Katie Opublikowano 4 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 (edytowane) Przyszły mi na myśl jeszcze dwa zespoły - Grupa na Swoim i Wołosatki, oba mają masę świetnych piosenek o górach. Na przykład: Edit: No i jak mogłam zapomnieć o piosence o obuwiu niedzielnego turysty Edytowane 4 Czerwca 2020 przez Katie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gieferg Opublikowano 11 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 (edytowane) Dnia 31.01.2020 o 14:23, Żbik napisał: Takie sobie te piosenki, panie Gieferg. Żadna nie przypadła mi do gustu. To posłuchaj sobie Zenka Edytowane 11 Lipca 2020 przez Gieferg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Dnia 27.09.2019 o 18:38, Fibi napisał: Ja najbardziej lubię KSU " Za mgłą", co prawda jest to piosenka o Bieszczadach, ale do innych gór też pasuje. Tekst idealnie oddaje to co czuję gdy jestem w górach. Też najbardziej lubię, może dlatego, że ja w ogóle lubię KSU a może dlatego, że to po prostu dobra piosenka. Z tekstem. Kiedyś wracając zakopianką- czyli długo- w radiu leciała audycja-program z udziałem autora tekstów Marka Dutkiewicza. Pytali go, jak sobie radził z cenzurą, która była kiedyś bardzo obecna. Odpowiedział, że tej cenzury się nie bał, bo nie pisał tekstów politycznych czy komentujących socjalizm, ale tak naprawdę to bał się innej cenzury. Nie pamietam nazwy, ale mówił, że była komisja, która dopuszczał utwór do grania np w radiu i kierowała się walorami literackimi tekstów, bo piosenka musiała być o czymś, mieć jakąś historię do opowiedzenia i gdy była niezadowalająca literacko- to odpadała. Ciekawe, czego byśmy w radiu słuchali, gdyby reaktywować dzisiaj taką komisję. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 A mnie cały czas śmieszy ten kawałek. To chyba jedyny klip poświęcony górskiej bluzie - R1 Patagonii. Swoją drogą zamówiłem ją tego samego dnia, kiedy usłyszałem ten utwór. I był to jeden z moich najlepszych zakupów. Miłego słuchania/oglądania 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 20 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2020 No dobra, wiem, że nie o górach, ale w tej smutnej, covidowej rzeczywistości chciałem Wam zafundować trochę afrykańskiego słońca. Dla mnie to muzyczna petarda 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymondz Opublikowano 11 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 no a to: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rpsot Opublikowano 21 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 Sielanka o domu, Majster Bieda, Zapisze Sniegiem w Kominie..., i setki innych.. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rpsot Opublikowano 26 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2022 (edytowane) On 6/4/2020 at 5:33 AM, Katie said: Przyszły mi na myśl jeszcze dwa zespoły - Grupa na Swoim i Wołosatki, oba mają masę świetnych piosenek o górach. Na przykład: Edit: No i jak mogłam zapomnieć o piosence o obuwiu niedzielnego turysty Super kawalek o siekierce... Klapki tez fajne.... Edytowane 26 Marca 2022 przez Rpsot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eazymxd Opublikowano 29 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2022 Hej, fajny wątek Pochwalę się swoją - nie jest jakaś znana ale może komuś tutaj się spodoba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Ależ to jest piękne 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Piękne, uniwersalne i wzruszające. Kocham tę piosenkę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2023 O, i ten kawałek też lubię. Zwłaszcza refefren 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2023 I ten kawałek bardzo lubię! No i oryginał, sam Stachura gra i śpiewa. Perełka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 28 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2023 To nie jest piosenka o górach, ale za to bardzo piękny teledysk o górskiej wyprawie. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 26 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia Bardzo ciekawy człowiek, polecam jego filmy na YouTube 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Zd Opublikowano 26 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 19 minut temu, vatra napisał: Bardzo ciekawy człowiek Poznałem go też osobiście i mogę tylko potwierdzić Prawdziwy górski pasjonat na dodatek psiada spore umiejętności poruszania się po naprawdę trudnych szlakach 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gieferg Opublikowano 29 Maja Udostępnij Opublikowano 29 Maja (edytowane) Powyżej wygenerowany z pomocą AI album z piosenkami inspirowanymi tatrzańskimi wycieczkami. Potrzebowałem piosenek do wykorzystania w przyszłych filmach, a gdy się okazało, że mogę je sobie sam zaprojektować, cóż... sprawa była jasna. Edytowane 29 Maja przez Gieferg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gieferg Opublikowano 8 Lipca Udostępnij Opublikowano 8 Lipca https://www.udio.com/songs/pDGSkduNuBGTqtRXvYF5Fi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 23 Lipca Udostępnij Opublikowano 23 Lipca Góralska nuta ze szczególną dedykacją dla naszej Marty, czyli @Fibi 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 23 Lipca Udostępnij Opublikowano 23 Lipca @Mnich Admin powinna Cię za to spotkać kara! 5 razy przejdziesz się Chochołowską jednego dnia w te i z powrotem! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 23 Lipca Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 1 minutę temu, Fibi napisał: 5 razy przejdziesz się Chochołowską jednego dnia w te i z powrotem! Marta a to tak nie za ostro? To może być poczytane za znęcanie i tortury. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 23 Lipca Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 5 minut temu, Fibi napisał: @Mnich Admin powinna Cię za to spotkać kara! 5 razy przejdziesz się Chochołowską jednego dnia w te i z powrotem! No co, piosenka utrzymana w klimacie górskim, a Ty przecież kochasz góry 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 23 Lipca Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 3 godziny temu, Fibi napisał: @Mnich Admin powinna Cię za to spotkać kara! 5 razy przejdziesz się Chochołowską jednego dnia w te i z powrotem! "....Gdzieś poznałem tę dziewczynę śliczne ciało, w oczach miód dziewczę Marta ma na imię daję słowo, istny cud..." Ej, no przecież ładnie śpiewają, same mile słowa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 23 Lipca Udostępnij Opublikowano 23 Lipca @wjesna to nie o słowa chodzi, tylko o to, że od tego góralskiego umpa umpa moje uszy krwawią 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 23 Lipca Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 4 minuty temu, Fibi napisał: @wjesna to nie o słowa chodzi, tylko o to, że od tego góralskiego umpa umpa moje uszy krwawią E tam, może być gorzej. Podsłuchane na festiwalu folkloru z różnych stron świata: ,,wiesz im dłużej tego słucham tym bardziej uważam, że ta nasza ludowa muzyka wcale nie jest taka zla" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi