Jump to content

Recommended Posts

"Apartamenty Teklarz" w Murzasichle od kilku lat wynajmujemy u niego pokoje i zawsze jest ten sam wysoki standard :) Daleko od centrum Zakopanego, korków i chaosu, ale na tyle blisko aby wypad w góry był atrakcyjny. Właściciel mega pozytywny, kogoś takiego przez całe życie nie spotkałem :) 

Witam. Ostatnia moja przygoda z noclegiem była taka: rezerwuje nocleg w środę, 4 pokoje,  oczywiście wszystko w porządku - przyjeżdżajcie - przyjeżdżamy w piątek, z uwagi na korki dosyć późno bo koło 20:15 i co ... nie ma już miejsc. No a co z naszą rezerwacją ? znajdźcie sobie gdzie indziej nocleg,  to słowa gospodyni. No i znaleźliśmy nocleg w Murzasichlu już o 22:30. Przyznam że trochę jestem rozżalony zachowaniem właścicieli pensjonatu LASSAKÓWKA bo jeździliśmy tam od 12 lat(kilka razy w roku) i wyszło tak że gospodarze mają to gdzieś a liczy się tylko kasa. Było  fajnie, zaciszna okolica, spokojnie, można było odpocząć ale cóż do tego pensjonatu już nie pojedziemy .

• Like ! 1

Polecam gorąco pensjonat "Tatry" w Kościelisku. Piękny obiekt, wygodne pokoje, przyjaźni właściciele, pyszne jedzonko. Tuż pod pensjonatem przystanek autobusowy, busiki dojeżdżają zarówno do Kuźnic, jak i do centrum. Byliśmy już dwa razy i na pewno wrócimy.

Polecam pokoje gościnne Wierszyki na ul. Struga - niedrogo, miły gospodarz, a przy tym blisko do centrum, a jednocześnie na uboczu i spokojnie. Tyle że polecam raczej latem, bo droga pod górę taka sobie, zimą może być problem z wjechaniem.

Gorąco polecam "Pokoje u Renaty" Zakopane, ul. Mrowce 17d. Z właścicielką zawsze można się dogadać rezerwując nocleg, nie zawsze jest potrzebna zaliczka. Ceny są przystępne, na dole jest kuchnia i można przygotować sobie coś do jedzenia. W wersji "na gotowca" jest bar z obsługą w sąsiednim lokalu lub opcja zamówienia pizzy w godzinach wieczorno-nocnych 18-3 u syna właścicielki. Zaciszne miejsce a jednocześnie szybko można dojechać do Centrum lub przejść pieszo 2km. Ponadto przy słonecznej pogodzie mega widoki z balkonu z dużym przekrojem Tatr na całą Orlą Perć, Świnicę, Kasprowy aż po Giewont. Byłem wielokrotnie u pani Renaty i nigdy nie zawiodłem się☺ Polecam śmiało☺

Willa Bukowina w Bukowinie Tatrzańskiej - piękna sprawa, dobrze aby mieć środek transportu bo to sporo ułatwia w podjechaniu na parking, ostatnio nawet dowiedziałem się że można to z właścicielami ogarnąć. Dla wygodnych relaks po dobrym wycisku w górach to oczywiście termy w Bukowinie - jakieś 10min spacerkiem. 
Drugą opcją to Pokoje Gościnne Majerczyk, testowałem opcje bez auta jeśli chodzi o dostanie się wczas na szlaki - oczywiście parking do dyspozycji w pierwszej jak i drugiej opcji. 

Zdecydowanie mogę polecić w Murzasichle Pokoje u Hanusi. W okresie letnim 35zl osoba, w zimowym 80zl z pełnym wyżywieniem. Gospodarze bardzo życzliwi, nawet w ekstremalnych warunkach. Pokoje czyste, zadbane, ogród i otoczenie domu dostosowane również do najmłodszych miłośników gór. 

w zależności kto czego szuka: Belvedere przy dolinie Białego albo Wichrowo Nucicka w Murzasichlu. Pod obydwoma podpisuje się z czystym sumieniem.

edit: nie dolinie Białej Wody tylko Białego. rozpędziłem się w kier. moka..

Edited by Szymon