Jędrek Opublikowano 28 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2022 15 godzin temu, jaaga76 napisał: Tyle fotek, a my nic nie oglądamy.... why???? A weź tu coś wybierz z tylu fotek ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 28 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2022 Moj osobisty motyl spotkany na gorczańskim szlaku. Przewaznie siadają na mnie muchy i komary. Miła odmiana 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 28 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2022 Przeplatka ,chyba atalia ,ale pewny nie jestem https://przyrodaczarnodunajecka.htw.pl/motyle/motyle9.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lexi Opublikowano 28 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2022 2 godziny temu, wjesna napisał: Moj osobisty motyl spotkany na gorczańskim szlaku. Przewaznie siadają na mnie muchy i komary. Miła odmiana ....Scarpus Italianus... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 30 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2022 Wiesiek był dziś w okolicy Szpiglasowej oto co nadesłał: Rojnik górski lepnica bezłodygowa goryczka kropkowana płochacz halny no i oczywiście świstak 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 1 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2022 @barbie609 ten świstak jest świetny. Nie wiem czy to sjesta czy obserwacja terenu ale pozycja genialna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 7 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2022 Dnia 28.06.2022 o 15:24, wjesna napisał: Mój osobisty motyl Chyba ten gatunek lubi ludzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 7 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2022 Uważajmy aby nie siadać komuś na drzwiach do mieszkania: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 7 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2022 Takie tam: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 8 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2022 Wczorajsze Pieniny Wieśka mieniak strużnik mieniak tęczowiec niepylak apollo pokłonnik kamila 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 28 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2022 Dzisiejsze Pieniny Właściwe , Sokola Perć i okolice. pająk Kwietnik wiciokrzew-suchodrzew: Uwaga trujący!!! Nie pomylić z jadalną porzeczką alpejską , też rośnie w Pieninach. Kraśnik już kiedyś był , taki jeden co niby jest ćmą a lubi za dnia Rojownik włochaty kwitnie na skałach Aster Alpejski 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 29 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2022 Dnia 7.07.2022 o 23:07, Jędrek napisał: Takie tam: Cudny kwietnik 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 29 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2022 13 godzin temu, jaaga76 napisał: Cudny kwietnik W sensie, że ten wiszący przy wiacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 29 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2022 52 minuty temu, Jędrek napisał: W sensie, że ten wiszący przy wiacie? Generalizacja - ładne kwiatki 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 30 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2022 21 godzin temu, jaaga76 napisał: Generalizacja - ładne kwiatki Ok, zmylił mnie ten kwietnik Zaś kwiatki i inne obrazki pochodzą ze spaceru Koprową z Trzech Studni w upalny dzień pod koniec czerwca tego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2022 dzisiejsze Pieniny Ostrożeń głowacz , koło Wysokiego Wierchu i oczywiście Paź Królowej z Wysokiego Wierchu i całkowicie gościnnie/nie mogę się powstrzymać MOD może wybaczy/ , łup naszych nizinnych wojaży mieszkanka Biebrzańskiego Parku Narodowego -Ruda z IV Fortu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2022 1 godzinę temu, barbie609 napisał: A co ona taka...czerwona...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 @jaaga76miała bardzo intensywne kolory i tak wyszło na zdjęciu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Oto co ciekawsze łupy wczorajszej wyprawy na początek Lis wysokogórski -Czerwone Wierchy,jak widać linieje intensywnie Paź Królowej wersja wysokogórska bo to ok 2000mnpm Szarotka Alpejska Skalnica Seledynowa-endemit tatrzański Goździk okazały tylko Tatry, Gubałowka i Babia Góra Tojad Arcydzięgiel Litwor częsty wysoko w Karpatach i Sudetach Mak Tatrzański Skalnica darniowa , w Karpatach występuje tylko w Tatrach i Małej Fatrze Skalnica nakrapiana w Polsce niemal wyłącznie w Tatrach Starzec ukraiński rzadki endemit tatrzański ostróżka tatrzańska ,endemit karpat zachodnich z centrum występowania w Tatrach oraz znani już latacze cud że przy tej ilości ludzi w ogóle jakieś ptaki się pokazały Płochacz Halny Siwerniak zdjęcia i opisy oczywiście Wiesiek 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Rodzinka z wykopalisk - 19 czerwiec 2009. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lexi Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Pomrów błękitny spotkany wczoraj w Beskidach - w przeciwieństwie do tych brązowych raczej rzadkość.. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Taki świerszcz(?) spotkany dzisiaj w dolinie Furkotnej. @barbie609 może kolega Wiesiek podpowie co to za gatunek bo ja pierwszy raz widziałam takie coś . 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2022 (edytowane) @Zośkato chyba konik polny , ale się skonsultuję i dam znać W potwierdza: konik polny Edytowane 9 Sierpnia 2022 przez barbie609 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lexi Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2022 23 godziny temu, Zośka napisał: Taki świerszcz(?) spotkany dzisiaj w dolinie Furkotnej. @barbie609 może kolega Wiesiek podpowie co to za gatunek bo ja pierwszy raz widziałam takie coś . Zrówieńka karpacka (Isophya camptoxypha). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Nie fruwają, nie skaczą i nie rosną ale są świetnymi budowniczymi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi