Kasia K Opublikowano 1 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2022 30.04 postanowiłam zobaczyć krokusy, które wiem, że już są. Chochołowskie w moim zamyśle raczej odpadły, ze względu na przypuszczalny tłok. Padło na Kalatówki. I rzeczywiście były piękne. Rano o godz. ok. 6:30 pusto, a na polanie pasące się łanie. Korzystając z dobrej pogody musiałam zrobić coś jeszcze...... Start Kondratowa - zielony szlak na Przełęcz pod Kopą Kondracką - Kopa Kondracka - Kondracka Przełęcz - Kondratowa. Warunki zimowe. Rano śnieg zmrożony, więc podejście w miarę komfortowe, ale przy zejściu śnieg coraz bardziej mokry i zapadający. Trzeba było uważać, bo nawet w rakach można było pojechać. Kilka fotek podsyłam.... Było pięknie.... 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 1 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2022 pięknie ,jak widać kto rano wstaje temu szlak daje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 1 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2022 Czasami opłaca się ramo wstać Cieszą oko krokusiki! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasia K Opublikowano 1 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2022 9 godzin temu, barbie609 napisał: pięknie ,jak widać kto rano wstaje temu szlak daje Tak... wcześnie rano zawsze jakoś ciekawiej jest.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasia K Opublikowano 1 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2022 1 godzinę temu, jaaga76 napisał: Cieszą oko krokusiki! A myślałam, że jak ominę Chochołowską to krokusiki ominą mnie, a tu proszę.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 15 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2024 Podpinam tu moja wczorajszą Kope Kondracką Początek w Kuźnicach, przez Halę Kondratową szlak suchy, pogoda ładna. Podejście na Przełęcz Kondracką tylko w kilku miejscach z nieznaczącym śniegiem. Z Przełęczy widoki piękne, przejrzystość świetna. Szlak na Giewont miał większe wzięcie niż na Kopę. Z tego co było widać z dołu i co mowili schodzacy z Giewontu - szlak suchy, gdzieś niewielki śnieg się zdarzył. Jak patrzę w czym oni z tego Giewontu schodzą to wydaje mi się, że śniegu na szlaku wcale nie było. Ogólnie ludzi fajna ilość, żeby tak w lecie było, to moznaby na Giewont wchodzić. My poszliśmy na Kopę, tu już zacnie wiało, tyle, że wiatr nie był zimny. Podejście ok, trochę śniegu ale bez znaczenia dla przejscia. Schodzimy na Przełęcz pod Kopa, tędy chcemy wracać. Z góry było widać kilka schodzących osob i zaśnieżony szlak, zatem wyciągamy raki które tak ciąża w plecaku ale które teraz okazują się niezbędne. W okolicy Kalatówek znowu-podobnie jak rano - napotykamy jednorożca tatrzanskiego- ten jeden rog też jakiś dziwny, bez rozlogow. Ludzie nie robią na nim wrażenia. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 15 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2024 @wjesnasuper wycieczka , widoki super. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 15 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2024 @wjesna a ja myślałam że jednorożce to w bajkach dla dzieci. Całe życie się człowiek uczy. Wycieczka super! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 17 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2024 Mam sentyment do Kalatówek i Kopy Kondrackiej. Tu wszystko się zaczęło - to właśnie Kopa była celem naszej pierwszej forumowej integracji. Tak narodziła się nasza Wataha Jako że nocuję na Kalatówkach, na Kopę szedłem przez Kondratową. Budowa nowego schroniska wre, właściciele chcą je otworzyć w maju przyszłego roku. Obok placu budowy działa tymczasowa budka gastronomiczna. Ceny, niestety, z kosmosu. Myślę, że w Szwajcarii jest taniej. 15 złociszy za pajdę chleba ze smalcem to naprawdę przegięcie. Nie kupiłem nic. Za to uciąłem sobie przyjemną dyskusję z sympatyczną i kochającą Tatry siostrą zakonną. Szlak na Kopę tradycyjnie dłużył się niemiłosiernie. Upał dawał się mocno we znaki, dobrze, że wziąłem zapas wody. Za to na górze bajka Pogoda igła, a widoki zapierają dech w piersiach. Na szczycie poznałem przeuroczą Kasię. Przegadaliśmy chyba godzinę. Było o górach, życiu, filmach. I trochę o polityce Powrót przez ulubiony szlak @Mateusz Z- popularne piekiełko. Tym razem nie zjarało mi karku. Schodziło się wyjątkowo dobrze, może dlatego, że ludzi na szlaku jak na lekarstwo To był bardzo słoneczny i dobry dzień 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 17 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2024 36 minut temu, Mnich Admin napisał: bardzo słoneczny pięknie, pięknie a Laska EXTRAKLASA czym fotografujesz ? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 17 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2024 Trochę Ci @Mnich Adminzazdroszczę pogody i fajnej wycieczki. Na Kopę też bardzo lubię chodzić. Ceny z kosmosu to niestety ostatnio standard w schroniskach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 18 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2024 14 godzin temu, J@n napisał: pięknie, pięknie a Laska EXTRAKLASA czym fotografujesz ? Kasia rzeczywiście niczego sobie A fotografuję ajfonem Poniżej jeszcze filmik z wczoraj IMG_4119.mov 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi