Jump to content

Uwaga! Apeluje o rozum !

Recommended Posts

To dobrze, że miejsce nie zepsute tandetą. Zatem kiedyś,  ale pewnie już nie w tym roku. Raczej każdy przychylnie wyraża się o Podlasiu, że to ładne tereny. Kiedyś koleżanka pokazywala mi kolorowe cerkwie z tamtych stron, ciekawy widok. Chciałabym zobaczyć Supraśl  z muzeum ikon, pałace niezbyt mnie interesują to Branickich odpuszczę ale puszczę białowieską  kiedyś muszę zobaczyć. 

• Like ! 1
  • Replies 115
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Stał na mrozie facet goły, wokół była ciemna nocka, i tak myślał: Są dwie szkoły, falenicka i otwocka. Pierwsza bierze rzecz na rozum, tyłek goły to zmarznięty, druga mówi: To nie z mro

Ban za całokształt twórczości. Tekstu o kolejnym piorunie na Giewoncie nawet nie skomentuje, bo to dno, muł i wodorosty. 

Rzadko kiedy piszę na forum, raczej jestem obserwatorem ale po Twoim poście nie mogłem się powstrzymać, bo czuję się wywołany to tablicy jako NIEMieszkaniec Podhala. Po 1 to wyluzuj się i przestań obr

Posted Images

2 godziny temu, barbie609 napisał:

byliśmy , wspaniałe miejsce , i jeszcze Twierdza Ossowiec  ,  naprawdę zachęcam , warto

Na ten rok bardzo chce w Bieszczady.  Dobrze się tam czuję,  mam juz trasy  obrane, vzekam tylko na jakieś wolne dni. 

Ale ta wschodnia strona Polski wydaje się  mniej turystami zagęszczona. A może mi się wydaje. 

• Like ! 1
7 godzin temu, wjesna napisał:

Na ten rok bardzo chce w Bieszczady.  Dobrze się tam czuję,  mam juz trasy  obrane, vzekam tylko na jakieś wolne dni. 

A mi się trafiło jak ślepiej kurze ziarno kilka dnia w Bieszczadach pod koniec sierpnia :-). Pojadę prosto z Tatr. To jest życie ?

7 godzin temu, wjesna napisał:

Ale ta wschodnia strona Polski wydaje się  mniej turystami zagęszczona. A może mi się wydaje. 

Jeszcze tak, więc nie czekaj zbyt długo!

• Like ! 1
Przed chwilą, jaaga76 napisał:

Byłam. Pojechaliśmy na półmaraton i zostaliśmy na kilka dnia. Na takie must have starczyło z bakcyla złapaliśmy, a potem przyszła  pandemia... :-(((

A żubr nam wyszedł prawie na maskę samochodu... dobrze, że wolno jechaliśmy...

• Like ! 2
On 8/19/2022 at 12:43 AM, jaaga76 said:

@Gieferg @Jędrek

Sorry Chłopaki, ale jedyny moment kiedy Krupówki są strawne to jakaś 5 rano, bo wtedy jeszcze śpią ?

Poza tym czasem nie ma w nich absolutnie "uroku".... nic nie poradzę.

Tak od 2 rano do 5 właśnie - w miarę luźno jest na deptaku... 
"Uroku" brak, potwierdzam, w sylwestra można zrobić śmieszne zdjęcia, gdy wszystko pozabijane płytami osb i zaklejone kartonem ?

• Like ! 1
14 godzin temu, Q'bot napisał:

Tak od 2 rano do 5 właśnie - w miarę luźno jest na deptaku... 
"Uroku" brak, potwierdzam, w sylwestra można zrobić śmieszne zdjęcia, gdy wszystko pozabijane płytami osb i zaklejone kartonem ?

Przed Sylwestrem Krupòwki wyglądają jakby czekały na bombę atomową... nie ogarniam ludzi, którzy marzą o spędzeniu tam Sylwka....?‍♀️

• Like ! 1
21 godzin temu, jaaga76 napisał:

Przed Sylwestrem Krupòwki wyglądają jakby czekały na bombę atomową... nie ogarniam ludzi, którzy marzą o spędzeniu tam Sylwka....?‍♀️

A ja, w tym roku, zostałem zaproszony na Sylwka do Roztoki.  Tradycją organizowanych tam zabaw jest nocny rajd, po północy, do Wodogrzmotów. Jest tylko jeden warunek - wszyscy muszą iść w klapkach ? 

@barbie609 zachód słońca piękny.  Patrząc na żubra w trawie-niezłe tam trawy rosną, że żubra  zasłaniają. 

@jaaga76 i co z tym żubrem? jechsliscie na tyle wolno,  że zubr  miał czas by przejść  ? Bo one chyba nie wyskakują jak sarenki znienacka na drogę?

Co zamierzasz w Bieszczadzch zobaczyć?

• Like ! 1
50 minut temu, wjesna napisał:

Ale płasko

no prawie całkiem płasko , całkowicie odmiennie od tego co mamy na co dzień , jak widać część szlaków przebiega po takich kładkach a  czasami i  przeprawiać się trzeba :

IMG_0835.jpg.d806cbf3f634d60fba77e5067f32e76f.jpg

można też pożyczyć kajak i popływać po rozlewiskach ,są i takie puszczańskie szlaki:

IMG_0887.jpg.7da41e93e117a4fa8cfec1f3f50da89a.jpg

to wszystko podlane sosem historii , RON , granica Korony i Litwy , Twierdza Osowiec itd.

no i wyszła reklamówka Podlasia i to na górskim forum?

• Like ! 1
8 godzin temu, wjesna napisał:

@barbie609 

@jaaga76  co z tym żubrem? jechsliscie na tyle wolno,  że zubr  miał czas by przejść  ? Bo one chyba nie wyskakują jak sarenki znienacka na drogę?

Co zamierzasz w Bieszczadzch zobaczyć?

Żubr stał połową swego cielska (tą z 4 literami) na drodze  i skubał sobie drzewko.... Na zakręcie. ?

Mam dwa dni, więc pewnie Połoniny, Fereczata, może Rawka... Strasznie dawko nie byłam, więc wszędzie będzie cudnie ☺️

• Like ! 1
12 minut temu, wjesna napisał:

w Puszczy  Białowiejskiej?

Nie to Biebrzański Park Narodowy a konkretnie to taki szlak prowadzący w środek  rozlewisk Biebrzy.Przeszliśmy tylko kawałek.Po Puszczy Białowieskiej żeśmy nie chodzili , byliśmy tylko w muzeum Parku. Parę lat wcześniej to i owszem ale z tamtego czasu nie ma zdjęć.

pisałaś o Muzeum Ikon ,tak wyglądało w 2016 nie wolno używać lampy błyskowej

IMG_1091.jpg.8ac7df9061ac5ee348ccf2f5623dacaa.jpg

IMG_1095.jpg.f55687cd0d5b9d62a1f9e5c6a424ecca.jpg

jak widać mieliśmy ograniczoną mobilność  więc z Białowieży tylko z ośrodka hodowlanego :

żubroń czyli krzyżówka żubra z bydłem domowym

IMG_1009.jpg.2ddc473d4c817a860880bb41440e850c.jpg

• Like ! 2
17 godzin temu, jaaga76 napisał:

Żubr stał połową swego cielska (tą z 4 literami) na drodze  i skubał sobie drzewko.... Na zakręcie. ?

Mam dwa dni, więc pewnie Połoniny, Fereczata, może Rawka... Strasznie dawko nie byłam, więc wszędzie będzie cudnie ☺️

Duży z bliska taki żubr? Ja widzialam z daleka  i już wtedy mi się duży wydawał.

Pewnie ładnie, mam nadzieję,  że opowiesz jak wrócisz.  Koniec lata  powinien  być ładny. 

• Like ! 1
1 godzinę temu, wjesna napisał:

Duży z bliska taki żubr? Ja widzialam z daleka  i już wtedy mi się duży wydawał.

Pewnie ładnie, mam nadzieję,  że opowiesz jak wrócisz.  Koniec lata  powinien  być ładny. 

Oj duży .... ?

Pewnie, że opowiem. Jak zawsze ?

• Like ! 1