnie na żadnym. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts