vatra Opublikowano 16 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2022 Weekend zapowiadał się wyjątkowo korzystnie pogodowo a my mieliśmy w Tatrach kilka rzeczy do "poprawienia" więc wyruszyliśmy na kolejną górską przygodę. W sobotę zaraz po przyjeździe, poszliśmy nad Czarny Staw Gąsienicowy. Było naprawdę ciekawie stanąć na środku zamarzniętego stawu a poza tym widoki z tej perspektywy też nieco inne niż latem. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 16 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2022 Pięknie po prostu pięknie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aye8 Opublikowano 16 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2022 @vatra piękne fotki ....uwielbiam to miejsce o każdej porze roku i mogłabym je "poprawiać" w nieskończoność 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 16 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2022 3 minuty temu, aye8 napisał: @vatra piękne fotki ....uwielbiam to miejsce o każdej porze roku i mogłabym je "poprawiać" w nieskończoność Dziękuję @aye8 Góry niby ciągle te same ale o każdej porze roku wyglądają zupełnie inaczej i to jest w nich najpiękniejsze 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aye8 Opublikowano 16 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2022 @vatra o tak ....nieustannie wzbudzają zachwyt....i tak cudnie wołają i zapraszają....jeszcze nie zdążę dobrze rozpakować plecaka a już bym do Nich wracała 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 16 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2022 Do "poprawienia" był przede wszystkim Starorobociański Wierch i to był główny cel tego weekendowego wypadu. Kiedy byliśmy na Robocie w listopadzie była taka wichura że urywało głowy. Weszliśmy na szczyt i nie było mowy o podziwianiu widoków czy jakiejś szczytowej posiadówie. Trzeba było szybko zamykać na dół żeby wiatr nie przeniósł nas na Bystrą. Obiecaliśmy sobie wtedy że wrócimy tutaj przy pięknej, słonecznej pogodzie. I właśnie w ostatnią niedzielę, spełniliśmy naszą obietnicę Nawet nie spodziewaliśmy się że będzie aż tak cudownie, bez wiatru, prawie pusto (tylko kilka osób na szczycie) i tak niesamowicie pięknie 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 16 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2022 a tu jeszcze lepiej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aye8 Opublikowano 16 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2022 @vatra Mega widoki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wwwojo Opublikowano 16 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2022 (edytowane) @vatraJak ja Ci zazdraszczam, po prostu przezajefajnie miałaś. Edytowane 16 Marca 2022 przez wwwojo poprawa tekstu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 16 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2022 13 minut temu, wwwojo napisał: @vatraJak ja Ci zazdraszczam, po prostu przezajefajnie miałaś. Nie zaprzeczę Taki słoneczny, chwilami nawet ciepły dzień, przecudne widoki i najlepsze towarzystwo to po prostu spełnione górskie marzenie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 17 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2022 @vatra zdjęcia jak zwykle przepiękne, ale ja chcę poznać więcej szczegółów tej wycieczki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 17 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2022 8 minut temu, Fibi napisał: @vatra zdjęcia jak zwykle przepiękne, ale ja chcę poznać więcej szczegółów tej wycieczki @Fibi jeżeli chodzi o szczegóły to "szczególnie" zapadł mi w serce hardkorowy wdrap i zejście przez Krowi Źleb Poza tym było bardzo spokojnie i przyjemnie, łącznie z podejściem na samego Robota 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 17 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2022 Robot wygląda na zdjęciach na taki "mięciutki" i łatwy do wejścia, aż trochę zazdroszczę(to znaczy wejścia Krowim Żlebem to nie) Mnie Kopa w ten weekend jednak pokonała, więc za rok wycieczka poprawkowa! 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 17 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2022 1 minutę temu, Fibi napisał: Robot wygląda na zdjęciach na taki "mięciutki" i łatwy Tak może wyglada ale trzeba trochę podreptać żeby go pokonać. My mieliśmy bardzo dobrze udeptany śnieg więc lepiej się szło niż na Wołowiec dwa tygodnie temu. Dużo zależy od tego jaki jest śnieg i ile go jest. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Zd Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Dnia 16.03.2022 o 20:19, vatra napisał: W sobotę zaraz po przyjeździe, poszliśmy nad Czarny Staw Gąsienicowy. Było naprawdę ciekawie stanąć na środku zamarzniętego stawu @vatra To prawda w sobotę było naprawdę pięknie, pogoda niemalże idealna i widoki cudne Kilka zaległych fotek 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 @vatra @Krzysiek Zd ❤ ! Jak poprawiać to tylko tak! 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Zd Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2022 @jaaga76 Tak naprawdę to właściwe poprawianie rozpoczęło się dopiero od niedzieli 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Zd Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2022 (edytowane) A niedziela mimo niewielkich chmurek z rana, okazała się chyba jeszcze piękniejsza Pogoda wymarzona to i "program" wycieczki, no i sam cel bardzo ciekawy - Robot (Starorobociański Wierch) najwyższy szczyt polskich Tatr Zachodnich Przejrzystość powietrza była po prostu rewelacyjna. Mimo, że byłem tam już chyba po raz szósty albo nawet siódmy (pierwszy raz zimą) tak piękną panoramę ze szczytu widziałem po raz pierwszy Kilka fotek: Grań Ornaku Wołowiec, po jogo lewej stronie wierzchołek Rohacza Ostrego Zmierzamy na Trzydniowiański Kominiarski Wierch Pierwsze widoki na Tatry Wysokie, Bystra oraz cel naszej wędrówki od lewej Kończysty, Jakubina, Jarząbczy W. od lewej Błyszcz, Bystra, Robot Kończysty, Jakubina Łopata, Wołowiec, w tle Rohacze i OPTZ od lewej w tle Beskid Żywiecki z Pilskiem, Babia i Polica OPTZ, Wołowiec, na pierwszym planie Łopata Robot, na prawo Zadnia Kopa Niżne Tatry na drugim planie (widoczne wyłącznie przy idealnej przejrzystości) widok na Tatry Wysokie z Kończystego W. Zbliżenie na cel wędrówki fragment Tatr Wysokich, Bystra od lewej grań Otargańców, Jakubina, Jarząbczy W., OPTZ, Wołowiec Na pierwszym planie fragment grani Otargańców, w tle Niżne Tatry z Robota Na pierwszym planie Tatry Zachodnie, w tle Bielskie i Wysokie Edytowane 4 Kwietnia 2022 przez Krzysiek Zd 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2022 13 godzin temu, Krzysiek Zd napisał: @jaaga76 Tak naprawdę to właściwe poprawianie rozpoczęło się dopiero od niedzieli No właśnie widzę!❤ cudnie! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Zd Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2022 (edytowane) To prawda @jaaga76pierwszą poprawkę udało się zaliczyć... celująco @vatra mi bardzo pomogła Edytowane 5 Kwietnia 2022 przez Krzysiek Zd 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2022 1 godzinę temu, Krzysiek Zd napisał: To prawda @jaaga76pierwszą poprawkę udało się zaliczyć... celująco @vatra mi bardzo pomogła Ponieważ "korepetycje" przynosiły oczekiwane efekty i @Krzysiek Zd okazał się dosyć pojętnym uczniem postanowiliśmy podejść również do "oblanego" w lutym Karbu Kiedy byliśmy w lutym wyglądało to mniej więcej tak, że śnieżyca i mgła skutecznie zniechęciła nas do wejścia na przełęcz. Nie walczyliśmy z naturą tylko znowu obiecaliśmy powrócić kiedy będzie pięknie. Po udanej niedzieli i zdobyciu zimowego Robota, w poniedziałek wyruszyliśmy w stronę Doliny Gąsienicowej, która tym razem przywitała nas bardzo pogodnie. Najpiękniejsze co mnie urzekło tego dnia to przecudny granat nieba Czasem warto odpuścić, nie zmagać się z siłami przyrody bo one i tak zawsze są górą. 4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Nie ma to jak udana kooperacja @vatra i @Krzysiek Zd! A Waszam mi się podoba szczególnie! ❤ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Myślałam, że po tym Robocie, to już się Wam nie będzie chciało nigdzie iść następnego dnia Także podziwiam! U mnie Karb co prawda zdany rok temu, ale we mgle i śnieżycy właśnie, więc poprawka będzie musiała być 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyszko Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Ciekawe widoki i najważniejsze pogoda jaka powinna być wtedy w górach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Piękne zdjęcia! Dobra pogoda daje dobre widoki. Było trochę osób na szlakach cxy raczej tak jak widać na zdjęciach? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi